Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εξέγερση χωρίς ταυτότητα δεν είναι εξέγερση… Είναι παγίδα που στήνεται από τα ανδρείκελα της Κατοχής με θύμα την ψυχή σου

Κι αυτή η φιέστα που οργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, όχι απλά με επιφύλαξη, αλλά με καθολική περιφρόνηση από κάθε πολίτη που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν είναι εξέγερση αλλά μια ακόμη προσπάθεια δόλιας όσο και ύπουλης χειραγώγησης της οργής των πολιτών, η οποία παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, βρωμάει… ζέχνει από μακριά δεξιά μπόχα και ακροδεξιά καμαρίλα.

Δεν πρόκειται για οργανωμένη αντίδραση της μεσαίας τάξης όπως διαδίδουν, αλλά για μία ακόμη βρώμικη προσπάθεια άσφαιρης εκτόνωσης της δικαιολογημένης αγανάκτησης και οργής.

Δυο χιλιάδες χρόνια δούλοι… μέχρι το μεδούλι


Tη σκλάβα σκέψη σου, σκλάβα δετή, σου τηνε πλάσανε οι Δυνατοί
Κώστας Βάρναλης
Γερούν γερά, σπάστου τον τσαμπουκά» (Λιαρόπουλος). «Ελπίζω το ΔΝΤ να αντέξει γερά απέναντι στην Ελλάδα» (Παπαδημητρίου). «Μέρκελ τράβα την πρίζα, ούτε ένα ευρώ στα λαμόγια» (Τζήμερος).

Οι Μενουμευρώπηδες είναι κρυφοσυριζαίοι, του πιτσιρίκου


Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητούν τα φιλελέ φασισταριά -οι γνωστοί Μενουμευρώπηδες- και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου.

Η συγκέντρωση δεν έχει κόμμα, χρώμα και συνδικάτα αλλά διοργανώνεται από την Νέα Δημοκρατία του Κούλη του κουλού.

Στη συγκέντρωση θα σερβίρεται και μενού Μακρονήσου.

Ούτε καν κυβέρνηση περιορισμένης κυριαρχίας - Τοπικός εντολοδόχος των ιμπεριαλιστών δανειστών η ελληνική κυβέρνηση

Με το που τελείωσε το Eurogroup της περασμένης Τρίτης, 3:55 τα χαράματα της Τετάρτης, ο Τσακαλώτος είχε στείλει με non paper τη «γραμμή» για την εγχώρια προπαγάνδα: «Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και θα υπάρξει εκταμίευση συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα - Ρυθμίζεται άμεσα, από αύριο, το θέμα του χρέους». Αλλα, όμως, έλεγαν τα επίσημα κείμενα: η απόφαση του Eurogroup και η δήλωση του Ντεϊσελμπλούμ, αναρτημένα και τα δύο στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλίου. Επειδή στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές άρχισαν τα σχόλια, ο Τσακαλώτος έστειλε νέο non paper στις 5:34 το απόγευμα, που ξεκινούσε ως εξής: «Στο Eurogroup επιτεύχθηκε “πλήρης συμφωνία (staff level agreement)'', δηλαδή έκλεισε η αξιολόγηση».

Αφού έκλεισε η αξιολόγηση, πώς συνέβη και την επομένη συνεχιζόταν το παζάρι με την τρόικα πάνω σε μια σειρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η μη επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, η συμπερίληψη και των δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στα πακέτα που θα πωληθούν στους «γύπες των αγορών» και μια σειρά άλλα ζητήματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί κανένας δεν μας ενημέρωσε υπεύθυνα;

Διαταγές, χάπια και καυτές μπαρούφες - του Στάθη

Κάθε μέρα κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης ή της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αμολάει μια ουρανομήκη ανοησία - γεγονόςπρωτοφανές και άξιο προσοχής για όλους εκείνους που ασχολούνται με τα πάσης φύσεως ρεκόρ (καθώς και για άλλους που εντρυφούν στα μεταφυσικά παράδοξα) - όπως η βάσκανος
μοίρα ενός έθνους ή η καταγωγή της μαλακίας. Μόλις χθες ο κ.Κατρούγκαλος απεφάνθη ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς τσιγάρο ή καφέ, αλλά όχι χωρίς ρεύμα και νερό. Εν πρώτοις, σωστός! διότι όπως έλεγε και

Quo vadis Eldorado?


