Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ: Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ



 Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Μιλώντας με οικονομικούς όρους, μιας και η εποχή που ζούμε προσφέρεται γι΄ αυτό, ένα πράγμα είναι σίγουρο.

¨Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.¨

Όχι φυσικά γιατί εξαπατήθηκαν, αφού οι πολίτες ανέγνωσαν, εκ του αποτελέσματος, με το δικό τους τρόπο, ποιο ήταν το διακύβευμα αυτών των εκλογών.

 Το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο, ήδη ψηφισμένο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία 222 (ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ) ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος, θα ήταν ο μπούσουλας του όποιου κυβερνητικού σχήματος έβγαινε νικητής από την αναμέτρηση αυτή.
Το δίλλημα που αντιμετώπισαν, έχει να κάνει, περισσότερο με την διαχείριση της εφαρμογής του μνημονίου και λιγότερο με την ουσία του.

Τα  ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ, είναι αυτά που κατά τη γνώμη μου έκριναν την τελική έκβαση. Η ελπίδα δηλαδή, που έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ., για τη ¨λείανση¨ των γωνιών του μνημονίου, που ούτως ή άλλως, είναι πολύ ¨κοφτερές¨, απέναντι στο… ¨Μη μου κλέβετε την επιτυχία των απολύσεων¨ του Άδωνη Γεωργιάδη και στο… ¨Οι ηλικιωμένοι ζουν πολλά χρόνια μετά την συνταξιοδότησή τους¨ του Ανδρέα Λοβέρδου …!

Στο δίλλημα λοιπόν, αυτού του τύπου, φυσικό και επόμενο, ήταν η συντριπτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με 7,36% διαφορά, καθώς και η είσοδος των ΑΝ.ΕΛ., αν και με απώλεια 30% των εδρών των, από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Η, όχι μόνο διατήρηση στην τρίτη θέση, αλλά και αύξηση των εδρών της Χ.Α., οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας που μας έχει επιβληθεί εδώ και έξι σχεδόν χρόνια (!!!), σε συνδυασμό με την όλο και αυξανόμενη εισροή παράνομων μεταναστών και Σύρων προσφύγων. 

Αν και το πρόβλημα αυτό είναι κατεξοχήν Ευρωπαϊκό, η ευθύνη από τους Έλληνες πολίτες που το βιώνουν, πέφτει στις πλάτες των εκπροσώπων του, που τους βλέπει να το παρακολουθούν, αμήχανοι και ανίκανοι να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν σθεναρά και άμεσα, λύσεις για τον τερματισμό του ή την ελαχιστοποίηση των κοινωνικών παρενεργειών του. Και αφού πέρασε τα στάδια του θυμού και της αγανάκτησης, βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ¨εκδίκησης¨. 

Επειδή, ως γνωστόν, ¨ η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο¨,αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα (χθες) στο ¨προτεκτοράτο¨ Ελλάς, οι… ¨σερβιτόροι¨, θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο…!

Το πάλαι ποτέ μεγάλο ΠΑΣΟΚ, αφού ανέστησε πολιτικούς σκελετούς και τους ενέταξε στις τάξεις του, συνέπραξε και με το υπό διάλυση (από) κόμμα της ΔΗΜΑΡ και πέτυχε την αύξηση της κοινοβουλευτικής του δύναμης, κατά τρείς έδρες. Δεν κατάφερε όμως να γίνει και ο ρυθμιστής του κυβερνητικού σχήματος, όπως διακαώς επιθυμούσαν και διαλαλούσαν τα στελέχη του, από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής των εκλογών…!

Το ΠΟΤΑΜΙ έγινε… ρυάκι, χάνοντας έξι έδρες, αφού μετά τη συνειδητοποίηση (κάλλιο αργά παρά ποτέ) των πρώην ψηφοφόρων του, πως επρόκειτο για το… πολιτικό σκέλος της Ελληνικής διαπλοκής, (γυναικανήψι του Σημίτη γάρ), μεταπήδησαν στο …¨νέο¨, όλο ¨φρεσκάδα¨ κόμμα του Βασίλη Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων, συμπονώντας και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα, τη σαραντάχρονη προσπάθεια του… ηγέτη τους, να εισέλθει στο ναό της Δημοκρατίας…! Για τέτοια πολιτική κρίση (με ή χωρίς εισαγωγικά) μιλάμε!!!

Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών όμως, είναι οι εκπρόσωποι της επιστροφής στο Εθνικό Νόμισμα.

