Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Τα παιδιά που δεν πνίγονται στην Τουρκία, εκτελούνται με μια σφαίρα



Στα παιδιά που δολοφονεί η Τουρκία

Της Μελίνας Κονταξή

Να πεθαινεις στα 13 σου στην Τουρκία, γιατί το έθνος σου διεκδικεί το δικαίωμα να πάρει πίσω τον τόπο του που του στέρησαν οι μεγάλοι το 1922.

Να πεθαίνεις στα 13 σου ξέροντας ποια είσαι, γιατί το έθνος σου άντεξε κάθε μαρτύριο από την απαγόρευση της γλώσσας του, μέχρι φυλακίσεις με κάθε είδους γελοίες κατηγορίες, μέχρι το σβήσιμο χωριών του από το χάρτη.

Να πεθαίνεις στα 13 σου και ο κόσμος να αδιαφορεί, γιατί μόνο αν περνούσες τα σύνορα θα συγκινούσες τόσο τους ανθρωπιστές όσο και τους ιμπεριαλιστές, αυτήν την παρέα που δουλεύει μαζί.

Να πεθαίνεις στα 13 σου και να είσαι ενα απο τα παιδιά που δολοφονεί η Τουρκία σχεδόν κάθε μέρα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κάμερες. Ζούμε στην εποχή της ...
εικόνας άλλωστε και όχι της αλήθειας.

 Και τα ένοπλα οχήματα μπορούν να ανοίγουν πύρ στα τυφλά να σκοτώνουν ένα παιδί και δεκάδες άλλους χωρίς εικόνα, δεν υπάρχει γεγόνος.

Δεν ταράζεται η καθημερινότητα των ανθρωπιστών του θεάματος.

Να πεθαίνεις στα 13, σου θυμίζοντας οτι η λευτεριά των λαών έρχεται με θυσίες οχι με ελεημοσύνες, έρχεται αντίσταση σε ενόπλα οχήματα που πυροβολούν στα τυφλά, έρχεται με το να μη φοβάσαι ακόμα και αν ξέρεις οτι θα σου αρνήθουν την πρόσβαση στο νοσοκομείο αν τραυματιστείς όπως την αρνήθηκαν σε συμπολίτες σου.

Να πεθαίνεις στα 13 σου και να μη γίνεσαι πρωτοσέλιδο γιατι δε θέλουν οι γερμανοί βιοχήχανοι ιστορίες λαών που αγωνίζονται, δε γίνονται καλοί σκλάβοι.

Να πεθαίνεις στα 13 σου ή μάλλον να ζείς γιατί όπως λέει ο λαός σου οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν.

Θα ζείς για πάντα Cemile σαν ένα κλαδί στο δέντρο της λευτεριάς που θα αφυπνίζει, που θα θυμίζει τι χρείαστηκε για να αποκτήσουν οι δικοί σου το κράτος τους, γιατί θα το αποκτήσουν Cemile να είσαι βέβαιη.

Συγγνώμη Cemile που κανείς δεν βοήθησε τους ανθρώπους σου για να κερδίσουν τον τόπο τους φέρνοντας πιο κόντα την ελευθερία και των άλλων τόπων. Μην φοβάσαι όμως Cemile οι δικοί σου δεν ξέχασαν, δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται και γι αυτό θα κερδίσουν.

- - -
Σημείωση: η 13χρονη Cemile σκοτώθηκε στο Cizre από τουρκικά πυρά τεθωρακισμένου οχήματος της τουρκικής αστυνομίας χθες τη νύχτα.

Πηγή: freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...