Αντίθετα με ότι πιστεύεται γενικά, υπάρχουν κάποιες, ξένες κυρίως επενδύσεις που ευδοκιμούν ιδιαίτερα εκεί που το υφιστάμενο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο είναι είτε ασαφές είτε βολικά εύκαμπτο -υπέρ των επενδυτών εννοείται. Όπως κάποια ζιζάνια που ευδοκιμούν ιδιαίτερα σε εξαντλημένα, ακαλλιέργητα χωράφια. Πάρτε για παράδειγμα την επένδυση της Eldorado Gold στη χώρα μας.


του Σαράντη Δημητριάδη


Δεν είναι περίεργο αλήθεια, όταν οι πάντες υποστηρίζουν πως με την υπάρχουσα οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας και το δυσκίνητο για νέες επενδύσεις νομικό μας πλαίσιο κανείς ξένος επενδυτής δεν θα ήταν αρκετά τρελός για να επενδύσει εδώ, η Eldorado -σηκώνοντας τον σταυρό της αβεβαιότητας μήπως- το έχει κάνει και εξακολουθεί να επιμένει φανατικά να το συνεχίσει; Τι αλήθεια υπαγορεύει αυτήν την επενδυτική στη χώρα μας στοχοπροσήλωσή της; Ας προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε:

Σχεδιαστικά, η υλοποίηση της επένδυσης της Eldorado Gold (της Ελληνικός Χρυσός δηλαδή στα καθ' ημάς) στην ανατολική Χαλκιδική, με τα επι μέρους έργα που τη συνιστούν, παρουσιάστηκαν από την εταιρεία ως:

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Franz L. Neumann: Περι πολιτικής ελευθερίας

Βάνα Αργύρη ( μετάφραση εισαγωγή)


Εισαγωγικό σχόλιο

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από ένα άρθρο του FRANZ L. NEUMANN που δημοσιεύτηκε στο Columbia Law Review, Vol. 53, No. 7 (Nov., 1953), pp. 901-935,  όταν ήταν καθηγητής Πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Columbia των Η.Π.Α. Το άρθρο αν και γραμμένο το 1953 απαντά σε ερωτήματα πολιτικής ελευθερίας, αρκετά πριν η οικονομία και η τεχνολογία περάσουν σε μια άλλη εποχή, αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Ο Νιούμαν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της πολιτικής θεωρίας, ως συνιστώσα της πολιτικής επιστήμης  σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σπερματικού χαρακτήρα που προέκυψαν από την προσπάθειά του να αναπτύξει μια δημοκρατική θεωρία που να συνάδει με τις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές.
Το εν λόγω άρθρο με τίτλο “Η έννοια της πολιτικής ελευθερίας” έχει διδακτικό χαρακτήρα και όπως ο ίδιος αναφέρει στην εισαγωγή έχει ως σκοπό να αναλύσει την έννοια της πολιτικής ελευθερίας από την οπτική γωνία και των τριών συστατικών στοιχείων της: το δικαϊκό, το γνωσιακό, και το βουλητικό, ελπίζοντας ότι αυτά θα μπορούν να επανενταχτούν σε μια συνολικότερη  θεωρία της πολιτικής ελευθερίας.

Πού είναι ο λαϊκός παράγοντας; του Ρούντι Ρινάλντι


Με αφορμή τις χλιαρές κινητοποιήσεις κατά την ψήφιση των νέων μνημονίων  

Τις τελευταίες 15 μέρες και πιο συγκεκριμένα μέσα σε δύο σαββατοκύριακα, ψηφίστηκαν στη Bουλή μέτρα και συμφωνίες που παραδίδουν την χώρα ολοκληρωτικά στους δανειστές επιβάλλοντας κι άλλα δυσβάστακτα βάρη στο λαό. Επί της αρχής ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (153) ενώ πολλές ρυθμίσεις ψηφίστηκαν και από την αντιπολίτευση συγκεντρώνοντας 223 ή 200 ψήφους υπέρ, που σημαίνει ότι έχει σβήσει τελείως, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, η αντίθεση μνημόνιο/αντιμνημόνιο. Κανένα από τα κόμματα δεν δεσμεύεται να καταργήσει αυτούς τους νόμους, αν αλλάξει η πολιτική γεωγραφία. Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά για το συστημικό πολιτικό κόσμο.