Χωρίς να θέλω να επιρρίψω ευθύνες σε συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό, αποδείχθηκαν λίγοι και μικροί, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, λόγω τηςαδυναμίας τους να συσπειρωθούν, με γελοίες και ανθελληνικές μερικές φορές δικαιολογίες, απέναντι στους ευρωλάγνους και στους ευρωλιγούρηδες με την ανοιχτή και τεταμένη παλάμη, όπου, ωσάν άλλοι ¨χρήστες¨, παρακαλούν για να πάρουν τη ¨δόση¨ τους, όσο δε και σε επικοινωνιακό επίπεδο. 

Ο πόλεμος και ο αποκλεισμός από τα ΜΜΔιαπλοκής που δέχτηκαν μεγάλος. Ακόμη μεγαλύτερη όμως, ήταν η ανικανότητά τους, να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης, για την προσπάθεια της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από το τέταρτο Οικονομικό Ράϊχ και την ανάκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας. 
Μία μεγάλη ευκαιρία, για την ευρεία διάδοση της πλέον πατριωτικής πολιτικοοικονομικής ιδέας, της επιστροφής σε Εθνικό Νόμισμα, μέσω της εισόδου τους και άρα της προβολής τους, στο Εθνικό Κοινοβούλιο, χάθηκε. 

Και μαζί, χάθηκε υπερπολίτυμος χρόνος για την ανάσχεση της επικείμενης οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, που είναι πέρα για πέρα σίγουρη, εφόσον τηρηθεί και υλοποιηθεί πλήρως, το επαχθέστατο Μνημόνιο 3…! Άλλωστε, ποτέ δεν τέθηκε θέμα κυβερνησιμότητας. Το ζητούμενο, ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών και η προετοιμασία τους για την ομαλή διαδικασία της μετάβασης.

Εξάλλου, για την εφαρμογή μιας τόσο μεγάλης Εθνικής αλλαγής, απαιτείται πλήρης και συμπαγής στήριξη της πλειοψηφίας του λαού μας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως ήταν αναμενόμενο, έδειξε πως ο Ελληνικός λαός, δεν είναι διατεθειμένος να ¨παλέψει¨ γι’ αυτή την αλλαγή.

Ίσως γιατί δεν αισθάνεται έτοιμος… Ίσως γιατί δεν μπορεί… Ίσως γιατί δεν θέλει… Ίσως όμως, γιατί απλά δε γνωρίζει…!

Και αν συμβαίνει το τελευταίο, τότε η ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών της ¨Μεγάλης Ιδέας¨, είναι τεράστια!!!

Ο αγώνας που δώσαμε από κοινού, με πατριώτες αγωνιστές του ΕΠΑΜ, απλά μέλη αλλά και στελέχη του Μετώπου, ήταν άνισος. Όμως… ¨συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια¨. Και η όποια ευθύνη μου αναλογεί, για το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό, την αναλαμβάνω πλήρως!

Σήμερα, η ευθύνη που αναλογεί σε εμένα, φίλο και υποστηρικτή αυτής της ιδέας, για την επόμενη μέρα, είναι εξίσου μεγάλη. Αναγνωρίζοντας απόλυτα το αποτέλεσμα των εκλογών και τη βούληση των συμπατριωτών μας, για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και την ζώνη του ευρώ, ¨πάση θυσία¨, αναμένοντας ¨εις το διηνεκές¨ την αλλαγή της προς το… κοινωνικότερο, αν και δεν το αποδέχομαι, είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ. Αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αλλά πως είναι ποτέ δυνατόν, να επιθυμείς να μετασχηματίσεις το κοινωνικό μοντέλο των ευρωπαϊκών θεσμών, μέσα στα πλαίσια της επιτροπείας που σου επιβάλλονται, από τους θεσμούς που θέλεις να μετασχηματίσεις…;

Θα συνεχίσω όμως να μάχομαι, αν και το οικοδόμημά τους (€) καταρρέει, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, βοηθώντας όσους προσπαθούν να απαλύνουν τον επερχόμενο όλεθρο των μνημονίων, που μας επιβάλλονται μέσω εκβιαστικών διλλημάτων, όπου καταλήξαμε μετά από μία κάκιστη κατά την άποψή μου διαπραγμάτευση, μέχρι την τελική επικράτηση του κοινού εθνικού και πατριωτικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος, από την Εθνική Ανεξαρτησία και Εθνική Κυριαρχίατης Πατρίδας μας, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!!!

Για μια Ευρώπη των Εθνών-κρατών και ΟΧΙ μια Γερμανική Ευρώπη!!!
Αλλά και για να πάψει πια, ο μόνιμος νικητής των όποιων εκλογικών αναμετρήσεων και οικονομικοπολιτικών διεργασιών στην Ελλάδα, να είναι το Βερολίνο και τα.. τσιράκια του (εντός και εκτός Ελλάδος!!!)

ΠΑΛΛΗΝΗ 23-9-2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ
Ένθερμος Υποστηρικτής της Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ…!

Written By Pallini Press on Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
   

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...