Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η δραχμή τους και η δραχμή μας, από pitsirikos

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, είναι η πρώτη φορά που σου γράφω αν και ήθελα να το κάνω πολλές φορές στο παρελθόν με διάφορες αφορμές. Ευτυχώς, εσύ και οι συναναγνώστες τα γράφετε πάρα πολύ ωραία, ενώ, από την άλλη, η επανάληψη δημιουργεί θόρυβο. Αποφάσισα όμως να μοιραστώ μαζί σου μερικές σκέψεις μου, βλέποντας την ξαφνική κρίση ρεαλισμού μεγάλου μέρους του κατεστημένου πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο θέμα του νομίσματος.

Δεν ξέρω τι τους έπιασε όλους ξαφνικά και ανακάλυψαν ότι «το νόμισμα πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», ενώ μέχρι πριν από μερικές ημέρες υποστήριζαν με πάθος ένα νόμισμα που υπηρετεί τους τραπεζίτες, την παγκόσμια οικονομική ελίτ και καθόλου τον άνθρωπο.

Θα θυμήσω ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ακριβώς ένα χρόνο πριν, δήλωνε στο περιθώριο συνάντησης με τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Ο ρόλος, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μού επιβάλουν να κάνω τα πάντα (.) ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάραχτη εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης».

Δεν ξέρω με ποιον ακριβώς τρόπο έβλεπε αδιατάραχτη την πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Εντάξει, όλοι έχουμε παραισθήσεις καμιά φορά, αλλά το μέγα ερώτημα είναι τι μπορεί να τον οδήγησε να κάνει αυτή τη νέα δήλωση που, ας μην κρυβόμαστε, ρίχνει τον σπόρο της ...
αμφισβήτησης στο ευρώ -κυρίως- σε αυτούς που ακόμα το στηρίζουν.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι έχει πάρει γραμμή από τους ξένους εντολείς του -άλλωστε αυτά συμβαίνουν στα προτεκτοράτα και ο Παυλόπουλος είναι Πρόεδρος ενός κυρίαρχου κράτους. (Εχω και εγώ τις παραισθήσεις μου).

Όμως, Πιτσιρίκο, αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή και είναι ο βασικός λόγος που σου γράφω, είναι ότι πλέον όλο και περισσότερο ακούμε να μιλάνε για τη δραχμή οι εκπρόσωποι του ίδιου σάπιου συστήματος που μας έβαλε χωρίς να μας ρωτήσει, και μας κρατάει -πάλι χωρίς να μας ρωτήσει- μέσα στο ευρώ, διαλύοντας μια ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό.

Η ερμηνεία που μπορώ να δώσω είναι μία: Με τη χώρα λεηλατημένη και ξεκοκαλισμένη, το σύστημα εξουσίας πήρε την εντολή να μας ρίξει στη δραχμή, αλλά με τους όρους αυτών που μας έβαλαν και στο ευρώ. Θέλουν δηλαδή να μας πάνε στην παλιά δραχμή, του Σημίτη, του Παπαντωνίου, της ρεμούλας και του Χρηματιστηρίου.

Δεν έχουν καμία πρόθεση να γίνει η Ελλάδα μία χώρα με πραγματικά κυρίαρχο εθνικό νόμισμα, με πραγματικά ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, δεν έχουν καμία πρόθεση να σταματήσουν να πληρώνουν το χρέος που είναι πλέον πανδήλως (και από τον ΟΗΕ), παράνομο ως προϊόν εκβιασμού, δεν έχουν καμία πρόθεση να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία, αφού το εθνικό νόμισμα εκφράζει σχέσεις κυριαρχίας ενός λαού στον τόπο του.

Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού έχουν ξεπουληθεί όλοι στους δανειστές;

Ενα πραγματικά εθνικό νόμισμα, η «δική μας» δραχμή, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που οι ευρωπαίοι πάτρονες του προτεκτοράτου και οι εδώ εντολοδόχοι τους, ούτε που θέλουν να ακούν γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος του πάρτι λεηλασίας και καταλήστευσης της χώρας.
Και επειδή έχουμε όλοι βαρεθεί να ακούμε διάφορους οικονομολογούντες να αναμασούν τις τρομοκρατικές δηλώσεις του κάθε Μπάμπη, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο – τρία απλά πράγματα.

Περί «υποτίμησης»

Σε ένα κυρίαρχο κράτος, εθνικό νόμισμα σημαίνει ότι αυτό το κράτος ελέγχει απόλυτα την έκδοσή του. Αρα, σε ποιον το δίνει και σε ποια ποσότητα. Για να υποτιμηθεί το εθνικό νόμισμα πρέπει να το έχουν στην κατοχή τους σε φυσική μορφή και σε μεγάλες ποσότητες ξένοι κερδοσκόποι ώστε να κερδοσκοπήσουν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος (for.ex.). Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν το εκδίδει για πρώτη φορά ένα κυρίαρχο κράτος στο εθνικό του νομισματοκοπείο.

Αντίθετα, το πρώτο νόμισμα που θα φάει υποτίμηση πάνω από 50% από την πρώτη ώρα που θα ανακοινώσει η Ελλάδα ότι βγαίνει από την Ευρωζώνη, δεν θα είναι η νέα δραχμή (που ούτως ή άλλως δεν θα έχει εκδοθεί ακόμη) αλλά το ευρώ. Και φυσικά τότε κανείς δεν θα ασχολείται ούτε με την Ελλάδα, ούτε με το χρέος της, αφού θα καίγεται ο πισινός τους. Θα σπάσουμε μεγάλη πλάκα.

