Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Για όσους πιστεύουν ότι το Ε.ΠΑ.Μ. είναι εθνικιστικό...


του Σταύρου Κατσούλη*

Ο Εθνικισμός (αγγλ. ultranationalism) είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ανωτερότητας της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους. (Λεξικό της κοινής νεοελληνικής «Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη», σ. 417, 1998)

Που βλέπετε ΑΥΤΑ τα χαρακτηριστικά στο ΕΠΑΜ;
Ψάξτε, ψάξτε, ΔΕΝ θα τα βρείτε.

Αυτό που θα βρείτε είναι ότι σηκώνουμε την Σημαία μας, την ματωμένη σημαία που σήκωσε ο Λαός μας, ενάντια στους φασίστες...
κατακτητές καθώς και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Στο Ε.ΠΑ.Μ., ΔΕΝ πιστεύουμε ότι είμαστε ανώτεροι. Ούτε ως έθνος, ούτε ως χώρα, ούτε ως γένος, ούτε ως φυλή. Κι ως εκ τούτου, δεν νοιώθουμε καμιά ανάγκη να διαφυλάξουμε κάποια «ανωτερώτητα»... Γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε δυνατότητες ως λαός, κι έτσι, αυτές ενδυναμώνουμε. τις ενδυναμώνουμε ώστε να μπορέσει αυτός ο λαός μας να κατανοήσει βαθειά ότι έχει δύναμη, ικανότητες, δεξιότητες και ...

δεν χρειάζεται να είναι υποχείριο κανενός "έξυπνου", είτε μέσα στην χώρα, είτε εκτός.

Το κάνουμε για να ανακτήσει επιτέλους την χαμένη αξιοπρέπειά του. Αυτήν που θα χρειαστεί, για να απελευθερωθεί επιτέλους.

Αξιοπρέπεια, που το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, αριστερά, κέντρο και δεξιά του υφάρπαξε δια της λαμογιάς, της απραξίας, της απαξίωσης, της ανάθεσης, της αμάθειας και του σκοταδισμού της εκάστοτε μινιμαλιστικής ιδεολογίας που του έβαλε στο κεφάλι.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του αγνού, λαϊκού, μέσα από τα σπλάχνα του εργαζόμενου λαού αγάπη προς την Πατρίδα που τον μεγάλωσε, ανέθρεψε και τον γαλούχησε, και το χυδαίο και καταστροφικό μίσος προς κάθε άλλον λαό και πατρίδα.

Υπάρχει τεράστιο χάος μεταξύ του να έχεις υπερηφάνεια για τις παραδόσεις σου, την γλώσσα σου, τα πιστεύω σου και τα συμφέροντά σου ως συγκροτημένη ομάδα, δηλαδή Έθνος, και του να πιστεύεις ότι τα δικά σου πρέπει να επιβληθούν στους άλλους λαούς δια της βίας.

Υπάρχει τεράστιο ΧΑΟΣ και ΧΑΣΜΑ μεταξύ των δύο.

Όποιος δεν σέβεται, υπερασπίζεται και αγαπά την ΔΙΚΙΑ του πατρίδα, ΔΕΝ είναι δυνατόν να αγαπήσει ή να σεβαστεί καμιά άλλη. Το ίδιο ισχύει και για το γένος του.

Και για να γίνω άλλη μια φορά ξεκάθαρος, ο σεβασμός και η αγάπη προς το έθνος σου, την πατρίδα σου, το γένος σου, ΔΕΝ συνεπάγεται με το μίσος για καθετί το διαφορετικό.

Μάλιστα, εάν αυτά τα συναισθήματα είναι καθαρά και κρυστάλλινα, τότε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρξει ο ρατσισμός, ο φασισμός κλπ...

Το Ε.ΠΑ.Μ., όχι απλά απεχθάνεται τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον ναζισμό, κι ότι έρχεται μαζί με αυτόν τον συρφετό, αλλά έμπρακτα θέλει να τα απαλείψει αυτά από την κοινωνία. 
 
Και πως εξαλείφονται όλα αυτά απο την κοινωνια έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι διαχρονικό; Με την μία και μοναδική ΛΥΣΗ που έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι διαχρονικά μπορεί να αντιπαρατεθεί μπροστά σε αυτήν την κόλαση:

Η πραγματική Δημοκρατία, δηλαδή, έναν ουσιαστικά ενδυναμωμένο και χειραφετημένο λαό.

Και για όσους έχουν ξεχάσει τι είναι δημοκρατία:

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου κάθε λογής ιδιωτικό συμφέρον, ατομικό ή συλλογικό εκτός από αυτό του Λαού ως κοινωνίας, ΔΕΝ έχει πρόσβαση στην άσκηση καμιάς εξουσίας, Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου οι πολίτες έχουν συνεχή έκφραση και εξουσία απόφασης, αλλαγής νομοθετημάτων και ανάκλησης οποιουδήποτε στελέχους της κυβέρνησης ή διαχείρισης, για οποιονδήποτε λόγο οποιαδήποτε στιγμή.

Δημοκρατία είναι εκείνο το πολίτευμα όπου ο ενημερωμένος πολίτης και ο υπηρέτης πολιτικός ακολουθεί τα αποφασισθέντα από τον Λαό, ακόμα κι αν αυτά αντίκεινται στην ιδεολογία του, μέχρις αλλαγής των από τον ίδιο τον Λαό, χωρίς να χάνει το δικαίωμα να επιχειρηματολογεί εναντίον τους.

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο, στο οποίο κάθε πολίτης, είτε είναι λευκός, μαύρος, κίτρινος, γυναίκα ή άνδρας, έχει Ισηγορία, Ισονομία, Ισοκρατία.

Μόνο έτσι δεν μπορεί κανένας φασίστας, είτε από τ' αριστερά, είτε από τα δεξιά, να καβαλήσει την κοινωνία προς όφελός του.

Αυτό θέλει το Ε.ΠΑ.Μ. μεταξύ άλλων πιό άμεσων και απαραίτητων για την ύπαρξη της δημοκρατίας στόχων όπως είναι η άμεση απεξάρτησή μας από τον ολοκληρωτισμό της ευρωπαϊκής ένωσης και το εργαλείο της που μας θανατώνει, το ευρώ.

Αν αυτό, θέλετε να το λέτε εθνικισμό, και γι αυτόν τον λόγο αντιτάσσεστε στο Ε.ΠΑ.Μ. τότε είναι ένα ερώτημα, τι ακριβώς δημοκρατία θέλετε. 

Αν την θέλετε βέβαια, γιατί εδώ που φτάσαμε, όλα είναι πιθανά.


*Ο Σταύρος Κατσούλης είναι υποψήφιος βουλευτής Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...