Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ας κρατήσουν το καντηλάκι του πανικού δίπλα στο μαξιλάρι τους !!

του Κώστα Γιαννιώτη 

Όταν λες βλακείες (για να μην εκφραστώ χειρότερα) με στόμφο και πομπώδες ύφος και απαιτείς να σε πιστέψουν, τότε δεν μπορεί παρά να συμβαίνει ένα από τα δύο! Ή είσαι πανηλίθιος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή είσαι κοινός απατεώνας, που νιώθει ελεύθερος να λέει ό, τι θέλει, γιατί πιστεύει ότι αυτοί που τον ακούν είναι τόσο βλάκες που καταπίνουν αμάσητο τον κάθε του λόγο!


Ο λόγος για τον Πάνο Καμμένο,   - τον οποίο δεν θεωρώ καθόλου βλάκα - που στις 24- 5 – 2016, επισκεπτόμενος τη Σύρο, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική που αντιτίθεται στο άρθρο 101 του συντάγματος, και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νομιμότητα και να μη θιγούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης από την κυβέρνηση, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, [……..]. Με την πρώτη ευκαρία και τα πρώτα ωφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας».

Τι είναι αυτό που παραδέχεται ο ‘’κύριος’’ αυτός;
Παραδέχεται, κατ` αρχήν, ότι αυτά που ο ίδιος ψήφισε είναι πράξεις εγκληματικές και αντισυνταγματικές!!!
Μας λέει ότι μια από τις δυο προτεραιότητες που είχε βάλει - για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση – ήταν ....... ‘’να τηρηθεί η νομιμότητα’’  και μάλιστα υπό την απειλή της παραίτησης, αλλά παρά το γεγονός ότι οι ‘’προτεραιότητές’’ του πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, ούτε αυτή τη δέσμευση του τίμησε!!! Απλά δεν ...... κέρδισαν το στοίχημα! Ήταν θέμα τύχης και τζόγου!
Παρ` όλα τα παραπάνω όχι μόνο παραμένει μέλος της κυβέρνησης, όχι μόνο παραμένει στην ενεργό πολιτική, αλλά τολμά να δηλώνει ότι θα παλέψει να ........ αποκατασταθεί η ‘’αδικία’’!! Και απαιτεί από τους άλλους να καμαρώσουν το παλικάρι και τον ειλικρινή !!

Το μεγάλο ερώτημα που ορθώνεται είναι το γιατί άνθρωποι που δηλώνουν ότι ....
α) Παραβίασαν κατάφωρα το σύνταγμα (ναι αυτό το συντηρητικό και φτιαγμένο στα μέτρα τους σύνταγμα).......
β) Παραβίασαν τη νομιμότητα  .......
γ) Πούλησαν ψευτοπαλικαρισμούς παραιτήσεων....
δ) Έδωσαν - τάχα - μάχες αλλά τελικά υπέκυψαν στην ανωτερότητα του ..... εχθρού ο οποίος τους ανάγκασε να σκύψουν το κεφάλι και να παραδώσουν τη χώρα σε ξένες δυνάμεις ....... εξακολουθούν όχι μόνο να πολιτεύονται αλλά και να κυκλοφορούν ελεύθεροι;;

Δεν αναφέρομαι στον Καμμένο μόνο ! Αναφέρομαι σε όλους αυτούς τους ‘’καμμένους’’ συνειδησιακά, που διαγουμίζουν τη χώρα και εξανδραποδίζουν χωρίς έλεος τα εκατομμύρια των πολιτών αυτού του τόπου, χρόνια τώρα!
Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που, στο όνομα της ....... ‘’σωτηρίας της πατρίδας’’, οδηγούν καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας στην απελπισία και στο τραγικό σημείο όχι μόνο να μην μπορούν να βρουν χρήματα να περιθάλψουν τους αρρώστους τους, αλλά ούτε να ..... θάψουν τους νεκρούς τους!!  
Αναφέρομαι στα απάνθρωπα ζόμπι που χωρίς όραση, χωρίς ακοή και χωρίς συνείδηση, κυκλοφορούν μέσα στις σκοτεινές τρύπες του κτιρίου που οναμάζουν βουλή, μετρώντας τα ευρώ που γεμίζουν τις τσέπες τους! Ματωμένα ευρώ που τους τα πετάνε στα μούτρα οι κατακτητές, περιφρονητικά, έτσι όπως  συμπεριφέρονταν πάντα οι κατακτητές στους υποτακτικούς τους!  

Ο Καμμένος δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το αντιπροσωπευτικό δείγμα όλων των πολιτικών ζόμπι!
Όντα που - όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν - γέρνουν κάθε βράδυ το κεφάλι στο μαξιλάρι, έχοντας δίπλα τους, σαν καντηλάκι,τον πανικό και το φόβο για την κατάληξή τους!
Μέχρι τότε όμως, μέχρι την κατάληξή τους, το ερώτημα ........ ‘’ Υπάρχει εισαγγελέας; ’’ θα  κυκλοφορεί σαν αγριεμένη Ερινύα, στους δρόμους της απελπισιάς!
Και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι! Οι Ερινύες δεν ξέχασαν ποτέ και κανένα έγκλημα!
Ας κρατούν το καντηλάκι του πανικού δίπλα στο μαξιλάρι τους! Γιατί όπως γράφει και ο Μάνος Ελευθερίου......


Αυτός που σπέρνει δάκρυα και πόνο
θερίζει την αυγή ωκεανό

μαύρα πουλιά τού δείχνουνε το δρόμο

Κι έχει τη ζωγραφιά κοντά στον ώμο,
σημάδι μυστικό και ριζικό
πως ξέφυγε απ’ τον Άδη κι απ’ τον κόσμο
25 – 5 - 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...