Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Μιντιοκρατία Μετριοκρατία, του Στάθη

Μιντιοκρατία Μετριοκρατία
Το πρότερον. Το επίδικον. Ο τρόπος. Το αποτέλεσμα.
1. Είναι παγκοίνως γνωστό και ασφαλώς εγνωσμένο ότι αν η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν υποστήριζε την επιβολή των μνημονίων καθώς και τις μνημονιακές πολιτικές, η επταετής ήδη δήωση και λεηλασία της Ελλάδας θα ήταν αδύνατον να έχει επισυμβεί.

Ο χρόνος ξεκινά από...τώρα


του Simple Man

Υπάρχει ακόμη χρόνος…για όλους εμάς που καθίσαμε στο πεζούλι της ιστορίας κοιτώντας τα παπούτσια μας. Την πίκρα της ήττας την γευτήκαμε και την απογοήτευση για ακόμη ένα στημένο παιχνίδι στο οποίο αν και δεν παίξαμε γίναμε θεατές της εξ αρχής χαμένης κερκίδας .

Την ζήσαμε την νύχτα εκείνη που αγνοούσαμε ότι υπάρχει, κι όμως φθάσαμε κι εμείς να μετράμε τα σανίδια του ταβανιού για να διώξουμε την οργή που έκλεψε ακόμη και τον ύπνο μας. Όμως, υπάρχει ακόμη χρόνος για όλους εμάς που γνωρίζουμε ότι όλα τελείωσαν σε αυτόν τον τόπο.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η ταπείνωση της Ελλάδας


του Απόστολου Διαμαντή
  
Η επιμονή των δανειστών για αθώωση του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ  δείχνει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η πλήρης υποταγή και της παρούσας κυβέρνησης και η κατάλυση πλήρως της εσωτερικής έννομης τάξης στην Ελλάδα.
Είναι πραγματικά πρωτοφανές να επιβάλλεται από την ηγεσία της ΕΕ και μάλιστα δημοσίως μια δικαστική απόφαση. Θα ήταν ποτέ δυνατόν αυτό να συμβεί με την Γερμανία και τη Γαλλία; Όχι. Επομένως το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει πλήρως τη φύση της ΕΕ: πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Τηλεοπτικές άδειες: Η απάτη συνεχίζεται - του pitsirikos


Αυτές τις ημέρες γίνεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και υπάρχει η εντύπωση πως αυτό είναι δημοκρατικό και δίκαιο. Ναι, σοβαρά;

Συγγνώμη, έχουμε αντιληφθεί πως κάποιοι καναλάρχες-ολιγάρχες νέμονται δημόσιες συχνότητες χωρίς άδεια εδώ και 25 χρόνια;

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τακτική... Κορλεόνε


Με κομμένη την ανάσα ο ελληνικός λαός περιμένει… τις τηλεοπτικές άδειες και ποιος θα γίνει καναλάρχης. Δεν τον ενδιαφέρει αν από σήμερα έρχεται η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο Αλέξης. Δεν νοιάζεται ο συνταξιούχος αν θα δει πιο μικρή σύνταξη. Αλλά και ποιος ενδιαφέρεται για τα νέα μέτρα που πλησιάζουν καθώς είναι πλέον παραδεκτό ότι μετά από κάθε διαπραγμάτευση ακολουθεί σοκ.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Φυλάξου!! ....... Οι δωσίλογοι σήκωσαν ‘’πατριωτική’’ παντιέρα, για τις γερμανικές αποζημιώσεις !!

του Κώστα Γιαννιώτη 

Εβδομήντα και δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που τα κτήνη του ναζισμού, κάτω από την ασφυκτική πίεση και την καταδίωξή τους από  τα ένοπλα τμήματα του λαού μας ξεκουμπίστηκαν από τη χώρα μας.  
Κι όμως ! 

