Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το μνημονιακό σφαγείο δεν κάνει διακοπές



του Ηλία Αλεξανδρή *

Η "συμφωνία" όπως επιμένει να αποκαλεί η μνημονιακή προδοτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το τρίτο μνημόνιο είναι - μας λένε τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης - έτοιμη να υπογραφεί. Φαίνεται ότι οι οικονομικοί δολοφόνοι της τερα-τρόικα των "θεσμών" κατάφεραν να επιβάλουν όλες τις καταστροφικές απαιτήσεις των τοκογλύφων νεοαποικιοκρατών δανειστών απέναντι σε μια "συγκυβέρνηση" που "σαν έτοιμη από καιρό" είπε τόσο εύκολα όλα αυτά τα ΝΑΙ της υποτέλειας, που ποδοπατούν και διαστρεβλώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο το μεγάλο και ξεκάθαρο ΟΧΙ του 61,3% του λαού. 

Το μνημονιακό σφαγείο δεν κάνει διακοπές ! Την ίδια στιγμή που το ελληνικό καλοκαιρικό λιοπύρι και η ανάγκη για μιαν ανάσα μακρια από τις πόλεις έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες  - τους περισσότερους αηδιασμένους - στα χωριά τους και σε παραλίες, έστω και για αυτές τις ολιγοήμερες πλέον διακοπές, οι ευρωσυμμορίτες της συγκυβέρνησης και των δανειστών μας "σώζουν" ξανά ! Εκμεταλλεύονται τα λεγόμενα "μπάνια του λαού" για να επιβάλλουν το τρίτο και ...
πλέον καθοριστικό χτύπημα στον λαό και την πατρίδα μας! Και το κάνουν έτσι όπως ακριβώς ταιριάζει σε κάθε μαφία, με βία, τρομοκρατία και μπαμπέσικα !

Για αυτό και δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα για να μας σπάσουν τον "τσαμπουκά", να καταστείλουν δηλαδή την βούληση του λαού που εκφράστηκε με το περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Για αυτό αφήνουν ελεύθερο τον - καταδικασμένο με ισόβια - Παπαγεωργόπουλο, αποσύρουν τις διώξεις στον Γεωργίου - που κατασκεύασε το έλλειμα - στην ΕΛΣΤΑΤ, χαϊδεύουν τους ολιγάρχες των ΜΜ'Ε'. Ήταν άτυχος ο Τσοχατζόπουλος γιατί με τα σημερινά δεδομένα θα έβγαινε λευκός σαν περιστέρι. 

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί από όσους έχουν την πολυτέλεια να βρίσκονται σε αυτή την καλοκαιρινή ανάπαυλα το διαισθάνονται ότι ειδικά αυτές φέτος, δεν είναι διακοπές  αλλά φυγή, από μια πραγματικότητα που όμως γίνεται τόσο αφόρητη και βαρειά που δεν αφήνει πλέον περιθώρια για κανένα σχεδόν χαμόγελο. 

Για αρκετούς μοιάζει βέβαιο ότι αυτές μπορεί να είναι οι τελευταίες διακοπές όπως τις γνώρισαν από παιδιά και στην ουσία έτσι συμβαίνει. Είτε επειδή το θηρίο της ανεργίας ετοιμάζεται να μας καταπιεί καταργώντας την έννοια των διακοπών από την εργασιακή και καθημερινή κανονικότητά όσων δεν είμαστε ακόμα άνεργοι, είτε επειδή οι τόποι που βρισκόμαστε σύντομα ετοιμάζονται μέσω του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων να γίνουν απροσπέλαστοι, η έννοια και η ουσία των διακοπών της ανεμελιάς και αυτής της αίσθησης - προσωρινής έστω - ελευθερίας εξανεμίζεται ...

Ακόμη και για  όσους δεν το αισθάνονται αυτό, έτσι συμβαίνει και θα το συνειδητοποιήσουν τον επόμενο Σεπτέμβρη όταν μετά την επιστροφή τους, η  μνημονιακή πραγματικότητα θα τους περιμένει πιο σκληρή, πιο αδυσώπητη από ποτέ πριν. Χωρίς να το ξέρουν - και ακριβώς επειδή αδιαφορούν - τα φετινά μπάνια στις λατρεμένες ελληνικές θάλασσες μοιάζουν σαν τον εξαγνισμό που υποβάλονται τα σφαχτάρια στις ιεροτελεστίες από τους ιερείς διαφόρων θρησκειών, που πλένουν, ταίζουν και καλλωπίζουν τα υποψήφια για την "θυσία" ζώα. 

Μόνο που αυτή την φορά ετοιμάζονται να σφαγιάσουν όλους μας, για να μας σώσουν λένε ξανά, πρέπει να κάνουμε μας λένε ξανά "θυσίες", ο ελληνικός λαός.  Και εννοούν - πιο ξεκάθαρα, επίμονα και επιτακτικά - ότι εμείς θα γίνουμε οι ίδιοι θυσία για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σαθρό τραπεζικό και χρηματιστηριακό σύστημα του ακραίου νεοφιλελεύθερου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού όπως εκφράζεται από Ε.Ε., Ευρωζώνη, ΔΝΤ και τις διεθνείς "αγορές". 

