Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Οι αγώνες για λευτεριά και δημοκρατία δεν ποινικοποιούνται


Δεν έχει πλέον κανένα όριο η φασιστική κατρακύλα του ξενόδουλου καθεστώτος και της «συγκυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ενώ εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι δημοκράτες σέρνονται από το καθεστώς στα δικαστήρια.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης δικάζεται στις 31 Μαρτίου, στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου, για κάλεσμα του σε συμμετοχή στους λαϊκούς αντιμνημονιακούς αγώνες, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2013. Για το κάλεσμά του αυτό, διώκεται ποινικά με βάση κατηγορίες, που θυμίζουν άλλες παλιότερες ανώμαλες πολιτικά εποχές, δηλαδή για «διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων» και για «πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών».
Χρησιμοποίησαν απαρχαιωμένες διατάξεις από τον ποινικό κώδικα του 1950 (!), για να επιτύχουν την δίωξη ενός... «αντιφρονούντος». Επί της ουσίας πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση δίωξης ιδεών!

Η δίωξη αυτή που ασκήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και συνεχίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη του μίσους όλων των μνημονιακών «κυβερνήσεων» ενάντια στον ελληνικό λαό και σε κάθε ελευθερόφρον πνεύμα. 

Οι «κυβερνήσεις» του αυταρχικού, απάνθρωπου καθεστώτος των μνημονίων, υποστηριζόμενες από την αδράνεια της αντιπολίτευσης συνολικά, με συνεχείς, μόνιμες πρακτικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό κάθε ατόμου ή πολιτικού χώρου που αντιστέκεται στην άλωση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.
____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________

Δεν μας ενδιαφέρει σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει ο συμπολίτης, επειδή στην θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε και μπορεί να είναι οποιοσδήποτε στο μέλλον.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Καραγιάννη και καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, κόμματα, ομάδες και άτομα να σταθούμε αλληλέγγυοι και να απαιτήσουμε -ακόμη και με την παρουσία μας στο δικαστήριο- την αθώωσή του και την καταδίκη των δυνάμεων του σκοταδισμού.

Σχολιασμός από ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...