Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κάπως έτσι γίνεται ο πόλεμος ενάντια στο ήθος και την αξία της δημοκρατίας.

του Σταύρου Κατσούλη

Από το σύστημα θα εξαπλωθούν παντού πολιτικά (απο)κόμματα, και θα κοροϊδέψουν πολλούς πολίτες. Οι εχθροί των λαών θα πράττουν με μοχθηρία με σκοπό να ελκύσουν μέσα στα μορφώματα τους εάν είναι δυνατόν ακόμη και τους πιο δημοκράτες/πατριώτες.

Δεν θα αρχίσουν φυσικά να απορρίπτουν αμέσως τις αρχές της δημοκρατίας, τους άγραφους και γραπτούς κανόνες των συλλογικοτήτων και το ήθος που πρέπει να έχουν οι υπηρέτες της κοινωνίας, αλλά θα αρχίσουν ανεπαίσθητα αλλά σταδιακά και μεθοδικά να διαστρέφουν τα ιστορικά διδάγματα, τους θεσμούς της δημοκρατίας και το πραγματικό νόημά τους, όπως μας παρέδωσαν οι φωτισμένοι άνθρωποι του παρελθόντος.

Λίγοι είναι πάντα αυτοί που θα αντιληφθούν έγκαιρα τις πανουργίες όλων αυτών, εκείνοι που είναι πεπειραμένοι στην δημοκρατία, το ήθος και το πνεύμα της και σέβονται την ελευθερία των συνανθρώπων τους ως υπέρτατο αγαθό. Όλοι αυτοί οι εχθροί της, έχουν ως στόχο να πάρουν την εξουσία πάνω στην κοινωνία και ...
να τοποθετήσουν δικούς τους υπηρέτες παντού, εν όσο οι πραγματικοί δημοκράτες θα περιφρονούνται.

Από τα φρούτα τους μπορεί να τους γνωρίσει κανείς, κι έτσι, από τις ενέργειες τους πρέπει να αγωνιστούμε να διακρίνουμε τους μεν από τους δε. Αυτοί είναι οι πολιτικοί ληστές που λεηλατούν τους δημοκράτες και εισχωρούν μέσα στην αυλή τους και όχι από την συνήθη είσοδο. Θα εισχωρούν ατύπως, καταπατώντας θεσμούς και συλλογικές συμφωνίες. Το πρώτο πράγμα που κάνουν όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, είναι ο διωγμός των αληθινών δημοκρατών, κι αν ήταν στην εξουσία, αυτό θα εκφραζόταν ακόμη και με την φυλάκισή τους και την εξορία, γιατί χωρίς αυτό είναι αδύνατον να λεηλατήσουν τα "πρόβατα" και να σφετεριστούν την εξουσία.

Για αυτό αγαπητέ δημοκράτη/πατριώτη συμπολίτη μου, όταν δεις την παραβίαση των διαδικασιών, και την καταπάτηση της δημοκρατίας, της πρακτικής δηλαδή εκείνης που αντιμάχεται κάθε λογής ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα, να γνωρίζεις ότι οι λύκοι έχουν ήδη εισχωρήσει με ένδυμα προβάτων μέσα στην ομάδα/συλλογικότητα/οργάνωσή σας, αν και ακόμη μπορεί να αποκρύπτουν την τυραννική νοοτροπία τους. Τότε ακόμη, θα ασχολούνται με το να διαστρέφουν την δημοκρατία και τις αξίες της ανεπαίσθητα, με σκοπό να πετύχουν καλύτερα, να παραπλανήσουν και να δελεάσουν τους άπειρους στα δίκτυά τους.

Ο διωγμός δεν θα περιοριστεί μόνο εναντίον των πιο ικανών, αλλά εναντίων όλων των υπηρετών της δημοκρατίας και της κοινωνίας, γιατί με βάση την διεφθαρμένη ιδεολογία τους, δεν θα ανέχονται καμιά δημοκρατικότητα. Θα είναι συκοφάντες, θα ενεργούν με μεθοδεύσεις, θα σπέρνουν παντού την έχθρα, την καχυποψία και την κακία. Γι αυτό, είναι τόσο σημαντικό να κρίνει κανείς από το αποτέλεσμα, κι όχι μόνο από τα λόγια. Οι αληθινοί υπηρέτες της κοινωνίας, είναι ταπεινοί, αγαπούν τον συνάνθρωπό τους και είναι υπάκουοι στην δημοκρατία και τις συλλογικές αποφάσεις.

Οι μοναχικοί και ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι θα καταπιέζονται πάρα πολύ από τις ομάδες αυτών των σφετεριστών και η στάση τους θα περιφρονείται. Οι συλλογικότητες στις οποίες ανθοφορεί η ελεύθερη δημοκρατική και πατριωτική σκέψη και πράξη, θα μειώνονται όσο αφήνουμε αυτούς να εκτελούν το σχέδιό τους. Αυτοί που προσπαθούν ακόμη μέσα στους κόλπους αυτών των χειραγωγημένων ομάδων, θα υποφέρουν ποικίλους εκβιασμούς, πολλούς από τους οποίους θα τους υποστούν με ψυχολογικά μέσα και δόλια συμπεριφορά. Εξαιρετικά τραγικά, αυτοί οι ίδιοι οι σφετεριστές, θα συνεχίζουν το έργο τους ακόμη πιο εντατικά, και θα προσπαθούν να ελκύουν τους ανεξάρτητους ελεύθερους συμπολίτες μας με το μέρος τους, υποσχόμενοι σ' αυτούς προστασία και άλλα ωφελήματα. Όποιος δεν θα ανταποκρίνεται στα καλέσματα αυτά, θα κακοποιείται λεκτικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς, θα προσπαθήσουν δηλαδή σπιλώνοντας την εικόνα τους μέσα στην κοινωνία, να τους καταστήσουν ανίκανους να κάνουν πραγματικά αποτελεσματική εργασία μέσα στην κοινωνία.

