Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ας κάνουμε τον εφιάλτη τους πραγματικότητα.


 
του Γιάννη Αθανασιάδη

Ένας εφιάλτης έχει καταλάβει τον ύπνο των ευρωκρατών σε σχέση με την έξοδο των Ελλήνων από το ευρώ και την ΕΕ.

Μην φανταστείτε ότι οφείλεται στην αγωνία τους για την καταστροφή που θα επέλθει στην ταλαίπωρη χώρα μας από μια ρήξη με τους «εταίρους».

Αυτό που πραγματικά τρέμουν οι Ευρωδυνάστες και η τραπεζοκρατία, είναι η κατά τεκμήριο αδιαμφισβήτητη ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας όταν αποκτήσει το δικό της εθνικό νόμισμα και απεξαρτηθεί από τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.

Φανταστείτε τι ντόμινο εξελίξεων θα είχε αυτό σε σχέση με τους ...
υπόλοιπους λαούς του Νότου και τι πανικό και κατάρρευση θα προκαλούσε στις χρηματαγορές.

Με τα στοιχεία που έδωσε το ίδιο το ΔΝΤ, την περίοδο της «κακιάς» δραχμής οι Έλληνες κατάφεραν πραγματική ετήσια ανάπτυξη 4% και μέση ανεργία 7,7%, παρ’ όλη την κακοδιοίκηση και τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Από τότε που εγκαταλείψαμε το εθνικό μας νόμισμα και ενταχτήκαμε στο χρεόγραφο του ευρώ των Βρυξελών, της Φραγκφούρτης και του Βερολίνου, η ετήσια ανάπτυξη στην Ελλάδα έπεσε στο 2% με μέση ανεργία 14%. Με άλλα λόγια η Ελλάδα με το ευρώ έπεσε στη μισή ανάπτυξη και διπλασίασε την ανεργία της σε σχέση με την περίοδο της δραχμής. Όλα αυτά πριν την επιβολή των μνημονίων. Τώρα μετά από δύο μνημόνια και με την επιβολή 3ου προ των πυλών, τα στοιχεία είναι απελπιστικά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχουμε (-0,2%) ύφεση, ενώ η ανεργία ξεπερνάει το 25,6% σύμφωνα με τα αναξιόπιστα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οδηγούνται σε λουκέτο, οι ευκαιριακά εργαζόμενοι για ένα μεροκάματο το 15θήμερο η οπότε κάτσει, και οι δεκάδες χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που ζουν την απόλυτη καταστροφή.

Εδώ τίθεται το ρητορικό ερώτημα σε σχέση με το 3ο μνημόνιο και την κυβέρνηση: «Αυτός που χρησιμοποιεί την ιδία καταστροφική μέθοδο τρίτη φορά για να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί»; Την απάντηση την αφήνω σε εσάς.

Κλείνοντας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων σε σχέση με τον όρο εθνικό νόμισμα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Εθνικό νόμισμα δεν νοείται χωρίς εθνική ανεξαρτησία και εθνική ανεξαρτησία δεν νοείται εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης.

Όλα τα άλλα που ακούγονται για IOU, διπλό νόμισμα κλπ εντός Ε.Ε., είναι για να αποπροσανατολίσουν το λαό και να απαλύνουν τους εφιάλτες του ευρωιερατείου.

Εμείς το μόνο χρέος που έχουμε απέναντι στην πατρίδα και τα παιδιά μας, είναι να κάνουμε τον εφιάλτη τους πραγματικότητα.

* Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από ΔΝΤ, ΕΛΣΤΑΤ,  Eurostat, www.marketwatch.com.

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...