Αν νομίζετε ότι είμαι υπερβολικός διαβάστε προσεκτικά τα μέτρα που ψήφισαν και όσα προβλέπεται να ψηφίσουν στα πλαίσια της νέας "συμφωνίας" - δολοφονίας του λαού και της πατρίδας μας. Δεν θα τα αναφέρω εδώ, τα διατυμπανίζουν άλλωστε ολιμερής και ολονυχτής τα βοθροκάναλα των ντόπιων ολιγαρχών κατ' εντολήν των "δανειστών" !

Κάποιοι διαβάζοντας όλα αυτά ίσως πείτε "τα ξέρουμε αυτά"! Το θέμα όμως πλέον δεν είναι αν τα ξέρουμε αλλά το τι κάνουμε για αυτά. Γιατί αυτό το ΟΧΙ που είπαμε στις 5 Ιούλη δεν ήταν η πραγματική μάχη, ήταν μόνο η απάντηση στο τελεσίγραφο πριν τον πόλεμο. Και ο πόλεμος - μας αρέσει δεν μας αρέσει - έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και δεν κάνει διακοπές !

Και όσοι έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται σε χωριά και παραλίες λόγω των διακοπών ας πάρουν δυνάμεις κι ας γεμίσουν με εικόνες, αρώματα και ήχους αυτού του ευλογημένου - και μαζί ταυτόχρονα καταραμένου - τόπου που λέγεται Ελλάδα, ας αφουγκραστούν τον απόηχο της ελευθερίας και ανεξαρτησίας που ακούγεται ακόμα σε κάθε γωνιά αυτού του τόπου,  για να ξέρουν και να θυμούνται κάθε στιγμή, γιατί πρέπει να πολεμήσουν. Όσοι έχουν παιδιά ας τους δείξουν αυτές τις καταγάλανες θάλασσες, τα πανέμορφα βουνά, τον απέραντο φωτεινό Ουρανό, τον ελληνικό τρόπο ζωής που αγαπήσαμε και που μας μας μεγάλωσε με δυσκολίες αλλά μαζί και με όνειρα και ελπίδες. Τον τρόπο ζωής του Ρίτσου, του Σεφέρη και του Ελύτη, ΟΧΙ των σκυλάδικων και της Eurovision του γυαλιστερού ψευτοευρωπαϊσμού των κάθε λογής ευρωλιγούρηδων. 

Είναι αυτά που κινδυνεύουν οριστικά να χαθούν μαζί μας. Είναι το αύριο της ελευθερίας και αυτοδιάθεσης των παιδιών αυτών που ξεπουλιέται μαζί με τα αεροδρόμια. τις παραλίες, τα λιμάνια, τα νερά και ότι άλλο θα απαιτήσουν για να αρπάξουν οι οικονομικοί επικυρίαρχοί. 

Κι όλοι εμείς έχουμε - για ακόμα μια φορά - την ιστορική ευθύνη. Απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας και το παρελθόν των πατεράδων μας και των παππούδων μας, να σώσουμε ότι πραγματικά έχει αξία για όλους μας, τις "πεζούλες" μας που λεγε κι ο Άρης στον λόγο του στην Λαμία, το δικαίωμα μας να κάνουμε κουμάντο στον τόπο μας, στην πατρίδα μας, το δικαίωμά μας να αποδώσουμε δικαιοσύνη και να είμαστε ελεύθεροι.

Καιρός να θυμηθούμε και να θυμήσουμε και σε όλους ποιοί πραγματικά είμαστε. Θα ξεχάσουμε το ΟΧΙ που είπαμε στις 5 Ιούλη και θα αποδεχθούμε την υποτέλεια και την υποταγή που σφραγίζεται με τις υπογραφές της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή θα δώσουμε την μάχη κόντρα στον καταστροφικό και βάρβαρο μονόδρομο του ΕΥΡΩ που χρησιμοποιείται εναντίον μας και των άλλων ευρωπαϊκών λαών ως εργαλείο επιβολής των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών φτωχοποίησης και διάλυσης της κρατικής υπόστασης των κρατών μελών, στο όνομα του νεοναζιστικού οράματος της "Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης" με την μορφή ομοσπονδίας;

Η επιστροφή από τις διακοπές που πάντα έρχεται συντομότερα από ότι θέλουμε, φέτος μας φέρνει - είτε πήγαμε διακοπές είτε όχι - απέναντι σε μια αμετάκλητη απόφαση. Και η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει απλά με το δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο, ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ αλλά με την βαθύτερη ουσία που μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και την ξετσίπωτη προδοσία του ΝΑΙ της συγκυβέρνησης κραυγάζει πλέον γυμνή απέναντί μας, το πραγματικό δίλημμα πλέον είνα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ή ΠΑΡΑΔΟΣΗ, να ζήσουμε σας ΔΟΥΛΟΙ σε χώρα ΑΠΟΙΚΙΑ ή να γίνουμε ξανά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ σε μια νέα, δίκαιη και δημοκρατική ΠΑΤΡΙΔΑ. 

*Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...