Άφησαν σπόρο πίσω τους, που με όπλα το μίσος, τη βία, τις εξορίες και τις εκτελέσεις-δολοφονίες, το ψέμα, την απάτη,την παραχάραξη της ιστορίας και τη ρεμούλα σε βάρος του εθνικού πλούτου, θέριεψε και κυβέρνησε αυτόν το μαρτυρικό τόπο μέχρι και σήμερα !

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τις πταίει;

του Νίκου Ιγγλέση

Διανύουμε ήδη  τον έβδομο χρόνο κατοχής. Το 2010 φαντάζει μακρινό και οι Έλληνες φαίνεται – και μόνο φαίνεται – ότι  προσαρμόστηκαν στη νέα τάξη πραγμάτων.


Ξένοι επικυρίαρχοι διαφεντεύουν τη χώρα. Η εθνική κυριαρχία παραχωρήθηκε με τις Δανειακές Συμβάσεις και τα συνημμένα Μνημόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έγιναν τα εκτελεστικά όργανα της ξενοκρατίας.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Σαν τα κοράκια έπεσαν στην Κορακάκη…

 
Τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, κυβερνητικά και των άλλων κομμάτων, δηλαδή ολόκληρος ο πολιτικός υπόκοσμος της Ελλάδας, έσπευσαν, με αβυσσαλέα υποκρισία και προπαγανδιστική μοχθηρία να εκμεταλλευτούν την νίκη της Άννας Κορακάκη… 


Στο ίδιο μήκος κύματος και τα προπαγανδιστικά ιερατεία της δημοσιογραφικής πορνείας… 

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Σε λυπάμαι ...

Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2015, παραμονή των εκλογών ... κι εξακολουθεί να είναι επίκαιρο.

του Ηλία Αλεξανδρή

Σε λυπάμαι γιατί μεγάλωσες κι η ζωή δεν κατάφερε να σε μάθει να ζεις ... 

Σε λυπάμαι γιατί ποτέ δεν αμφέβαλες, δεν αμφισβήτησες αυτά που σου έλεγαν ... πρώτα στο σπίτι, μετά στο σχολείο, μετά στην τηλεόραση και έπειτα στην δουλειά ... 

Σε λυπάμαι γιατί δεν αντέδρασες όταν σε μάθαιναν ότι η μεγαλύτερη αξία είναι να κοιτάς την πάρτη σου κι ας υποφέρει ακόμα κι η ίδια σου η μάνα ... 

Το χρονικό του τέλους μιας χώρας

της Θεοδοσίας Μπατάλα

Είναι απόλυτα χρήσιμο οι Έλληνες να διαβάσουν το νέο σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας που είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ΕΜΣ/ESM και ό,τι αναγκαστικά διαρρέει από την μυστική διπλωματία των Βρυξελλών, όπως ο "NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4334, Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)", στο ΦΕΚ της 16ης Ιουλίου 2015.[1] Τί Stability και τί support! Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει. Γιατί οι λεβέντες της Βουλής των Ελλήνων χρειάζονται στήριξη, αγάπη και προδέρμ, μετά το μαστίγωμα στο βραδυνό σχολείο εμπέδωσης του 3ου Μνημονίου Κατανόησης που κι αυτό λάνθασμένα το κατάλαβαν ως Συνεννόησης.[2]

ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, απατεώνες!




Ξεκινάμε με το εξής βασικό δεδομένο:

Ερώτηση: Τι είναι;

Απάντηση: Απατεώνες!

Πάμε, τώρα, στο προκείμενο:

Τι λέει ο αξιότιμος υπουργός κ.Σκουρλέτης; Ότι δεν θα πωληθεί (και) το 17% της ΔΕΗ. Μάλιστα.

