Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο ληστής και το θύμα !!!


   
Του Αντώνη Παπαντωνίου

Άρθρο 2, παρ.1 του Συντάγματος :

"Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του Ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας".

Κι εγώ ο αφελής προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι κι εγώ ένας απ τούς Ανθρώπους, σύμφωνα με την πιο πάνω διατύπωση του Συντάγματος και όχι ένα res (πράγμα), όπως ήταν οι πρόγονοί μου στον Μεσαίωνα.

Ίσως κάποιος να με θεωρήσει υπερβολικό και άδικο, αλλά δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε πως εξελίσσεται η ζωή μας τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων η επίθεση του Κράτους εναντίον των Πολιτών του συνεχώς κλιμακώνεται με την καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων τους. Πολιτικών, Εργασιακών, Κοινωνικών, Ατομικών, στο βωμό της παραμονής μας σε ένα σύστημα άγριας εκμετάλλευσης προς όφελος μιας άρχουσας τάξης, ντόπιας και ξένης. ...

Έτσι λοιπόν περνώντας μέσα από την Οικονομική εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού  ...
φθάσαμε και στο έσχατο σημείο και της τυπικής κατάργησης τής Νομικής Προσωπικότητας του Κράτους με τον Ν.4336/14-8-2015/Φ.Ε.Κ.94Α (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ) σύμφωνα με το οποίο το Ελληνικό Κοινοβούλιο μετετράπη σε πραγματικό ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, δεδομένου ότι δεν του επιτρέπεται να αποφασίσει για τίποτα αν δεν έχουν συμφωνήσει οι "Εταίροι"!

Και ενώ η Οικονομική εξαθλίωση συνεχίζεται και βαθαίνει άρχισε και το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων του Λαού και συγχρόνως μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης και η κατάσχεση και ο Εκπλειστηριασμός ακόμα και της πρώτης κατοικίας των Πολιτών για χρέη πρός τις Εφορίες(Κράτος), από φοροληστείες και χαράτσια, και τις Τράπεζες(Κράτος εν Κράτει), από Δάνεια που είχαν συναφθεί.

Στο σημείο αυτό θα προσπαθήσω να αναπτύξω, όσο πιο συνοπτικά μπορώ, την Νομική πλευρά αυτού του εξαιρετικού προβλήματος, και να την προσφέρω δωρεάν στην εξαιρετική και απίθανη Δικαιοσύνη την οποία έχουμε την τιμή να απολαμβάνουμε!

1.- Το Σύνταγμα δεν προστατεύει μόνον την πρώτη κατοικία,αλλά :
α) Την Ιδιοκτησία και συγκεκριμένα ορίζει ότι "Η Ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους κ.λ.π." (Άρθρο 17, παρ.1)
β) "Η Οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής τού Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους".(Άρθρο 21, παρ1).
γ) "Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται η στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους"(Άρθρο 21, παρ.4).
δ) (Οι Έλληνες Πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα Δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους"(Άρθρο 4, παρ.5)
ε) "Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό Νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, κ.λ.π.(Άρθρο 78, παρ.1)

2.-Ο Αστικός Κώδικας, μεταξύ άλλων,ορίζει :
α) "Απρόοπτη Μεταβολή Συνθηκών". Αν τα περιστατικά στα οποία κυρίως, εν όψει της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, τα μέρη στήριξαν την σύναψη αμφοτεροβαρούς σύμβασης μεταβλήθηκαν ύστερα από λόγους που ήταν έκτακτοι και δεν μπορούσαν να προβλεφθούν, και από την μεταβολή αυτή η παροχή του οφειλέτη, εν όψει και της αντιπαροχής, έγινε υπέρμετρα επαχθής, το Δικαστήριο μπορεί κατά την κρίση του, με αίτηση του οφειλέτη, να την αναγάγει στο μέτρο που αρμόζει και να αποφασίσει την λύση της σύμβασης εξ ολοκλήρου η κατά το μέτρο που δεν εφαρμόσθηκε ακόμη, κ.λ.π.(Άρθρο 388).
β) "Συντρέχον Πταίσμα του Δανειστή". Αν εκείνος που ζημιώθηκε συνετέλεσε από δικό του πταίσμα στην ζημία η στην έκτασή της, το Δικαστήριο μπορεί να μην επιδικάσει αποζημείωση η να μειώσει το ποσόν της. Το ίδιο ισχύει όταν και εκείνος που ζημειώθηκε παρέλειψε να αποτρέψει η να περιορίσει την ζημία η δεν επέστησε την προσοχή του οφειλέτη στον κίνδυνο ασυνήθιστα μεγάλης ζημίας, τον οποίο ο οφειλέτης ούτε γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει! Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για το πταίσμα των προσώπων για τα οποία ευθύνεται εκείνος που ζημιώθηκε.( Άρθρο300).