Οι μισθοφόροι του Ξέρξη, του Στάθη

Ήδη από την προεκλογική περίοδο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βάδιζε αμάχητος προς την εξουσία, ένα κορυφαίο θέμα, το Σχέδιο Βήτα, ήταν θέμα ταμπού. Κάθε συζήτηση για αυτό το ζήτημα είχε «κηρυχθεί εκτός νόμου». Ο ΣΥΡΙΖΑ βάδιζε προς την εξουσία (ή μόνον προς την κυβέρνηση καθώς ακόμα και τώρα κουτοπόνηρα διακηρύσσει ο ίδιος) κολοβωμένος πολιτικώς και συνεπώς τρωτός.
Όλοι οι άλλοι είχαν κι έχουν Σχέδιο Βήτα (και Γάμα) μόνο η Ελλάδα είχε σχέδιο Γάματα, διότι ούτε η Ν.Δ., ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν οποιαδήποτε στρατηγική κι ούτε κανένα άλλο κόμμα, πλην ΚΚΕ (του οποίου όμως η στρατηγική δεν είναι του κόσμου τούτου. Ειρήσθω εν παρόδω, αν το ΚΚΕ είχε εμπλακεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης των μνημονίων, ίσως η πορεία των πραγμάτων, αλλά και η εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν διαφορετικές. Όμως για το ΚΚΕ ούτε τα μνημόνια, ούτε τα προτεκτοράτα είχαν εξέχουσα σημασία στην ανάλυσή του, παρά μόνον ο καπιταλισμός γενικώς. Δυστυχώς μέσα σε αυτές τις γενικεύσειςτις λεπτομέρειες τις γράφει ο Διάβολος. Είναι γνωστόν ότι η λύση των προβλημάτων του ανθρώπου βρίσκεται στην ανατροπή ...

Ανυπότακτοι

του Γιάννη Λαζάρου

Το πρόβλημα το έχει ο άλλος, όχι εσύ, όχι εγώ. Το πρόβλημα το έχει ένας άγνωστος και όχι κάποιος που θα σε κάνει να συγκινηθείς για την ανεργία του, για την κατάσχεση του σπιτιού του, για την ξεφτίλα που τον έλουσαν έξι μνημονιακές κυβερνήσεις. 

Ακόμη και στην Κατοχή που εγκαινιάστηκε, και για έναν αιώνα τέσσερις γενιές δεν θα μπορούν να την βγάλουν από την πλάτη τους, ο καθένας συνεχίζει να κοιτά το δικό του πρόβλημα και ψάχνει μόνος του να βρει τρύπα να τρυπώσει μη και δεν τον δουν οι Γκεσταπίτες άμεσα περνώντας αόρατα κανά δυο χρόνια ακόμα.

Εκλεγμένοι τρομοκράτες


της Κατερίνας Γκαράνη

"Απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002 για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (2002/475/ΔΕΥ)". 

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο που πρέπει κάθε Έλληνας πολίτης να διαβάσει και να το φέρει ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις τον σέρνουν για επιβαλλόμενα χρέη, για οφειλές προς δημόσιους οργανισμούς ενώ είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο για όλους όσους σύντομα θα αναγκαστούν να προβούν σε δίκη εναντίον της Τράπεζας που θα τους κατάσχει το σπίτι.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μπίχλες δεν θα γίνουμε ποτέ, του Καρτέσιου


Βγαίνει ο Κυρίτσης και δηλώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους. Σαν ιδρωμένη πατούσα στα μούτρα μας. Λες και το ΕΚΑΣ το έπαιρναν οι εύποροι, λες και οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν τους εύπορους, λες και ο κόφτης θα κόψει τον κώλο των εύπορων.
Βγαίνει η Βαγενά και δηλώνει ότι «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε». Μια βρωμερή πατούσα αφήνει σημάδια στα σοκάκια του μυαλού μας. Ωμή παραδοχή ότι η χώρα εάλω και θα μείνει σκλαβωμένη επί 99 χρόνια με την υπογραφή τής βουλευτού. Κι επειδή όσοι την έκριναν «δεν ήταν ευφυείς, αλλά φαρμακερά φίδια» ίσως να μας τιμωρήσει ψηφίζοντας κατοχή της χώρας επί άλλα 301 χρόνια για να μάθουμε να μην κρίνουμε.

Η έσχατη επική καταστροφή δυστυχώς, η Πρώτη Ελπίδα


του Σπύρου Στάλια,  οικονομολόγοΥ Ph.