ΘΕΣΜΟΙ: ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ


του Νίκου Ελευθερόγλου

 
Ο... καυτός Σεπτέμβριος πλησιάζει και οι θεσμοί ετοιμάζονται πάλι να μας τον κάνουν μαύρο. Μας περιμένουν στη γωνία, γιατί τολμήσαμε να κάνουμε διακοπές, και σχεδιάζουν από τώρα τα νέα μακροβούτια. Ηδη τρίβουν τα χέρια τους, καθώς οραματίζονται το τελευταίο χτύπημα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων (την ιδιωτική, βλέπεις, την αφάνισαν) μέσω του Κατοχικού Ταμείου.

Στο σφυρί οι περιουσίες των Ελλήνων: Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο

Στο σφυρί οι περιουσίες των Ελλήνων: Συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο

ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ – ΣΧΕΔΟΝ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Σφίγγει η θηλιά για χρέη στην εφορία, καθώς μετά τους μεγαλοοφειλέτες ακολουθούν και άλλοι φορολογούμενοι που έχουν μικρότερα χρέη προς το Δημόσιο.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Εξολοθρευτές


Όσες καταδίκες κι αν γραφούν και ειπωθούν, εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας θα παρακολουθήσουν με πραγματικό πάθος τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ακριβώς όπως παρακολουθούν την Γιουροβίζιον και τους «αγώνες» του πρωταθλήματος. Αυτοί είναι ξοφλημένοι προς το παρόν. Είναι φίλοι και σύμμαχοι ενός συστήματος που γεννά το έγκλημα, την φτώχεια και τον φόνο. Είναι συμβιβασμένοι με το έγκλημα, την φτώχεια και τον φόνο. Αδιάφοροι συνεργοί. Είναι, όπως είπαν και λένε πολλοί, ο «όχλος» που αποδέχεται και δικαιολογεί τα πάντα για ένα «ματς» κι ένα μουχλιασμένο ξεροκόμματο. Είναι το «σκουλήκι που μες τη λάσπη που τρέφεται και ζει το συντρίβει ο διαβάτης και το θάβει», όπως απήγγειλε ο Φάουστ χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του. 

Ελληνικό φαινόμενο: Ο πληθωρισμός είναι αρνητικός 41 μήνες και οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών αυξάνονται


Ακραίο το ελληνικό φαινόμενο ανατιμήσεων με αρνητικό πληθωρισμό

Μπορεί ο πληθωρισμός τον Ιούλιο να έκλεισε 41 μήνες κινούμενος σε αρνητικό έδαφος για τους καταναλωτές όμως η διαρκής υποχώρηση του τιμάριθμου δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην τσέπη τους.
Το αντίθετο μάλιστα. 

Οι υπηρεσίες υγείας και σχεδόν όλα τα τρόφιμα κινούνται ανοδικά  λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας που πλήττει την αγορά.  
Την εικόνα αυτή μεταδίδουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία του πληθωρισμού τον τελευταίο χρόνο, όπου, επιβεβαιώνουν το εξής παράδοξο το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα: 

Γιατί έτσι τσιμπάει ο κοσμάκης...


του Σταύρου Κατσούλη

Ποιος νοιάστηκε για κοινή λογική και ορθό φρόνιμα για να νοιαστούμε εμείς τώρα; Κανείς. Κι έτσι, γιατί να νοιαστούμε και 'μείς; Τι είμαστε εμείς, τίποτα αγωνιστές, για να κάνουμε τέτοιες τρέλες; Όχι βέβαια. Εμείς είμαστε πολιτικοί και αν δεν το πιστεύεις, νά το κόμμα μας. Όλα τα έχει, και δεν στερείται τίποτα απ' όλα τ άλλα. Και κονκλάβιο έχει και οπαδούς έχει και πολιτικαντισμό χωρίς ούτε μια ένδειξη ότι υπάρχουν χειροπιαστά κατορθώματα έχει και πάνω απ όλα, θεωρίες και ιστορίες έχει, ουουου, να φαν κι οι κότες. 

