Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Στάχτη και... μπούλμπερη!!

του Κώστα Γιαννιώτη

Δεν διέρρηξαν τα ιμάτιά τους!

Τα καταξέσκισαν τα ιμάτιά τους, όλα τα αργυρώνητα δημοσιογραφάκια, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από την αγανάκτηση για τα... «εμπόδια» που παρεμβάλλει η κυβέρνηση στην εξάπλωση της αποικιοκρατικής «επένδυσης» με την επωνυμία  «Ελληνικός Χρυσός»!


Το ένιωσαν χρέος τους να το κάνουν!
Για την «πατρίδα» με τις βαθιές τσέπες!

Και ο γκεμπελισμός έβαλε μπροστά τις μηχανές!

Πρώτον για να μάθει ο κάθε πεινασμένος, εξαθλιωμένος και άστεγος αυτού του τόπου ότι έτσι και τσαντιστούν οι... «επενδυτές» θα πάρουν την εταιρία τους και θα φύγουν!
Και θα πεινάσουν... οι πεινασμένοι!!
Και θα χάσουν τις... ανέσεις τους οι άστεγοι!
Και θα δυστυχήσουν... οι εξαθλιωμένοι!

Δεύτερο, και πιο σημαντικό, για να πείσουν τον κάθε αφελή και εγκεφαλικά αυνάνα ότι... πρόκειται για πραγματικό πόλεμο που άνοιξε η «κυβέρνηση» με τους «επενδυτές» που ρημάζουν τον τόπο μας!

Και περνούν στα ψιλά το γεγονός ότι είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που η κυβέρνηση... «ανοίγει πόλεμο» με την «Ελληνικός Χρυσός», η οποία -εν μέσω... «πολέμου»- συνεχίζει απρόσκοπτα να επεκτείνεται και να ασκείται στο ευγενές άθλημα της κατακρεούργησης της Χαλκιδικής γης, της εξαφάνισης της πανίδας και της χλωρίδας της και της μόλυνσης της περιοχής, (που θα κάνει εκατονταετίες να επανέλθει στη προηγούμενη κατάστασή της), χωρίς να ανοίξει ρουθούνι!
Τα μόνα ρουθούνια που άνοιξαν ήταν αυτά των κατοίκων της Χαλκιδικής, από τα ΜΑΤ που έχει εγκαταστήσει μόνιμα στην περιοχή η «κυβέρνηση» για την προστασία του «επενδυτή» τον οποίο... «πολεμά»! 

Και ο γκεμπελισμός τους κορυφώθηκε, όταν ανέλαβαν υπό την προστασία τους τους... «καημένους» τους 1.200 εργαζόμενους στην «Ελληνικός Χρυσός» που, έτσι και αποχωρήσει από τη χώρα ο «επενδυτής», θα χάσουν τις δουλειές τους και θα πεινάσουν τα παιδιά τους!

Όταν το άκουσα κατατρόμαξα!

Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν μέσα στη λαίλαπα της ανεργίας, που δέρνει τη χώρα μας, να προστεθούν άλλοι 1.200, που θα βρεθούν στο δρόμο!

Εντάξει!  Ξέρω!
Ξέρω ότι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που βοήθησαν τον «επενδυτή» να κάνει κούτσουρα για το τζάκι ένα αιωνόβιο δάσος...

Ξέρω ότι είναι αυτοί που βοήθησαν να γεμίσει με καρκινογόνο σκόνη ο αέρας του τόπου που σ` αυτόν κάποτε... «φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα κι έβγαζε η γης το πρώτο της κυκλάμινο»...

Ξέρω ότι είναι αυτοί που βοήθησαν να στερέψουν οι πηγές, που σ` αυτές κάποτε λούζονταν, στο φεγγαρόφωτο, οι αθάνατες νύμφες των δασών Δρυάδες και οι βραχύβιες νύμφες των φυτών Αμαδρυάδες...

Ξέρω ότι είναι αυτοί που βοήθησαν να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας αλλά και η θάλασσα της ευρύτερης περιοχής με τοξικά βαρέα μέταλλα...

Ξέρω ότι είναι αυτοί που βοήθησαν να καταστραφεί οικονομικά η περιοχή, που ζούσε από τον τουρισμό και να οδηγηθούν στην ανέχεια εκατοντάδες οικογένειες...

Αλλά το έκαναν για το καλό της «πατρίδας» και για να μείνουν οι ευεργέτες «επενδυτές», να τους δώσουν δουλειά και να φάνε ψωμί τα παιδάκια τους!

Το αν, τώρα, αυτή η δουλειά συνιστά...

Συνέργια με τον άρπαγα «επενδυτή» στο έγκλημα της καταστροφής του τόπου μας... 
Συνέργια στο έγκλημα της υποθήκευσης της ζωής χιλιάδων άλλων παιδιών της περιοχής που θα καταδικαστούν να ζήσουν σε έναν πρώην παράδεισο που  αυτοί τον μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο...
λίγη σημασία έχει μπροστά στο «μεροκάματο» και το ψωμί του δικού τους παιδιού!

Στάχτη και μπούλμπερη το σύμπαν, αρκεί να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, για όσο ζήσουν, σε ένα τέτοιο τόπο!
Άλλωστε, σαν Ελληναράδες, διακατέχονται κι από το σύνδρομο του Ελληναρά... «το σπίτι μου να `ναι καλά κι ας ψοφήσουν όλοι»!

Με το δίκιο τους λοιπόν, οι εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός» ετοιμάζονται για δυναμικές πορείες και διαδηλώσεις, για υποστήριξη  της «επένδυσης»!

Άλλωστε και οι εμπρηστές των δασών μας, οι πληρωμένοι από άλλους... «επενδυτές», κατακαίνε ό,τι έχει απομείνει από το δασικό πλούτο της χώρας μας!

Κι αυτοί για το μεροκάματο το κάνουν και για να ταΐσουν τα παιδιά τους!

Με το δίκιο τους κι αυτοί μπορούν να ιδρύσουν σωματείο... «Σύλλογος εμπρηστών Ελλάδας» που θα καλεί... «Εμπρηστές όλης της χώρας ενωθείτε» και να διαδηλώσουν με σύνθημα... «Νόμος είναι το δίκιο του... επενδυτή»!

Για να τελειώνουμε το παραμύθι...

Σε όποια ύψη και να φτάσει η ανεργία...
Ακόμα κι αν μείνει ένας μόνο εργαζόμενος...

Δεν πρόκειται να βρεθώ στο πλάι τέτοιων... «εργαζομένων»!
Θα μείνω σταθερά απέναντί τους, χωρίς ίχνος τύψης!!

Αν θέλουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, ας μπουν στο πλάι των κατοίκων της Χαλκιδικής κι ας παλέψουν μαζί τους να διώξουν «επενδυτές» και «κυβερνώντες» -όλων των χρωμάτων- για να δούμε άσπρη μέρα, ΟΛΟΙ, και μαζί κι αυτοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...