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, "πρώτη φορά αριστερά", σε μια επίδειξη θρασυτάτης νεοφιλελεύθερης συμπροφοράς, οι πολίτες βρίσκονται υπό κατοχή, η περιουσία του Κράτους υποθηκευμένη, οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της Χώρας προς πώληση, μαζί με τα υπάρχοντα των κατοίκων της.

Απ’ ότι φαίνεται, αυτό δεν ενοχλεί τους πιο πολλούς Έλληνες, αφού θεωρούν ότι με το ευρώ στη ζωή τους, το χειρότερο θα είναι σαφώς καλύτερο απ’ ότι με το Εθνικό Νόμισμα. Άρα το κακό γίνεται στο τέλος καλό.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: πρωθυπουργός μας είναι ο Σόιμπλε, ο Ομπάμα, η Μέρκελ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Δεν υπήρξα ποτέ φοροφυγάς - Media
Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όσους τον ήθελαν φοροφυγά μίλησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Η πολιτική κατάσταση στη χώρα «είναι απερίγραπτη. Κανείς δεν περίμενε να έχει αυτή την κατάληξη. Όλες οι ελπίδες όλου του κόσμου τις πέταξαν στη λάσπη», δηλώνει ο γνωστός καλλιτέχνης σε συνέντευξή του στο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Το μέτρο της βλακείας


του Θέμη Τζήμα


«Βλάκας είναι αυτός που κάνει κακό στους άλλους, χωρίς να ωφελείται ο ίδιος». Ορισμός της βλακείας.
Δείχνει ότι η βλακεία συνιστά πολιτική ιδιότητα και κατηγορία. Είναι στάση ζωής, που συχνά συνοδεύεται από κυνισμό και κουτοπονηριά. και πολιτική στάση επομένως, εξοργιστική ιδίως σε καιρούς μεγάλων κρίσεων για την πλειοψηφία των πολιτών. Αυτήν την πολιτική στάση δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν ούτε στο ελάχιστο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που διαρκώς φτύνουν βλακείες στους πολίτες, αντί τουλάχιστον ...

Θέλουν να κρατήσουν τη Βρετανία στην ΕΕ για να μην χρεοκοπήσει η Γερμανία

Τελικά σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα για τους Γερμανούς γίνονται; Με ανάρτησή της την Παρασκευή η βρετανική Express γράφει ότι εάν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ η γερμανική οικονομία θα υποστεί ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ με πάμπολλες γερμανικές εταιρείες να χρεοκοπούν.
Σύμφωνα με την Euler Hermes, εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων και διαχείρισης κινδύνων, ένα Brexit θα έπληττε βαρύτατα τις γερμανικές εξαγωγές, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να χάνει τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, ενώ οι μηχανολόγοι μηχανικοί και η χημική βιομηχανία θα χάσουν ακόμα 1,5 δισ. ευρώ.

Η ΠΛΑΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Το "Θέατρο της Δευτέρας" σε καθημερινές παραστάσεις θυμίζει πια η ελληνική κοινωνία. Όλοι προσποιούνται ότι τα δύσκολα πέρασαν ντυμένοι κακόγουστους ρόλους αυτοεξευτελισμού. Οι πνευματικοί μέντορες αλληλέγγυοι του παρακράτους λειτουργούν τη σωτηρία, οι πολιτικοί ως γελωτοποιοί προσποιούνται ότι προσπαθούν για το καλύτερο για τη ζωή μας, επιχειρηματίες και σύλλογοι ρητορεύουν την ανειλικρινή έννοια τους για την οικονομία, στρατηγοί ακονίζουν το κομμένο ξίφος τους και ο λαός ως θεατρικό κοινό χειροκροτεί ευχαριστημένος την κατάντια του.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ψηφίζουν, ξεψηφίζουν, ξαναψηφίζουν - του Στάθη

Η ενοποίηση των δύο Γερμανιών το 1989 δεν ήταν ενοποίηση, ήταν ενσωμάτωση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Και ήταν ενσωμάτωση διότι η ΓΛΔ έχασε έναν πόλεμο (τον Ψυχρό Πόλεμο), όπως και διότι η ΟΔΓ αντιμετώπισε την ενσωμάτωση των ανατολικών εδαφών ως ανάκτηση «ζωτικού χώρου» στη Ανατολή. Προς τούτο λεηλάτησε την πρώην Ανατολική Γερμανία (που ως τότε ήταν η δέκατη σε βιομηχανική παραγωγή χώρα στον κόσμο), δημιουργώντας
μια ειδική οικονομική ζώνη που έχει ακόμα και σήμερα τα χαρακτηριστικά μιας γκρίζας ζώνης - μιας ζώνης στο λυκόφως. Στη πρώην Ανατολική Γερμανία η Δυτική Γερμανία εφάρμοσε μια πολιτική «εκσυγχρονισμού» και «μεταρρυθμίσεων»

Άλλος ένας όλεθρος έγινε στο Eurogroup...