Μετά λοιπόν από όλα αυτά τα λίαν περιληπτικά πιο πάνω πιστεύω ότι δικαιούμαι να ισχυρίζομαι ότι αντιμετωπίζουμε μια επιδρομή Ληστών εναντίον του Ελληνικού Λαού, ζώντας και πάλι μια δεύτερη ΚΑΤΟΧΗ, αυτή τη φορά με οικονομικά και πολιτικά μέσα.

Όπως και τότε έτσι και τώρα έχουμε εξαθλίωση και φτώχεια.

Όπως και τότε έτσι και τώρα έχουμε αρπαγή και λεηλασία της Ιδιοκτησίας του Λαού. Τότε από τους Μαυραγορίτες που με "ένα τενεκέ λάδι" άρπαζαν το σπίτι της οικογένειας και την πέταγαν στον Καιάδα, σήμερα από τις Τράπεζες και το Κράτος (Εφορία-Ταμεία), και μας λένε και από πάνω και κακοπληρωτές.


Βέβαια όλοι ξεχνάνε, σαν να μην συνέβη ποτέ, ότι τα χρέη προέρχονται από παράνομες και αντισυνταγματικές συμπεριφορές των συνεργαζομένων Ληστών, Κράτους και Τραπεζών, όπως αναφερθήκαμε πιο πάνω.

Όμως όπως και τότε έτσι και τώρα μετά την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τη Νέα Κατοχή όλες οι Ιδιοκτησίες που θα έχουν κλαπεί από τούς Έλληνες Πολίτες με τους πλειστηριασμούς που προωθούν οι νέοι Δωσίλογοι η με τις αναγκαστικές πωλήσεις χάριν της επιβίωσης, και όχι μόνον η πρώτη κατοικία, θα επανέλθουν στους Νόμιμους Ιδιοκτήτες τους, όπως ακριβώς έγινε και τότε με μια διαδικασία κατά την οποία μια ομάδα Πολιτών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία και με σύμμαχο την απαίτηση του Λαού για δικαίωση, το 1954 ολοκληρώθηκε ένας αγώνας που άρχισε το 1949 με αποτέλεσμα να αποδοθούν στα θύματα περίπου 250.000 ακίνητα που είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής, από τούς τότε Ληστές-Μαυραγορίτες.

Μόνο που τώρα η διαδικασία δεν θα είναι ούτε επίπονη ούτε μακρά αλλά απολύτως συνοπτική γιατί η Κυβέρνηση που θα προκύψει και θα υλοποιήσει το χρέος αυτό προς το Κοινωνικό σύνολο, δεν θα είναι όμοια με την τότε που ήταν η γνωστή Μετεμφυλιακή αλλά Κυβέρνηση του Λαού. Και ο Άρειος Πάγος που τότε διέσωσε τις μεγάλες περιουσίες που είχαν αρπάξει τα μεγάλα Κοράκια δεν θα έχει καμία σχέση με τη Δικαιοσύνη που θα υπάρξει τώρα και που θα εκφράζει τη Δικαιοσύνη που εφάρμοσαν οι άξιοι Εθνικοί Δικαστές Αναστάσιος ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ και Γεώργιος ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ!!


Από εμάς λοιπόν εξαρτάται να αποτινάξουμε από πάνω μας τους Ληστές και να πάψουμε να είμαστε τα Θύματα.

Από εμάς εξαρτάται να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας, την Αξιοπρέπειά μας, την ΖΩΗ μας!!!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!
ΑΘΗΝΑ 28-10-2015

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)-Νομικός, είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

 Πηγή: epamhellas  μέσω teleytaiaexodos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...