Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Από το Grexit στο Gerxit – το δόλιο σχέδιο Σόιμπλε που γκρεμίζεται στην Ελλάδα

20160210012502.jpg
Απεγνωσμένα τώρα ο κύριος Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Deutsche Bank.
Δεν υπάρχει δηλαδή πρόβλημα με μία τράπεζα που τα παράγωγα της ισοδυναμούν με το 20πλάσιο του Γερμανικού ΑΕΠ.
Μιλάμε για μία άθλια, παγκόσμια φούσκα που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της δυτικής οικονομίας.

Και όμως ο Σόιμπλε το γνωριζε πολύ καλά. ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΤΟ GREXIT.

Έσωσε την Deutsche Bank ξεφορτώνοντας τα Ελληνικά της ομόλογα στις πλάτες της Ελλάδας (Παπανδρέου) και έπειτα των λαών ...της Ευρώπης (Παπαδήμος) και ήθελε το Grexit για το τελειωτικό χτύπημα.

Τι θα πετύχαινε;

Μα φυσικά την μεταφορά όλων των κεφαλαίων του ευρωπαϊκού νότου και όχι μόνο, στην Γερμανία! Ποιός θα τολμούσε να αμφισβητήσει την Deutsche Bank έπειτα από Grexit, που θα μάζευε όλο το χαρτί από τους πανικόβλητους καταθέτες;

Και τώρα;
Τώρα η Γερμανία ετοιμάζεται να τραβήξει για ακόμα μια φορά την σκανδάλη, που ιστορικά καταλήγει στον δικό της κρόταφο.

Το Gerxit.

Αφού δεν μπορεί να μαζέψει την φούσκα, (αλήθεια, πως θα επιτύχει κούρεμα 54 τρις για μία τράπεζα όταν αρνείται πεισματικά κάτι «ψωροδις» για μία χώρα – εταίρο;) κάποιοι ανώμαλοι εγκέφαλοι απεργάζονται το χαρτί της εξόδου της Γερμανίας από το ευρώ. Απεμπλέκονται έτσι αμέσως από την εποπτεία της ΕΚΤ αλλά θα καταλήξουν και με ένα νόμισμα, ισχυρότερο από το Ευρώ. Και είναι αλήθεια…

Θα αποκτήσουν ένα νόμισμα που λόγω των κρατικών οικονομικών τους μεγεθών και απόδοσης ομολόγων, θα είναι το πλέον ισχυρό στον πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο θα επιδιώξουν αυτό που δεν κατάφεραν με το Grexit: Να φουσκώσουν ένα νόμισμα που θα τραβήξει συνάλλαγμα για να λειτουργήσει ως ασφαλές αποθεματικό. Κοινώς, να μαζέψει το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χρήμα με αυτόν τον τρόπο, ισοσταθμίζοντας την φούσκα της Deutsche Bank με την αντικειμενική. Ζήτηση του νέου νομίσματος.

Και αυτή θα είναι η ταφόπλακα τους.

Αυτή η χώρα που στήριξε την ύπαρξη της στις εξαγωγές, θα μετατραπεί σε μία νύχτα σε… Λουξεμβούργο! Το ισχυρό νόμισμα θα γκρεμίσει την ανταγωνιστικότητα της και πλέον δεν θα υπάρχει κοινό ευρώ για να χρησιμοποιήσει την ευρωζώνη ως πελατεία.

Εάν λοιπόν οι ανώμαλοι εγκέφαλοι επικρατήσουν για τρίτη φορά μέσα σε έναν αιώνα, θα είναι και η φαρμακερή. Επώδυνη για την Ευρώπη, τελειωτική όμως για την Γερμανία.

Πηγή: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...