του Σταύρου Κατσούλη

Αυτό που γίνεται είναι της ξεφτίλας και προδοσίας το κάγκελο, αλλά πάμε να τα δούμε λίγο λεπτομερώς:

Το Eurogroup ΔΕΝ δέχθηκε την αξιολόγηση (παρ όλα τον καταιγισμό μnημονιακών νομοθεσιών που έφερε η κυβέρνηση). Αντί αυτού, η απόφαση του Eurogroup, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης". Συνεπώς, ούτε καν αυτό που μας υποσχέθηκαν δεν έδωσαν στον Alexis. 

Αφελή επικοινωνιακά κόλπα

του mitsos175

Λοιπόν βρήκα τι συμβαίνει. Οι τοκογλύφοι έχουν δώσει εντολές για κάθε δούλο που το παίζει πρωθυπουργός - σωτήρας. Ο λακές διαβάζει τις διαταγές και τις εφαρμόζει κατά γράμμα. Δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να δώσουν καινούριες στον Τσίπρα, έτσι αυτός κάνει ότι ακριβώς κι ο Σαμαράς: Ψέματα, τρομοκρατία, μνημόνιο, καταστολή...

Τώρα ο Αλέξης βρίσκεται στην εντολή που λέει "αποπροσανατολισμός με εύρεση τάφου". Βρήκαν -λένε- τον τάφο του Αριστοτέλη. Συγχαρητήρια. Θα μειώσετε τώρα τον ΕΝΦΙΑ; Το ΦΠΑ; Θα αυξήσετε μισθούς και συντάξεις; Όχι...

Μερικά σχόλια από το twitter και θα πούμε για τη σημασία του.

Τοποθέτηση Λ Κατσαρού σε ομιλία του Ρούντι Ρινάλντι στην Σύρο

του Λάμπρου Κατσαρού

Ένα μεγάλο πρόβλημα που εμποδίζει από το ξεκίνημα την δημιουργία μιας κοινωνικής ομάδας, κινήματος, οργάνωσης κλπ, είναι η ασυμφωνία από την πρώτη στιγμή στις βασικές ιδέες που θα το διέπουν.

Για παράδειγμα, μια παρέα αποφασίζει κάτω από κάποια ανάγκη να δημιουργήσει μια συλλογικότητα .μόλις αρχίζει η συζήτηση για τις βασικές αρχές που θα διέπουν την συλλογικότητα, η συζήτηση αυτή αρχίζει να εκτρέπεται από τις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν τα μέλη για την πραγματική κατάσταση, για την ιδεολογική αντίληψη της συλλογικότητας και ασφαλώς για την οργανωτική της δομή.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μα, γιατί δεν χαίρεστε; του Καρτέσιου


Τα καθεστώτα στην προσπάθειά τους ν’ αντέξουν φτιάχνουν παραμύθια. Κατασκευάζουν «πραγματικότητες». Στήνουν γιορτές. Πάνω απ’ όλα όμως παίζουν με τις λέξεις. Πρέπει κάπως να παραπλανήσουν. Ακόμη καλύτερα, να υπνωτίσουν. Να ξεγελάσουν. Να κρύψουν την αλήθεια κάτω από το χαλί που υφαίνουν με λέξεις.

Αξιοποίηση!
«Τα λιμάνια δεν πωλούνται, αλλά αξιοποιούνται».
«Τα αεροδρόμια δεν πωλούνται, αλλά αξιοποιούνται».
«Οι δημόσιοι οργανισμοί δεν πωλούνται, αλλά αξιοποιούνται».
«Η χώρα δεν πωλείται, αλλά αξιοποιείται».
«Το υπερ – Ταμείο δεν είναι πωλητής, αλλά μάνατζερ αξιοποίησης».

