Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Αχρήματες συναλλαγές! Γιατί;;;



Του Γιώργου Χαραλαμπίδη

Πολύς ντόρος γίνεται στο θέμα “Αχρήματες συναλλαγές”.
Ήδη σε πολλές χώρες εφαρμόζονται!
Ήδη στην Ελλάδα έγινε ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση των αχρήματων συναλλαγών, αφού ώς και το ακατόρθωτο: “Οι παππούδες και οι γιαγιάδες πώς θα πάρουν τη σύνταξη;”, έγινε πραγματικότητα σε λιγότερο από ένα μήνα με τα “κάπιταλ κοντρόλ”
.
Ραγιά Έλληνα, αν σου πουν να κάνεις κάτι για το καλό σου, το μυρίζεις, το ψειρίζεις, το γυροφέρνεις, αλλά μόλις το προστάξει η εξουσία, βγάζεις τη γλωσσίτσα έξω ...
σαν υπάκουο σκυλάκι και προσαρμόζεσαι στις επιταγές της.
Το μέγα ερώτημα είναι: Γιατί;
Γιατί η εξουσία θέλει να καταργήσει το χρήμα;

Βέβαια τα παπαγαλάκια της, έχουν έτοιμες ένα σωρό δικαιολογίες και σας βομβαρδίζουν καθημερινά με αυτές μέσα από την τηλεόραση. (Λέω “σας”, γιατί την τηλεόραση την έχω κόψει εδώ και πολύ καιρό).
Λένε όμως αλήθεια;
Όπως καταλαβαίνει κάθε λογικός και συνειδητός άνθρωπος, προφανώς όχι!
Και ποια είναι η αλήθεια;

Λοιπόν δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που η εξουσία ωθεί προς αχρήματες συναλλαγές.
Πρώτος και βασικός είναι το σβήσιμο της μνήμης.
Δεύτερος η χρησιμοποίηση του παγκόσμιου χρέους ώστε με τις αξίες ηλεκτρονικού χρήματος που έχουν στην κατοχή τους τα διεθνή πιστωτικά ιδρύματα, (πάνω από 2000 τρισεκατομμύρια δολλάρια, σε μια Γη που έχει ετήσιο προϋπολογισμό όχι πάνω από εβδομήντα τρισεκατομμύρια), να κατορθώσει να αγοράσει τα πάντα πάνω στη Γη. Όλα θα ανήκουν στην εξουσία! Κατάκτηση χωρίς πόλεμο! Δεν είναι φανταστικό;

Υπάρχουν, πολλοί ακόμη λόγοι, όπως η αντικατάσταση των αλυσίδων των σκλάβων, με υποδόρια τσιπάκια, αλλά ο στόχος του άρθρου είναι να σας εξάψει το ενδιαφέρον, ώστε ν' αρχίσουμε όλοι μαζί να ψάχνουμε το θέμα, κι από την έρευνα αυτή να προκύψει η Αλήθεια, την οποία με κάθε μέσον θα μεταφέρουμε στα μυαλά όλων των ανθρώπων, ώστε η εξουσία, σαν μια άλλη Μέδουσα η Γοργόνα του μύθου, να πετρώσει όταν δει στον καθρέπτη των ανθρώπινων συνειδήσεων το αληθινό της πρόσωπο! Και τότε οι άνθρωποι, θα ελευθερωθούν από τα δεσμά της!

Εδώ θα αναφερθούμε μόνον στο πρώτο. Το σβήσιμο της μνήμης!

Η Εξουσία λοιπόν, εδώ και χιλιάδες χρόνια, βρίσκεται στην εξουσία με τα μέσα που κάνουν αυτήν αφέντη και τους άλλους σκλάβους.

Ποια μέσα; Μα τη βία, την εξαπάτηση, την διαφθορά, την αδιαφορία για τον άνθρωπο.
Τα μέσα αυτά, από τη φύση τους, έχουν δημιουργήσει εκατόμβες εκατομμυρίων θυμάτων στη Γη.

