Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Δεν γίνεται Λαϊκή Ενότητα χωρίς το ΕΠΑΜ


Δεν γίνεται Λαϊκή Ενότητα χωρίς το ΕΠΑΜ
Εκδήλωση Σχεδίου Β, Καζάκης (ΕΠΑΜ), Παπουλής (Σχέδιο Β), Βατικιώτης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Λιόσης (Κορδάτος)«Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, Πού Βρισκόμαστε, Πού Βαδίζουμε; Πώς απαντάμε;» Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015
Σχόλιο Ιστιολογίου kougi2015.blogspot.gr

Μαζί με το πολύ καλό κείμενο,με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα,παραθέτουμε και την απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη

Είναι αδήριτη ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμπόρευση του ΕΠΑΜ με τη Λαϊκή Ενότητα. 


Όπως ακούμε και διαβάζουμε, ενώ το ΕΠΑΜ έχει καταθέσει δημόσια από τις 21 Αυγούστου τη βούλησή του να συμπορευτεί σε μια πολιτική έκφραση του Όχι με στόχο της ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, φαίνεται οτι η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει ανταποκριθεί με κάλεσμα σε κάποια συνάντηση.
Το ΕΠΑΜ έχει συμβάλλει με τη συμμετοχή του κόσμου του στα κινήματα, σε κινητοποιήσεις, στους δρόμους, στις πλατείες. Ιδιαίτερα ο Δημήτρης Καζάκης έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη συγκρότηση και στη διάδοση ενός σχεδίου για συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με όρους λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Είναι πολύ μεγάλο λάθος και πλήγμα για τη Λαϊκή Ενότητα εάν ο Δημήτρης Καζάκης και το ΕΠΑΜ δεν είναι μια από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις.

Εδώ και τώρα να υπάρξει συνάντηση μελών του ΕΠΑΜ με εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια εγκαίρως. Όσο για ...
εκείνους που φρίττουν με το ΕΠΑΜ ας μην ανησυχεί η Λαϊκή Ενότητα. Είναι οι καβαλημένοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ και του ΜΛ -μλ που ούτως ή άλλως δεν θα τη στηρίξουν. Αυτοί, ακόμα και όταν ο λαός θα πεθαίνει από πείνα στους δρόμους, μόνο τη σέχτα τους και τη δήθεν ιδεολογική καθαρότητα θα υπερασπίζονται.

Χρειαζόμαστε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα περιλαμβάνει όλες τις συνεπείς αντιμνημονιακές, δημοκρατικές δυνάμεις και το ΕΠΑΜ έχει επάξια μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσά τους. Εάν η Λαϊκή Ενότητα κάνει τώρα τέτοιους αποκλεισμούς, διατηρούμε μεγάλες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της έναντι όσων στα λόγια υποστηρίζει.

Σχόλιο Αναγνώστη
Περαστικός-25 Αυγούστου 2015 - 3:39 μ.μ.

Μία ερώτηξη γιατί βλέπω πως παρακολουθείς το ΕΠΑΜ:
Είναι ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο η ονομασία ή μονοπρόσωπο κόμμα Καζάκη;
Αν σε συνέδριο οι σύνεδροι είναι 170 άτομα και το πολιτικό γραφείο το μόνο όργανο που μπορούν να βγάλουν έχει 7 - 11 άτομα τότε βράσε δημοκρατιούς συγκεντρωτισμούς και κομμουνιστές σαν τον Καζάκη. Μήπως αν πάθει τίποτα ο Καζάκης θα πάει όπως το "Θαλλείν" του ΕΠΑΜ;

Καλός ο Καζάκης αλλά καλύτερος ο Παπαθεμελής! Αν η Λαική Ενότητα θέλει διευρυνση σε πατριωτικό χώρο ας κοιτάξει σε ρεσάλτο και κλασικοπερίπτωση που έχουν πέσει σε λιγότερες λούμπες.

Όποιος θέλει να διαλύσει την Λαϊκή Ενότητα πριν αρχίσει να συσπειρώνει κόσμο ας φωνάξει διαλυτικούς αγκιτάτορες όπως ο Δημήτρης Καζάκης.
Οι σύντροφοι από το νότια προάστια τον ξέρουν ας πουν...

Διαχειριστής-25 Αυγούστου 2015 - 4:15 μ.μ.

Τα ελαττώματα του καθενός μπορούμε να τα απαριθμήσουμε, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Ο κόσμος του ΕΠΑΜ είναι σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών; Είναι σε διαδηλώσεις και πλατείες όλα αυτά τα χρόνια; O Καζάκης με όλα του τα ελαττώματα, έχει καταθέσει μια πολύ εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για έξοδο από το ευρώ υπέρ του λαού;

Δεν μπορούμε να τα πετάμε αυτά. Μιλάμε απλά για μια συμπόρευση, όχι για ενσωμάτωση του ενός από τον άλλο. Θέλεις να πούμε και για το Λαφαζάνη και την Αρ. Πλατφόρμα που έπρεπε ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου να την έχει κάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ; Θέλεις να πούμε και για το Σχέδιο Β που χτυπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου; Θέλεις να πούμε και για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και το ΚΚΕ;

Τώρα πρέπει να προτάξουμε το κύρια για το λαό. Όχι ενσωμάτωση, συμπόρευση με 5 βασικά προτάγματα.

Επίσης από εδώ δεν πρόκειται να υπερασπιζόμαστε την αριστερά λες και είναι άγια. Τα περί Παπαθεμελή είναι άσχετα. Καλά έκανε κατά τη γνώμη μου τότε το ΕΠΑΜ αν και ο Καζάκης το μετανιωσε, εγώ λέω καλά έκανε, αν μπορούσε από τότε να υπάρξει μια πλατιά πραγματικά αντιμνημονιακή συμμαχία, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Η ζωή δείχνει ποιος είναι τι, η πράξη. Πριν λίγους μήνες υποστηρίζαμε τον Τσίπρα. Αποδείχτηκε απατεώνας. Έχει και άλλα εγκλήματα η αριστερά και έχει μέσα της ένα σωρό παλιανθρώπους, μαλάκες και προδότες των κινημάτων Επομένως τέρμα με αυτές τις σφραγίδες. Η ουσία και το πρόταγμα της συγκυρίας έχουν σημασία. Και η συγκυρία είναι τρομακτική για τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...