Η Μεσοβασιλεία του Αντιβασιλέως, του Στάθη

Αν ο κ. Καμμένος πιστεύει ότι αυτός και το κόμμα του ψήφισαν νόμους εγκληματικούς και αντισυνταγματικούς, ας μπουζουριάσει τον εαυτόν του και τους συντρόφους του και ας αυτοπαραπεμφθούν όλοι μαζί στο (αγαπημένο άλλωστε του αρχηγού) Γουδή για τα περαιτέρω.
Ομως ο κ. Καμμένος δεν πιστεύει ότι έχει διαπράξει έγκλημα -τίποτα δεν πιστεύειπαρόλες λέει. Και αυτό ακριβώς αναδεικνύεται σήμερα ως υπ’ αριθμόν Ενα πρόβλημα της χώρας. Οχι το μνημόνιο, όχι τα 99 χρόνια, όχι ο Κόφτης, αλλά η ακύρωση της λογικής.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ας κρατήσουν το καντηλάκι του πανικού δίπλα στο μαξιλάρι τους !!

του Κώστα Γιαννιώτη 

Όταν λες βλακείες (για να μην εκφραστώ χειρότερα) με στόμφο και πομπώδες ύφος και απαιτείς να σε πιστέψουν, τότε δεν μπορεί παρά να συμβαίνει ένα από τα δύο! Ή είσαι πανηλίθιος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή είσαι κοινός απατεώνας, που νιώθει ελεύθερος να λέει ό, τι θέλει, γιατί πιστεύει ότι αυτοί που τον ακούν είναι τόσο βλάκες που καταπίνουν αμάσητο τον κάθε του λόγο!


Ο λόγος για τον Πάνο Καμμένο,   - τον οποίο δεν θεωρώ καθόλου βλάκα - που στις 24- 5 – 2016, επισκεπτόμενος τη Σύρο, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Τώρα το Mega τους είναι... άχρηστο!

Σχόλιο του blog: Το Mega δεν θα λείψει σε κανένα ... παρά μόνο στους εργαζόμενους του που θα χάσουν την δουλειά τους, όπως κι εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενοι εξ αιτίας της ευθείας υποστήριξης του βοθροκάναλου στους νεοαποικιοκράτες της Ε.Ε. και των Τραπεζιτών που μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία χρέους και τον λαό σε σύγχρονο δουλοπάροικο. 

Ίσως λείψει και στους ΜενουμεΕυρώπηδες αλλά για αυτούς εξακολουθεί να υπάρχει κι ο ΣΚΑΪ που κάνει την ίδια δουλειά ακόμα πιο χυδαία ... θα την βολέψουν μέχρι να κλείσει κι αυτό, όταν οι οικονομικοί κατακτητές θα τα 'χουν πάρει όλα ... και θα λιανίσουν μετά από τον λαό και το ντόπιο καθεστώς των νενέκων ...

Τώρα το Mega τους είναι... άχρηστο!

Οι «μεγαλοεργολάβοι» και οι «προαγωγοί του πολιτισμού και της μουσικής» εγκαταλείπουν τους εργαζόμενους και το κανάλι Mega αφού το φούσκωσαν με χρέη και θαλασσοδάνεια - Βλέπετε, ότι έργα ήταν να πάρουν, τα πήραν τα προηγούμενα χρόνια. 
Ναι είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες ημέρες που ακούγεται εντόνως ότι θα κλείσει το Mega, έχει περισσέψει η κακεντρέχεια και η εκδικητικότητα που παίρνει σβάρνα και τους απλούς εργαζόμενους του καναλιού.

Τὰ «ἑπτὰ κομμάτια τοῦ πᾶζλ»

