Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει τάχιστα. Σας ενδιαφέρει; ....


Είμαι γιατρός στο Κέντρο Υγείας Άντισσας Λέσβου.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά έχουν καταστεί κοινοτοπία κυρίως τα τελευταία χρόνια.
Πριν λίγους μήνες έκανα έκκληση για άμεση βοήθεια από τους κατοίκους της Β.Δ. Λέσβου για χορήγηση επιδέσμων και γαζών. Τους ευχαριστώ και δημόσια.Έκτοτε τα υλικά φθάνουν με το σταγονόμετρο δια της λογικής και νόμιμης οδού,

Μόνον οι τράπεζες και οι ολιγάρχες φαίνεται να βρίσκουν ευήκοα ώτα και συμπόνια στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας. Πάλι για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών για άλλα 25 δις μας απειλεί ο κύριος Τσακαλώτος, όπως διαβάζω σήμερα. Θα ήθελα πολύ να μάθω που πήγαν τα προηγούμενα 40 δις που τους χάρισαν από ...
το υστέρημά μας και τα φόρτωσαν στο χρέος που θα πληρώνουν και τα δις δισέγγονά σας.

Ο μοναδικός, τώρα πια, επίσημος προμηθευτής πετρελαίου για το ασθενοφόρο στο νησί αρνείται πεισματικά να μας χορηγήσει έστω και μια σταγόνα καυσίμου έχοντας εξαντλήσει την υπομονή του , τον πατριωτισμό του και το ρευστό σε χρήμα. Το ''ελληνικό'' κράτος του δίνει ένα μικρό μέρος από τα χρήματα που του χρωστά, δίκην φιλοδωρήματος. Και αυτό κατόπιν πιεστικών αιτημάτων μας στη 2η Υ.ΠΕ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό πετρελαίου κίνησης που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Το κάνει για δεύτερη φορά.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε όποιος νέος γιατρός μπορεί να αποδράσει από τη χώρα το πράττει άμεσα όποτε μπορέσει. Οι ελλείψεις κυρίως στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τρομακτικές.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια , υποχρεωμένη φαντάζομαι να καλύψει τα χαώδη κενά είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει από το Κ.Υ. Καλλονής 31 εφημερίες αγροτικών γιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βοστανείου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Το κατανοώ, στην πολεμική κατάσταση που βρισκόμαστε.

Αυτό δυστυχώς είχε ένα αποτέλεσμα ντόμινο γιατί η Καλλονή μας ''δανείζει'' επιμελητές.
Έτσι είμαι υποχρεωμένος να εφημερεύσω για τρεις από τις τέσσερις επόμενες μέρες. Φυσικά πέραν των πληρωτέων γιατί ξεπερνώ το πιστωτικό όριο για τις εφημερίες. Δεν με νοιάζει για τα χρήματα, γιατί δεν πρόκειται να τα πάρω έτσι κι αλλιώς. Για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ζωής μου σαν γιατρός είμαι σκύλος, δεμένος με το ζόρι στον πάσαλό του σαν από κακό αφεντικό, χαλιέμαι αρκετά. Η ζωή μου ανήκει στο κράτος. Ευχηθείτε μου kalo' kouraghio.

Ίσως μια άχρηστη για σας πληροφορία: Το 2015 έχω πληρωθεί μόνο ένα μήνα εφημεριών. Εκείνον του Μαρτίου. Άλλος συνάδελφος ούτε καν αυτόν. Γιατί το Μάρτη; Γιατί είχαμε αρχίσει μια επίσχεση εργασίας ''της πλάκας'' τον Ιούνιο ζητώντας τα χρήματά μας. Όπως καταλαβαίνετε μια σοβαρή αντίδραση δεν είναι εφικτή. Πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Κ.Υ. που εξασφαλίζεται τσίμα τσίμα με το υπάρχον προσωπικό. Η αόρατη επίσχεση συνεχίζεται και σήμερα στα χαρτιά για την τιμή των όπλων.

Υποσημείωση : Είχαν εκταμιευθεί στην αρχή του έτους χρήματα για χρωστούμενα εφημεριών από το 2012. Η χαρά μας κράτησε πολύ λίγες μέρες γιατί ο κύριος Βαρουφάκης ανήγγειλε εξ Αμερικής όπου βρισκόταν ότι η δόση στο ΔΝΤ θα πληρωθεί εγκαίρως και στην ακεραιότητά της. Δεσμεύοντας χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νοσοκομείων, των ΟΤΑ, των Πρεσβειών μας του εξωτερικού κλπ. Και χάνοντας κάθε υπολειμματική δυνατότητα να ορθοποδήσουμε. Γιατί εμάς τους Έλληνες πες μας όπως θέλεις, κακοπληρωτές όμως δεν μας λες. Όπως εντελώς αισχρά δεν έκαναν άλλες μικρές χώρες αναγκάζοντας το ΔΝΤ να τους κάνει δραστική περικοπή στο χρέος. Πήραμε όμως από τους ''θεσμούς'' τα συγχαρητήρια που σώσαμε πάλι το ευρώ. Συνταραχτήκατε και σεις από εθνική υπερηφάνεια;

Σαν δημόσιος γιατρός έχω περιορισμένες επιλογές. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα τα αποφασίζει ο Κεντρικός Server της Συνταγογράφησης. Αρκεί να είναι γενόσημα. Αλλιώς σε τρομοκρατεί. Εμβόλια του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών είναι λίαν δυσεύρετα, όπως γνωρίζουν οι γονείς μικρών παιδιών.

Μας λένε συνέχεια ψέμματα. Όπως και σε όλους εσάς . Δεν μπορούν να χειριστούν την αλήθεια. 
Φοβούνται. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει τάχιστα. Σας ενδιαφέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...