Θα ξεκινήσω από τις Σταυροφορίες.
Ποιος ήταν ο στόχος τους; Όχι ο ομολογημένος, ο άλλος ο κρυφός, που φαίνεται μόνο αν σκεφτείς, ποιος κέρδισε από τις σταυροφορίες.
Πόσα τα θύματα των σταυροφοριών; Ποιανών η περιουσία και η δύναμη αυξήθηκε κατακόρυφα όταν μετά από πολλά χρόνια έληξαν;

Πάμε στην κατάκτηση των “Νέων Γαιών”; Την αποικιοκρατία δηλαδή!
Με τι όρους έγινε;
Πόσα τα θύματα της “κατάκτησης” και “εξερεύνησης” της Αμερικής βόρειας και νότιας, της Αυστραλίας, της Αφρικής, ακόμη και της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ασίας;
Κάποιοι λένε μόνο στην Αμερική οι φόνοι των αυτόχθονων φυλών, ξεπέρασαν τα εβδομηνταπέντε εκατομμύρια.
Πόσοι οι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν από την Αφρική στην Αμερική; Πόσοι βρήκαν υγρό τάφο στον Ατλαντικό και πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στις φυτείες;
Τελευταία μάθαμε ότι αντίστοιχο κύμα μεταφοράς σκλάβων στην δυτική Αμερική υπήρχε και από την ευρύτερη περιοχή της Κίνας.

Βλέπετε, όταν τα μέσα πληροφόρησης είναι ελεγχόμενα, την πληροφορία την μαθαίνεις από την αρχαιολογική σκαπάνη, αν την μάθεις ποτέ!
Ποια ήταν η δίψα που οδήγησε την Εξουσία σε τόσες ανθρωποθυσίες; Μα η ίδια η εξουσία! Η δυναμη επιβολής και ο πλούτος! Κι αν για αιώνες, μάθεις να σε υπηρετούν σκλάβοι, πώς να απαλλαγείς έτσι δια μιας από τη συνήθεια σου; Άσε που με τίποτε δεν θέλεις!

Έλα όμως που άρχισαν οι επαναστάσεις σε Αμερική και Ευρώπη, έλα που οι σκλάβοι ξυπνούσαν!
Τότε ήρθε σε αρωγή της βίας η απάτη! Σε αρωγή του πολεμοχαρή, έσπευσε ο τραπεζίτης! Και υποδούλωσε τον επαναστατημένο που νόμισε ότι κέρδισε την ελευθερία του, σε ψεύτικες “δημοκρατίες”, σε κίβδηλα “συντάγματα”, αλλά κυρίως στο χρήμα του!

Έτσι κι αλλιώς, το χρυσάφι και το ασήμι ήταν κύρια ζητούμενα και στις σταυροφορίες και στην αποικιοκρατία. Τώρα όμως δοκιμάζεται σε πλήρη ανάπτυξη το χρήμα που κατασκευάζουν από το τίποτε οι “τράπεζες”.

Και έχοντας στη διάθεση τους όσο χρήμα θέλουν, αγοράζουν ότι βρουν, αρχίζουν νέους πολέμους που τους χρηματοδοτούν με το χαρτονόμισμα που αυτοί τυπώνουν, από το τίποτε, όπως είπαμε.
Πόλεμοι εναντίον όλων όσων διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Χιλιάδες χιλιάδων νεκροί! Και μετά υπογραφές πολεμικών αποζημιώσεων που θα πληρώνουν οι χαμένοι σε βάθος πολλών γενιών, στους “νικητές” ώστε να τεμπελιάζουν, να απολαμβάνουν την τρυφηλή ζωή και να απεργάζονται την επόμενη “κατάκτηση”, τον επόμενο πόλεμο!