Ἕνα ἰδιαιτέρως προφητικὸ κείμενον.
Τὰ «ἑπτὰ κομμάτια τοῦ πᾶζλ», 1997
Τὰ «ἑπτὰ κομμάτια τοῦ πᾶζλ»
«Ὁ νεοφιλελευθερισμὸς εἶναι ὁ καινούριος πόλεμος γιὰ τὴν κατάκτηση τῆς ὑφηλίου. Τὸ τέλος τοῦ ψυχροῦ πολέμου δὲν σημαίνει ὅτι τελείωσε ἡ κατάστασις διπολισμοῦ καὶ ἡ σταθερότης ἀπεκατεστάθη, ὑπὸ τὴν κυριαρχία τοῦ νικητοῦ. Ἐπίσης, ἐνῶ εἶναι γνωστὴ ἡ ταυτότης τοῦ ἡττημένου, εἶναι ἄγνωστο ποιὸς εἶναι ὁ νικητής, οἱ ΗΠΑ, ἡ ΕΟΚ, ἡ Ἰαπωνία, ἢ καί οἱ τρεῖς μαζύ;
Ἡ ἧττα τῆς «αὐτοκρατορίας τοῦ κακοῦ» ἄνοιξε νέες ἀγορὲς καὶ ὁ ἀγὼν γιὰ τὴν ἐπικράτηση σὲ αὐτὲς ὁδηγεῖ στὸν τέταρτο παγκόσμιο πόλεμο. Ὅπως σὲ ὄλες τις μεγάλες συγκρούσεις, αὐτὸς ὁ πόλεμος ὑποχρεώνει τὰ κράτη να ἐπαναπροσδιορίσουν τὴν ταὐτότητά τους, ἐνῶ ἡ παγκόσμια τάξις δείχνει νὰ ἐπιστρέφῃ σὲ ἐποχὲς καὶ πρακτικὲς ποὺ  θυμίζουν τὴν κατάκτηση τῆς Ἀμερικῆς, τῆς Ἀφρικῆς καὶ τῆς Αὐστραλίας.

Homo Lupus, του Στάθη

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ εθνική στρατηγική. Τώρα έχει, έγινε προτεκτοράτο. Η Ελλάδα δεν συλλογίσθηκε ποτέ τι χώρα θέλει να είναι και με ποιον τρόπο θα το επετύγχανε. Τώρα, και για τα επόμενα 99 χρόνια,
η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Για όλους εκείνους τους λίγους που ξέρουν τι θέλουν να είμαστε. Επιτέλους η χώρα μπήκε σε έναν δρόμο και το τοπίο μπροστά μας δεν είναι πλέον θολό, αλλά ευδιάκριτο. Μόνο λίγες
ανασκολοπίσεις μένουν ακόμα για να διαμορφωθεί πλήρως το μαγαζί. Και να συνεχίσει να ανασκολοπίζεται. Το οποίον θα παράγει πλούτο για τους Δυνατούς (ξένους και εγχώριους) και παρλαπίπες προς κατανάλωση για τους σκλάβους. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ!!!!


της Ντίνας Κοέδρου

Χωρίς κομπιούτερ από προχθές, καθότι έχει αποφασίσει τώρα τελευταία να κάνει τα δικά του, άργησα να αναρτήσω ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, όπως κάνω κάθε εβδομάδα, από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αρχίσαμε την συλλογική μας δραστηριότητα στο ειρηνοδικείο Ιλίου, για τον αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Λοιπόν, η καινούργια ταφόπλακα που έπεσε προχθές με την ψήφιση του νομοσχεδίου, φέρνει και όλα αυτά που φωνάζουμε από τότε, στην πράξη πλέον και όχι βασισμένα στα λόγια τα δικά μας. 

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μου λένε να γράψω κάτι για το ξεπούλημα που κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά δεν θέλω...


του Σταύρου Κατσούλη

Γράψε κάτι ρε Σταύρο, μου λένε για όλα αυτά που κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν βλέπεις τι γίνεται;

Για να πω την αλήθεια, βλέπω τι γίνεται, αλλά υποψιάζομαι πλέον, ότι ό,τι κι αν βλέπουμε εμείς οι απλοί πολίτες, δεν είναι παρά η κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου.

Δεν έχουμε δει για παράδειγμα, και τις 7500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που θέλουν να περάσουν. Δεν έχουμε δει τους νόμους που αλλάζουν στις 500 σελίδες που αναφέρονται στην τάδε λέξη που αλλάζει, στην τάδε παράγραφο, του τάδε άρθρου, του τάδε νόμου.

ANAKOINΩΣΗ ΠΟΜΙΔΑ: ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!


Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία εκχωρήθηκε μαζί με τη δημόσια, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ που υπογράφουν ο Πρόεδρός της κ. Στράτος Παραδιάς και ο Αντιπρόεδρός της, Καθηγητής Οικονομίας ΔΠΘ κ. Διονύσης Χιόνης, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για το νέο ΕΝΦΙΑ. Όπως υπογραμμίζεται, ο νόμος επιβάλλει μια αέναη «οιονεί δουλοπαροικία» σε εκατομμύρια φορολογούμενους και επιρρίπτει τεράστια φορολογικά βάρη ιδιαίτερα σε φορολογούμενους με κενά και ξενοίκιαστα κτίρια, οικόπεδα και εκτός σχεδίου αγροτεμάχια αδιαφορώντας για την τύχη όσων δεν έχουν εισοδήματα για να πληρώσουν τα μεγαλύτερα ποσά που θα περιλαμβάνουν τα εφετεινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τονίζεται δε τέλος, ότι όσο δεν καταργείται, ή έστω δεν εκλογικεύεται σημαντικά ο ΕΝΦΙΑ, το «ραντεβού» με την ανάπτυξη θα αναβάλλεται επ΄ αόριστον…

Κόκκινα δάνεια - Εφιάλτης για τους δανειολήπτες: Όλα στο …σφυρί

Κόκκινα δάνεια - Εφιάλτης για τους δανειολήπτες: Όλα στο …σφυρί


ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS – ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

Ο κίνδυνος να συμβεί αυτό που έως τώρα καταγραφόταν στην Ισπανία, μια ακόμα χώρα του Ευρωπαικού νότου με προβληματική οικονομία, δηλαδή το να γίνεται έξωση πολιτών από τις ιδιοκτησίες τους με βίαιο και σπαρακτικό τρόπο, είναι πλέον ορατός και στην Ελλάδα.
Οι «κόκκινες γραμμές» που ευαγγελιζόταν η ...αριστερή κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια ακυρώθηκαν στην πράξη πλήττοντας ένα «προπύργιο» της κοινωνίας, την ιδιοκατοίκηση.

Ετοιμαστείτε να μιλήσετε, του πιτσιρίκου


Η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε το πιο σκληρό Μνημόνιο -αποδεικνύοντας τελικά πως η αριστερή παρένθεση ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά- και όλα μοιάζουν τακτοποιημένα.
Είναι, όμως, τακτοποιημένα;
Στη ζωή, δεν μετράει τι αποφάσεις παίρνεις.
Αυτό που μετράει είναι αν οι αποφάσεις σου είναι υλοποιήσιμες· αν μπορείς να τις πραγματοποιήσεις.

Τσίπρας ο Κόφτης, του Στάθη


1) Ο Κόφτης. 2) Τα 99 χρόνια. 3) Τα κόκκινα δάνεια. Αυτή είναι πλέον η Ανίερη Τριάδα που θα στιγματίζει τον κ. Τσίπρα.
Ένα στίγμα που θα σβήσει ό,τι έκανε ως πριν να μηδίσει και θα περιγράφει όσα θα κάνει ώσπου να σβήσει - πολιτικώς.
Ήδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι όσοι δεν διαφοροποιούνται, αυτά που έκαναν γαργάρα, αυτά που κατάπιναν αμάσητα, τα φωνάζουν τώρα με θράσος, ως τη μόνη οδό της σωτηρίας - τη δική τους οδό της απωλείας.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ξεπουλημένοι


γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


    «(…) Ξεπουλημένα γουρούνια!
    Δεν ανήκουν άραγε σ’ αυτό το χοιροστάσιο όλοι εκείνοι που για κάποια χρήματα ή για λίγη δόξα, για ένα πορτοφόλι, μια εσάρπα, μια κορδέλα, μετατρέπουν τις πεποιθήσεις τους σε άχυρα κάτω από τα πόδια των μεγάλων;
    Εκείνοι, οι ακόμα πιο αξιολύπητοι, που για να απολαμβάνουν το προνόμιο της αργομισθίας ή για να φανούν κάπως πιο λαμπεροί,μετατρέπονται σε αυλικούς, βαλέδες και παράσιτα στις παρακάμαρες των υπουργών ή στις τραπεζαρίες των πλουσίων;

Ηλίθιους μας θεωρεί ο Τσίπρας

του Γιώργου Δελαστίκ

Σαν πολιτικός απατεώνας συμπεριφέρεται όλο και πιο συχνά ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την Τρίτη το μεσημέρι, Θεσσαλονίκη, έφτασε στο σημείο να πει και τα εξής, αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας, ο οποίος αποκαλείται ΤΑΡ από το αγγλικό ακρωνύμιο του σχεδίου Διαδριατικού Αγωγού... ‘’Την νέα εποχή έρχεται να σηματοδοτήσει η σημερινή τελετή εγκαινίων του ΤΑΡ’’. Σοβαρά; Γιατί εντελώς διαφορετική παρουσίαζε την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερο από τρία χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2013;  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...