Πώς θα πληρώνουμε για καύσιμα, φάρμακα και πρώτες ύλες, μέχρι να εκδοθεί;

Το χαρτοφυλάκιο των συστημικών τραπεζών όπως μπορεί να το βρει ο καθένας από την ΤτΕ, σε χορηγημένα δάνεια στο εξωτερικό (28,9δισ.), σε ομόλογα Λουξεμβούργου και Ηνωμένου Βασιλείου (56,8 δισ.), σε μετοχές, συμμετοχές και λοιπούς τίτλους μεταβλητής απόδοσης στο εξωτερικό (9,8 δισ.) καθώς και το χρήμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική οικονομία (27,4 δισ. ευρώ), φτάνουν να εξυπηρετήσουν αναγκαίες εισαγωγές, όχι μόνο κατά τη μεταβατική περίοδο, αλλά για ολόκληρα χρόνια, ακόμα και αν η χώρα δεν βγάζει ούτε σεντ από τον τουρισμό ή άλλες τρέχουσες δραστηριότητες. Περί «πληθωρισμού»

Το εθνικό νόμισμα δεν δημιουργεί πληθωρισμό όταν πέφτει στην κατανάλωση και στην παραγωγή. Αντίθετα, δημιουργεί αγοραστική δύναμη, άρα άνοδο του ΑΕΠ, άρα ανάπτυξη, και η αξία του εκτοξεύεται σε χρόνο ρεκόρ. Το έκανε η Κύπρος αμέσως μετά τον Αττίλα και στάθηκε στα πόδια της μέσα σε λίγους μήνες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η κυπριακή λίρα έγινε μέσα σε λίγα χρόνια ένα από τα ασφαλέστερα αποθεματικά νομίσματα προσελκύοντας κεφάλαια από όλο τον κόσμο. Εμείς γιατί όχι δηλαδή;

Επιπλέον το εθνικό νόμισμα δεν παράγει χρέος. Αντίθετα, το ευρώ είναι ένα εργαλείο υπερχρέωσης και κατά συνέπεια, υποδούλωσης των λαών. Ολων των λαών. Το βλέπουμε ήδη σε όλη την Ευρώπη.
Φίλε Πιτσιρίκο, όταν δεν ελέγχεις την έκδοση νομίσματος είσαι σκλάβος αυτού που την ελέγχει. Είτε λόγω μειονεκτήματος απέναντι σε μεγαλύτερες οικονομίες, είτε με υπερχρέωση και μέτρα εξαθλίωσης όπως συμβαίνει σε εμάς. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μάστερ στα οικονομικά για να το καταλάβει.

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν;

Φυσικά και υπάρχουν. Το οικονομοτεχνικό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα είναι εξαιρετικό. Αντί αυτού, έχουμε Προβόπουλους, Στουρνάρες και διάφορους άλλους απίθανους τύπους, που παρελαύνουν επί έξι χρόνια στα κανάλια και μας κουνάνε το δάχτυλο. Πρέπει όμως να ψάξουμε αυτούς τους ανθρώπους γιατί, είτε σιωπούν, είτε, ακόμα και όταν λένε κάτι, δεν ακούγονται στα ΜΜΕ της εγχώριας ολιγαρχίας. Και είναι λογικό. Όποιος εκφράζει τα συμφέροντα του λαού και όχι των ολιγαρχών, δεν είναι ηλίθιοι να τον βγάζουν στα κανάλια τους.
Ασφαλώς, όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν σε μία χώρα όπου δεν ασκεί κυριαρχία ο λαός αλλά οι ξένοι και τα ντόπια γιουσουφάκια τους.

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια συμφοράς να έχουμε φτάσει σε τέτοιο βαθμό κρετινισμού που να πιστεύουμε ότι μετά τον ξεφτίλα Τσίπρα θα δώσει λύση στο πρόβλημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν το χωράει ο νους μου. Κανείς από όλους αυτούς τους πουλημένους καραγκιόζηδες δεν μπορεί και ούτε θέλει να δώσει λύση, προς το συμφέρον του λαού.

Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά του, αναζητώντας ηγέτες από τα σπλάχνα του. Και μπορεί να το κάνει, δεν είναι ακατόρθωτο.

Ξέρω Πιτσιρίκο ότι τα έχεις σπάσει με τον λαό. Εχεις δίκιο. Και εγώ τον θεωρώ μαλάκα. Όμως, ας κρατήσουμε μια πισινή. Ξέρεις, ο μαλάκας είναι απρόβλεπτος και πάνω στη μαλακία του καμιά φορά μπορεί να κάνει και το σωστό.

Σε ευχαριστώ
Παναγιώτης – Αθήνα

(Αγαπητέ φίλε, εύχομαι στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα τα καλύτερα. Μέχρι εκεί, όμως, πια. Έζησα πολύ γεμάτα αυτά τα τελευταία χρόνια και δεν μπορώ να έχω αυταπάτες. Ούτε να συζητάω πάλι, όλα αυτά που συζητούσαμε πριν από 6 χρόνια. Το συμπέρασμά μου είναι οριστικό: Λούμπεν πολίτες, λούμπεν χώρα-προτεκτοράτο. Αμορφωσιά και φθόνος. Μια χώρα σκυλάδικο της εθνικής. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το νόμισμα, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες. Να είστε καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...