Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το πολιτικό εξώγαμο του Ντ’ Αλέμα σε πλήρη αφασία.


 του askordoulakos

Ως γνωστόν, ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας τη δεκαετία του ’70, κατόπιν έγινε υπουργός εξωτερικών και τελικά ο πρωθυπουργός, που (ουσιαστικά) βομβάρδισε τη Σερβίαμέσω των ΝΑΤΟϊκών βάσεων της Ιταλίας.

Παραμονές των εκλογών του περσινού Γενάρη, το εν λόγω κάθαρμα θέλησε να συνδράμει το έτερο κάθαρμα και πολιτικό του εξώγαμο, δηλώνοντας: «Ο Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει – κάτι το οποίο προσωπικά εύχομαι, διότι ένα κόμμα με τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θέσει ως στόχο τη διακυβέρνηση – πρέπει να κινηθεί ρεαλιστικά και πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν θέσεις που μπορεί να αποδειχθούν μη επιζήμιες. Αν θέλει, θα μπορούσα να εργαστώ και ως σύμβουλός του».

Σήμερα ο Ντ’ Αλέμα έχει καταντήσει περιφρονημένος καταγέλαστος και εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα (πχ Affitopoili). 

Η αποψινή εικόνα του Αλέκου, κατά την ανακοίνωση των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη, έδειξε ότι ο Ντ’ Αλέμα τον περιμένει ... με ανοιχτές αγκάλες ...
στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πλην όμως, ο Αλέκος είναι τόσο αδίστακτος και τόσο μειωμένης (ιστορικής, κοινωνικής και πολιτικής) νοημοσύνης, που δεν το αντιλαμβάνεται. Νομίζει, ότι οι καινούργιοι φίλοι του (ντόπιοι και ξένοι) θα τον διασώσουν αν παραστεί ανάγκη. Ή ότι τουλάχιστον θα τον κάνουν stageman, όπως τον ΓΑΠ. Τόσο βλαξ!

Παρά το κάζο, που υπέστη με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο Αλέκος - σε πλήρη πολιτική κι επικοινωνιακή αφασία - εξακολουθεί να θεωρεί τους Έλληνες πιθήκους και παρά το νεαρό της ηλικίας του, συμπεριφέρεται σαν επαρχιακός κομματάρχης της δεκαετίας του ’50. Ψέμματα, ανοησίες κι άνευ προηγουμένου προσβολή της νοημοσύνης μας. Τα όσα είπε δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, καθόσον, μόνο υποκείμενα σαν το Φίλη και το Φλαμπουράρη μπορούν να τα πάρουν στα σοβαρά. 

Φαίνεται ότι το μνημόνιο οδηγεί τη δοσιλογική προεδρική φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ στη χωματερή της Ιστορίας και γρήγορα-γρήγορα μάλιστα.

Άλλωστε, δε θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική κατάληξη τα τομάρια που, ενώ είχαν ήδη συμφωνήσει την –άνευ όρων- υποταγή τους στο Δ’ Ράιχ, δε δίστασαν να μαγαρίσουν τα ιερά χώματα της Καισαριανής, παίζοντας θέατρο πάνω στο αίμα των 200 νεκρών της Πρωτομαγιάς του ’44.

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...