Αυτές οι κακοποιήσεις θα προκαλέσουν όπως είναι φυσικό, μεγάλη απόγνωση στους ολιγόψυχους, αλλά εσείς οι αληθινά δημοκράτες συμπολίτες μου να μην παραδοθείτε και αντιθέτως να χαίρεστε, γιατί μέχρι αυτήν την στιγμή έχετε ζήσει χωρίς να ξεπουλήσετε τις αξίες σας, χάριν της ασφάλειας ή "εκτάκτων συνθηκών".

Εάν θέλουμε να δούμε αυτήν την Πατρίδα κάποτε ελεύθερη και δημοκρατική, καλό είναι να σταθούμε όλοι μας στέρεοι στις αξίες της δημοκρατίας και του ήθους που απαιτεί ο αγώνας. Να μην φοβηθούμε ότι εάν δεν σκύψουμε το κεφάλι σε κάθε λογής σφετεριστή, τότε θα χαθεί ο αγώνας. Ας σταθούμε με ανδρεία στις αξίες για τις οποίες παλεύουμε ακόμη κι αν είναι αναγκαίο να υποστούμε διωγμούς γι αυτές. Να γνωρίζουμε ότι εάν το κάνουμε αυτό, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα είναι για πάντα μαζί μας στις σκέψεις τους και να θυμούνται με χαρά τον αγώνα που δώσαμε.

Αλίμονο σε εκείνους τους "δημοκράτες" που σήμερα προσβλέπουν κάποιο κέρδος στο να υπηρετούν τις όποιες τυραννικές αποφάσεις για χάρη της "ενότητας" της όποιας ομάδας σφετεριστών. Κι αλίμονο σ' εκείνους τους ψευτο-πατριώτες, που σήμερα είναι δεμένοι από το μίσος προς κάθε άλλη φυλή, έθνος ή γένος ανθρώπων, διότι αυτός είναι ο τρόπος για να ριχτεί ο κόσμος σε μια κόλαση άνευ προηγουμένου. Αυτοί θα υποταχθούν στις ορέξεις των σφετεριστών της δημοκρατίας. Αυτοί θα αποκοιμίζουν για πάντα την συνείδησή τους με το να λένε "εμείς συντηρούμε τους σκοπούς και το ίδιο το κόμμα/ομάδα, κι ότι και να κάνουμε θα μας συγχωρεθεί αργότερα". Οι ταλαίπωροι και τυφλοί, δεν αντιλαμβάνονται ότι δια μέσου της υπηρεσίας τους στον σφετερισμό, δεν υπερασπίζονται το κίνημα/κόμμα/ομάδα, το οποίο δεν θα είναι πλέον τότε αυτό, αλλά ένα γυμνό κέλυφος απ όπου ο αγώνας για την δημοκρατία και την ελευθερία θα έχει αποχωρήσει προ πολλού.

Αλλά η κοινωνία, κάποτε λόγω ανάγκης, θα καταστεί ισχυρότερη από τους εχθρούς της και δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα. Αληθινοί πατριώτες/δημοκράτες θα βρίσκονται έως το τέλος της ιστορίας του κόσμου αυτού, μόνο που ανάλογα με τις περιστάσεις θα προτιμούν να μην συμμετέχουν σε κάποιες κοινωνίες. Θα καταφεύγουν στην καθαρτήρια πολιτική έρημο, μέχρι που οι τύραννοι να αποδομηθούν από την ίδια τους την διαστροφή και πάλι. Και τότε σηκώνονται και πάλι, για να γίνουν η θρυαλλίδα που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση.

Να μην φοβόμαστε τις δυσκολίες του καθαρού και δημοκρατικού αγώνα για την ελευθερία και μια καλύτερη κοινωνία. Αλλά να φοβάστε την ολέθρια διαστροφή των αξιών και την υποταγή σε αυτήν. Γιατί αυτή είναι που απογυμνώνει κάθε αγωνιστική πράξη, και μας χωρίζει αμετάκλητα από τον στόχο της κοινωνικής και εθνικής ελευθερίας. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο πρέπει να αποστρέφουμε το πρόσωπό μας, από κάθε αυταρχική συμπεριφορά.

Και έτσι συμπολίτη μου, νιώσε την ενδυνάμωση δια μέσου της υπεράσπισης των ιδανικών μας. Μην φοβηθείς ποτέ να ομολογήσεις υπέρ των ιδανικών αυτών, σαν καλός οπλίτης-πολίτης του έθνους μας και της πραγματικής δημοκρατίας. Μην φοβηθείς να ορθώσεις ανάστημα ενάντια σε κάθε δυνάστη. Όσο περισσότεροι μείνουμε πιστοί σε αυτά τα ιδανικά αγνοώντας τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα ξεφορτωθούμε τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, έτσι ώστε ολόκληρη η κοινωνία, να μπορέσει επιτέλους να ευημερήσει, κι όχι απλά και μόνο κάποιοι σφετεριστές των αξιών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...