Ας πούμε την μπαρούφα μας, ας το παίξουμε γνώστες, ας ξεπετάξουμε κι άλλα λόγια, λόγια, στείρα λόγια, χωρίς πράξεις, χωρίς οργάνωση, χωρίς σχέδιο, χωρίς λεπτομέρειες, πετώντας από το παράθυρο και κοινές λογικές και φρόνιμες διακρίσεις. Ας πούμε ότι όλα γίνονται, εύκολα, γρήγορα, αύριο το πρωί άμα λάχει, κι έτσι αόριστα, ως δια μαγείας, ο κόσμος θα κάνει Πάσχα επί μήνες στους δρόμους και θα τον παρακαλάμε να πάει να δουλέψει και λίγο...

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Το κράτος και ο Σπίρτζης


του Απόστολου Διαμαντή
  
Όλο και εμφανέστερα κυλάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε φαινόμενα ταύτισής του με το κράτος, δηλαδή σε καθεστωτικές αντιλήψεις.

Κορυφαίο παράδειγμα ο πασοκογενής υπουργός του, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σπίρτζης, ο οποίος  σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε, μέσες – άκρες, πως ένας εργολάβος που παίρνει δημόσια έργα είναι φίλος του και άρχισε μάλιστα να του δίνει και συμβουλές από τηλεοράσεως, για το πώς θα έπρεπε να ενεργεί!

Το μέσον είναι το μήνυμα

Το μήνυμα είναι, Εξουσία ή Λόγος.

Το αν δηλαδή:
Η ανθρώπινη κοινωνία θα συνεχίσει την πορεία της με ταγό την Εξουσία.
Ή αλλάζοντας πορεία, θα συνεχίσει με οδηγό τον Λόγο.

του Γιώργου Χαραλαμπίδη*

Συμπεριφορά, είναι στον κοινωνικό χώρο, ότι στον φυσικό, η δράση - αντίδραση.

Στον κοινωνικό χώρο πάντα, τέσσερα είναι τα είδη της συμπεριφοράς: βία, υποκρισία, αδιαφορία, λόγος. Οι τρεις πρώτες είναι συμπεριφορές ενστίκτου, αφού ενυπάρχουν σαν δυνατότητα και στα ζώα. Μόνο ο λόγος αναδεικνύει την ανθρώπινη νόηση. Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μίγμα τυχαίο ή στοχευμένο των συμπεριφορών αυτών, προωθώντας την πραγματοποίηση κάποιου θέλω τους ή αντιδρώντας στο θέλω κάποιου άλλου.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Αχ, Ελλάδα, με πληγώνεις!


Ο παραλληλισμός είναι αναπόφευκτος. Η Ελλάδα είναι σε καθεστώς ληστείας και ξεπουλήματος. Το τίμημα για τις ιδιωτικοποιήσεις πέφτει όλο και χαμηλότερα, αναλογικά σε επίπεδα Ρωσίας 1992-1999, τα όποια έσοδα από το ξεπούλημα πηγαίνουν στους τόκους των ξένων δανείων, η χώρα απογυμνώνεται από τον εθνικό της πλούτο και ο λαός συνεχίζει να φτωχαίνει. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε όσο μια βίλα στη Μύκονο. Για να πιάσουν τα 50 δισ. που συμφώνησαν από τις αποκρατικοποιήσεις, θα πρέπει να πουλήσουν την Ακρόπολη μαζί με την Κρήτη, των κατοίκων ως δούλων συμπεριλαμβανομένων!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΕΗ


ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (ΔΙΑΓΡΑΦΗ) ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ο Σόλων (640 – 560 π.Χ.) υπήρξε μεγάλος πολιτικός της Αρχαίας Αθήνας, γνήσιος επαναστάτης του καιρού του, βαθιά ριζοσπάστης μεταρρυθμιστής – όχι με την δυσφημιστική έννοια που αναφέρονται στις μεταρρυθμίσεις και τους μεταρρυθμιστές οι τροϊκανοί και η εγχώρια μνημονιακή τάξη – αλλά και ποιητής και χάρη σε αυτές τις αρετές του, συγκαταλέγεται μεταξύ των Επτά Σοφών της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο Σόλων καταγράφηκε στην Ιστορία για πολλά σημαντικά και καινοτόμα νομοθετήματά του, αλλά κυρίως για τη μεγάλη, πρωτοποριακή και τολμηρή μεταρρύθμισή του που έχει καταγραφεί ιστορικά ως «σεισάχθεια» (σείω + άχθος «απόσειση βάρους»).