Χιλιάδες χιλιάδων νεκροί και σοβαρά ασθενείς από τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που επιβάλλει η εξουσία, μέσω ενός εξαγορασμένου “πολιτικού” συτήματος, ενός επίσης εξαγορασμένου συστήματος “δικαιοσύνης”, μέσω ενός εξαγορασμένου συτήματος ενημέρωσης που προβάλλει, ό,τι αυτή του υπαγορεύει και αποσιωπά ότι του επιτάσσει!

Με μια εκκλησία ανατολική ή δυτική, βόρεια ή νότια, να στέκεται στο πλάι της εξουσίας, να γλύφει από τον κόπο και το αίμα των σκλάβων, να σιωπά και να στέργει προς ελεημοσύνη τους στην τελευταία τους πνοή!

Αυτός λοιπόν είναι ένας από τους βασικούς λόγους που εντέλλονται την αχρήματη κοινωνία. Αφού το χρήμα, το εργαλείο που “εξ' αποστάσεως” επέφερε τόσους θανάτους, βασανισμούς, κακοποιήσεις, θα εξαφανιστεί, θα περάσουν στην λήθη και τα εγκλήματα. Μετά από πολλά χρόνια, τα παιδιά του δημοτικού θα μαθαίνουν, ότι στους πρότερους χρόνους, οι απολίτιστοι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν “Άκουσον!”, χρήματα για τις συναλλαγές τους! Ποιοι κέρδισαν απ' αυτό και ποιοι υπήρξαν τα θύματα; Ε! Απολίτιστοι ήταν! Τι ψάχνεις τώρα!

Ιστορικά δεδομένα υπάρχουν πολλά! Όμως φίλε μου, ο σημερινός σκλάβος, παρ' όλο που θεωρείται ικανός για γραφή και ανάγνωση, δεν διαβάζει! Δεν ξέρει καν να κρίνει, τι άκουσε! Σε περίπτωση που του έρθει να αντιδράσει, έχει μάθει να κοιτά τι κάνει ο διπλανός του και να μιμείται αυτόν! Τόσο πίθηκος! Αυτός όμως είναι και η μόνη μας ελπίδα για κάτι άλλο! Οι παραδομένοι στην κουτάλα της εξουσίας δεν την αφήνουν εύκολα.
Λένε, “Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς”.

Καθηγητάδες, δικαστάδες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι, γεωπόνοι, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, οι συντριπτικά περισσότεροι από σας, γίνατε αυτό που γίνατε, σπουδάζοντας σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, που στήθηκαν με τον κόπο και το αίμα των “χρήσιμων πιθήκων” που προαναφέραμε και που δεν ήταν άλλοι από τους πατεράδες μας, τις μανάδες μας, τους παππούδες μας.

Μπορείτε να γίνετε μπροστάρηδες στον αγώνα που τους οφείλουμε! Στον αγώνα που οφείλουμε και στα παιδιά μας!

Οι άβουλοι αγρότες, εργάτες, υπάλληλοι, σας κοιτούν με αγωνία ώστε να σας μιμηθούν. Περιμένετε να μπούν αυτοί μπροστά; Τώρα είναι η ώρα του λόγου! Του Λόγου της Αλήθειας του μόνου ικανού να αντιπαρατεθεί και να κατατροπώσει την Εξουσία. Όσοι καταλαβαίνετε τι ειπώθηκε πιο πάνω είστε εν δυνάμει μπροστάρηδες. Φωτιστείτε και φωτίστε!

Μπορείτε και να τους προδώσετε!

Να συνεχίσετε να μην κάνετε, να μην λέτε τίποτε. Αν ο λόγος μας, ο λόγος σας, ο λόγος της Λογικής και της Αλήθειας, της συναίσθησης του συνανθρώπου, της συνείδησης του καταχθόνιου σχεδίου που απεργάζεται η εξουσία, δεν γίνει ο λόγος των αποπροσανατολισμένων, των καταπιεσμένων, των σκλάβων και η ένταση και η δύναμη του δεν σταματήσει την εξουσία τώρα, η ώρα του ξίφους της πλησιάζει!..

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης

Πηγή: epamhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...