Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

BiG Business από τα Αριστερά


Για να γίνεις Πλούσιος...Δε Θέλει Κόπο Αγάπες μου, Θέλει Τρόπο.

του Δημήτρη Καρούσου*

Ολοκληρώνεται η "Ανακεφαλαιοποίηση αλλά Γκρέκα" ή "Αλλιώς Πως Τους Κλέβουμε Μπροστά στα Μάτια Τους " ή " Πίσω από τις Λέξεις Κρύβεται ο Αλέξης"
Τι δεν θα σας πουν τα Βόθρο – Κάναλα
Τι σημαίνει ο όρος Ανακεφαλαιοποίηση?

Επιστημονικά:
σημαίνει εισφορά νέων κεφαλαίων έτσι ώστε ο λόγος των «ιδίων βασικών κεφαλαίων των τραπεζών» προς τα "χορηγούμενα δάνεια" δηλαδή το ...
περίφημο Core Tier I να είναι μεγαλύτερο από 8-10 % .

Με απλά λόγια
σημαίνει εισφορά νέων κεφαλαίων έτσι ώστε τα "ίδια βασικά κεφάλαια της τράπεζας" δηλαδή αυτά που η τράπεζα κρατάει στο "ταμείο της" ως εγγύηση έναντι των δανείων που έχει δώσει να διατηρούνται πάνω από το 10% δηλαδή Core Tier I > 10%
Παράδειγμα ...

Μια τράπεζα έχει δανειακό άνοιγμα ή και επενδύσεις ύψους 10 δις άρα πρέπει να κρατάει στο "ταμείο της" τουλάχιστον 1δις … δηλαδή το 10%
Το γεγονός ότι οι τράπεζες χρεοκόπησαν το γνωρίζουμε όλοι …αυτό που Σας Κρύβουν όμως Έντεχνα είναι ότι, σύμφωνα με τους Ισολογισμούς τους, φυσικά και διαθέτουν "ίδια βασικά κεφάλαια" "στα ταμεία τους", απλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το Core Tier I έχει πέσει κάτω από το 10 %, βρίσκεται στο 8 έως 9% και μετά από τις ανακεφαλαιοποιήσεις θα βρεθεί στο 19% ….

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι το Σύνολο των Κεφαλαίων που διαθέτουν οι τράπεζες, παρότι βρίσκονται σε φάση χρεοκοπίας είναι περίπου 18 δις και χρειάζονται ακόμα 14 δις για να ανέλθει το Core Tier I πάνω από 10%.
Άρα 18 δις που ήδη έχουν, συν 14 δις που θα τους δώσουμε με τις θυσίες και το αίμα μας σύνολο 32 δισ "βασικά κεφάλαια, στο ταμείο τους " ….

Ανακεφαλαιοποίηση αλλά Γκρέκα Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Τα Hedge Fund λοιπόν ήρθαν και έκαναν τις προσφορές τους, και μιας και τα "βιβλία προσφορών" για τις περισσότερες τράπεζες έκλεισαν μαθαίνουμε ότι εξαγόρασαν όλες τις τράπεζες αφού έδωσαν Συνολικά το ποσό των 800 εκκ ευρώ !!!!!! (δηλαδή λιγότερο από 1 δις)
Δεν ξέρω πόσο πιο Απλά να το Εξηγήσω …Αγόρασαν τα 32 δις και πρόσφεραν 800 εκκ !!!! "Είναι ο Κόσμος των Hedge Fund ηλίθιε" …
Δεν αγόρασαν μόνο αυτό…οι τράπεζες έχουν ενεργητικό συνολικού ύψους 345 δις …

Με τα 800 εκκ δηλαδή με λιγότερο από 1 δις αγόρασαν και τα χρήματα, 40 δις του ΤΧΣ που είχαν δοθεί στις τράπεζες από τις θυσίες των προηγούμενων Μνημονίων και που φυσικά προστέθηκαν στο δημόσιο Χρέος …..
Με τα 800 εκκ δηλαδή με λιγότερο από 1 δις αγόρασαν και τα Στεγαστικά σας….οπότε μάλλον κατανοείτε ότι περιττή και άνευ σημασίας η συζήτηση για το πόσα στεγαστικά καλύπτονται….

Πληρώσαμε εμείς όλα αυτά τα χρήματα που περιέγραψα πιο πάνω, βρήκαν 18 δισ στα "Ταμεία τους, Ίδια Κεφάλαια" … Μας δίνουν 800 εκκ δηλαδή λιγότερο από 1 δις και θα έχουν τις πιο υπερκεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην ευρωζώνη με το Core Tier I να βρίσκεται πάνω από 19 %, όταν ο νόμος για την ευρωζώνη λέει Core Tier I >10 % .
και πήρανε EXTRA Bonus
Οι τιμές των μετοχών που προκύπτουν για τους νέους μεγαλομετόχους δηλαδή τα Hedge Fund είναι 40% με 50 % πιο κάτω από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές, δηλαδή άμεσα κέρδη 40-50% με το Καλημέρα …

BiG Business από τα Αριστερά!!!, Ανοίχτε και εσείς ένα Hedge Fund …το θέμα είναι μπορείτε???

Με ρωτάγατε λοιπόν οι περισσότεροι τότε που έγραψα το 1ο μου άρθρο πριν το δημοψήφισμα "Τι θα γίνει με το στεγαστικό μου δάνειο εάν πάμε σε δραχμή …???" και σας απαντούσα
"Ότι αποφασίσετε Εσείς, ανάλογα με ποια κυβέρνηση Εσείς, θα Επιλέξετε."

Δείτε τι θα γίνει τώρα που Αποφασίσατε να Μείνετε στη λυκοφωλιά του Ευρώ και να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στο Παιδί που...
Μετέτρεψε το OXI σε ΝΑΙ
Το Σκίζω Μνημόνιο σε Εφαρμόζω Μνημόνιο
Το Κανένα Σπίτι στα Χέρια Τραπεζίτη σε Κανένα Σπίτι στα Χέρια Ιδιοκτήτη …και αν δεν το χάσετε από το στεγαστικό θα το χάσετε από τους Φόρους….
Ο πρώτος πλειστηριασμός έγινε από ότι μαθαίνω και η φτωχή γυναίκα με τρία παιδιά από το Αγρίνιο …βρίσκεται στο Νοσοκομείο σε κατάσταση ΣΟΚ ….
… .. …Que Sera, Sera

ΥΓ : Με απλά λόγια Η χειρότερη Ανακεφαλαιοποίηση που έγινε στην Ιστορία του Πλανήτη, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο Πουθενά, ελπίζω κάποια μέρα ο Λαός να αναζητήσει Ευθύνες, μπορούσε να γίνει διαφορετικά ….

Εσείς όμως Επιτρέψατε και Επιλέξατε να γίνει έτσι..


*Ο Δημήτρης Καρούσος ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Ε.ΠΑ.Μ. στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015


 Πηγή: dimitris-karousos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...