Aναστασία Ισαάκ: Είκοσι χρόνια μετά κανείς δεν έκανε τίποτα


Πέρασαν κιόλας δύο δεκαετίες από την δολοφονία του Τάσου Ισαάκ - Η Αναστασία, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της, καθώς γενήθηκε ένα μήνα αργότερα ζητά να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι

«Εχουν περάσει 20 χρόνια και κανένας δεν έκανε κάτι». Αυτό είναι το δίκαιο παράπονο της Αναστασίας Ισαάκ, κόρης του ήρωα Τάσου Ισαάκ, που το καλοκαίρι του 1996 δολοφονήθηκε από «Γκρίζους Λύκους» στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Η Γερμανία μας βοήθησε και συνεχίζει να μας βοηθάει


Όσο και να ψάξεις τους λόγους και τα υποτιθέμενα άρθρα του Τσολάκογλου, τόση δουλοπρέπεια, ραγιαδισμό προς τον κατακτητή δεν θα βρεις κι ας τον είχαν διορίσει να διοικεί την κατεχόμενη Ελλάδα. 

Σήμερα οι διορισμένοι από τους ίδιους κατακτητές δεν ξεπερνάνε το όριο απλά κάνουν την δουλειά τους και εφόσον δεν υπάρχει ο φόβος του αντίθετου καμαρωτά φωνάζουν στα αφεντικά "να εγώ είμαι ο καλύτερος σκλάβος" από τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης. 

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Χωρίς Βουλή κι εκλογές



του Απόστολου Διαμαντή
  
Οι προτάσεις που γίνονται για τις αρμοδιότητες του προέδρου, τον τρόπο εκλογής του και –κυρίως- για τον τρόπο διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, μόνο αθώες δεν είναι. Παρουσιάζονται ως δήθεν εκσυγχρονιστικές, ενώ στην ουσία έχουν άλλη στόχευση και ένα κοινό σημείο: την περαιτέρω αφαίρεση εξουσιών από τους βουλευτές, δηλαδή ουσιαστικά την περαιτέρω μείωση του βαθμού αντιπροσωπευτικότητας.

Ένας χρόνος μετά: Προδομένη Εξέγερση



«Σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως η Ιστορία των Ελλήνων προστάζει... Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό».

Αλέξης Τσίπρας, εξαγγέλλοντας την απόφαση για δημοψήφισμα, 26.6.2015



Πριν από έναν χρόνο, κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2016, πάνω από το 62% του ελληνικού λαού απέρριψε τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από τη συμμαχία του παγκόσμιου χρήματος και της γερμανικής κυβέρνησης, με τη βοήθεια των υπολοίπων ευρωπαϊκών ελίτ, πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέσω των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

«ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΡΩΠΗ

ΟΙ «ΦΟΥΣΚΕΣ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
Ισχυρό sell-off στα όρια του κραχ σημειώθηκε στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, με την πτώση να ξεπερνά το 12% και να παρασύρει ολόκληρο το ταμπλό στο κόκκινο μετά την τραπεζική κρίση που χτυπά σήμερα και χθες ολόκληρη την Ευρώπη και στέλνει σε ελεύθερη πτώση όλες τις συστημικά σημαντικές τράπεζες από ΙταλίαΓαλλία,Βρετανία και Γερμανία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...