Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Θεσσαλία: Δυναμική και ενθαρρυντική η συνάντηση κινημάτων κατά των πλειστηριασμών


Η δυναμική και η σαφής προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα κατά των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων και των εξώσεων, αναδείχτηκε την περασμένη Κυριακή (11/12/2016), στην συνάντηση των κινημάτων από την περιοχή της Θεσσαλίας που μάχονται ενάντια στην εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας, σε αίθουσα του τοπικού πανεπιστημίου.

Σκοπός της συνάντησης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της κίνησης «Πολίτες της Μαγνησίας κατά των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων», ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή εμπειριών και η κλιμάκωση της δράσης, στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συντονισμού σε πανθεσσαλικό επίπεδο και όχι μόνο.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η παρουσία δημοτικών συμβούλων, συλλογικοτήτων και επαγγελματικών σωματείων, που εξεδήλωσαν την διάθεσή τους να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην μαζικοποίηση και ενδυνάμωση του κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυριάρχησε το θέμα της ηλεκτρονικής διεξαγωγής των πλειστηριασμών, που ήδη προετοιμάζεται και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές το ερχόμενου έτους. Κοινή διαπίστωση ήταν, η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα και η συγκρότηση ομάδων αντίστασης σ' όλες τις γειτονιές. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την αναμενόμενη «επίθεση» των τραπεζών στις περιουσίες των μικρομεσαίων αγροτών, που κινδυνεύουν με αφανισμό εξαιτίας των υπέρογκων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε προτάσεις περαιτέρω δράσης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, όπως:

Η ενθάρρυνση και στήριξη εργασιακών ομάδων σε επιχειρήσεις που είναι αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο παύσης της λειτουργίας τους, προς την κατεύθυνση της αυτοδιαχείρισης κατά το πρότυπο της ΒΙΟΜΕ.

Σύνδεση και συνεργασία με άλλα κινήματα που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς της κοινωνικής δράσης (υγεία, παιδεία, διαχείριση νερού κ.α.).
Σε συνεργασία με τα σωματεία των ΟΤΑ, συγκροτημένη και στοχευμένη απαίτηση από τους δημάρχους της περιοχής να μην ανταποκριθούν στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι ΟΤΑ θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τις απαιτήσεις τους για οφειλές πολιτών ώστε να μην χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας. Σ' όσους δε... πρόλαβαν να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία, να ανακαλέσουν.
Σε συνεργασία με φορείς και φοιτητικούς συλλόγους, διοργάνωση συναυλίας για ενημέρωση και οικονομική ενίσχυση του κινήματος.


Τέλος, οι εκπρόσωποι των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών συμφώνησαν, να διοργανωθεί ανάλογη συνάντηση στη Λάρισα, μετά τις γιορτές.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...