Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η εντολή του ΟΧΙ είναι ξεκάθαρη: Ο Έλληνας δεν φοβάται το Grexit


του Γιώργου Χαλιμούρδα

Η εντολή του ΟΧΙ είναι ξεκάθαρη: Ο Έλληνας δεν φοβάται το Grexit. Ίσα ίσα, δείχνει να το επιδιώκει πλέον, και αναμένει από την Ελληνική κυβέρνηση να το πράξει. Αν δούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αυτό συνάγεται. Αυτό δηλώνει το 61,5 % στο ΟΧΙ, το οποίο θα μπορούσε υπό φυσιολογικές δημοκρατικές συνθήκες να φτάσει το 85%. Χωρίς τρομοκρατία των ΜΜΕ, χωρίς τις τράπεζες κλειστές, με ανοιχτό διάλογο γύρω από την προοπτική της ελληνικής οικονομίας με Εθνικό νόμισμα ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη και να βρει δουλειά ο κόσμος, να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το ποσοστό του 85% ΟΧΙ, θα ήταν 100% προσεγγίσιμο. Ένα τεράστιο ΟΧΙ στην λιτότητα, ΟΧΙ στην βαρβαρότητα, ΟΧΙ στην φτωχοποίηση, ΟΧΙ στην εξαθλίωση, ΟΧΙ  στον ξεριζωμό, ΟΧΙ στο θάνατο, ΟΧΙ στο ξεπούλημα, ΟΧΙ στο φασισμό της Ε.Ε. και του Ευρώ. Αυτό λέει η απλή λογική. Σημειωτέον δε ότι ο Έλληνας δε φοβήθηκε ούτε όταν η προπαγάνδα έβαλε σε όλους τους τόνους το δίλλημα Ευρώ ή δραχμή. Πήρε θέση και ξεκάθαρη ...
προς όλες τις κατευθύνσεις και δήλωσε ΟΧΙ σε αυτή την Ευρώπη, ΟΧΙ στο Ευρώ σας, ΟΧΙ στην Ε.Ε..

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην πατρίδα μας κατά την ΕΛΣΤΑΤ έχουν φτάσει τα 3.504.446 άτομα λόγω της εκτίναξης της ανεργίας, και παράλληλα με τη θεαματική μείωση των μισθών, δημιουργούνται εκρηκτικές συνθήκες σε ολόκληρη την κοινωνία. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας έχει πέσει το 2014 στο 72% του μέσου όρου της ΕΕ των 28 κρατών, ενώ το 2009 βρισκόταν στο 94% του μέσου όρου της ΕΕ, ή αλλιώς έπεσε 22 εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε πέντε χρόνια. Τα 3,5 εκ. εργαζόμενων ζουν τα υπόλοιπα 7 εκ. συμπατριωτών μας. Εκατομμύρια Ελλήνων συμπολιτών μας αργούν, βρίσκονται σε ένδεια και σε ψυχολογικό μαρασμό. Ο Έλληνας δεν είναι τεμπέλης όπως λοιδορείται από όλα τα ΜΜΕ της μαύρης προπαγάνδας του μαύρου μετώπου και από τον Ευρωπαϊκό τύπο τόσα χρόνια. Δεν ανέχεται να είναι έρμαιο των διαθέσεων της μοίρας και των τυχαίων εξελίξεων. Και όταν του δόθηκε η ευκαιρία εκφράστηκε στο δημοψήφισμα. Δεν είχε και πολλά να χάσει, δεν είχε πολλά να ρισκάρει γιατί ούτως η άλλως οι απώλειές του μέσα σε 5 χρόνια ήταν τρομακτικές. Αντιθέτως είχε να κερδίσει φεύγοντας από το σίγουρο θάνατο του ευρώ και της ΕΕ. Σε καμιά περίπτωση δεν υποτιμάμε το συναισθηματικό παράγοντα που έπαιξε το ρόλο του, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε γερμανοτσολιάδες οι περισσότεροι, και η υποταγή έχει τα όριά της. Κάποτε οι σκλάβοι επαναστατούν.

Αυτή την ξεκάθαρη εντολή καλείται να υλοποιήσει η Ελληνική κυβέρνηση, ασχέτως προδιαθέσεων και  προθέσεων διαφόρων κυβερνητικών στελεχών της. Έτσι τα έφερε η μοίρα. Η έξοδος από το ευρώ είναι μονόδρομος. Και ο Τσίπρας το ξέρει πολύ καλά πλέον αυτό. Ξέρει δηλαδή πως αν δεν υλοποιήσει τη ρητή εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός για τερματισμό των μνημονίων, που με αυτούς τους «θεσμούς» που δεν διαπραγματεύονται σημαίνει εθνικό νόμισμα και διαγραφή χρέους, η κυβέρνησή του έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ σύντομα. Αν επιλέξει να φέρει νέο χειρότερο μνημόνιο, με χαράτσια, νέα φορολογία, αύξηση ΦΠΑ, κόψιμο συντάξεων, κόψιμο μισθών παρά και ενάντια στη σαφέστατη εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό, το πιο πιθανό είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Tsipras, στο καλύτερο σενάριο, να καταντήσουν ένας περίγελος χειρότερος από ότι κατάντησαν οι μνημονιακοί βουλευτές σε όλη την περασμένη 5ετία, ενώ το χειρότερο σενάριο γι’ αυτούς, είναι να μην μπορούν να σταθούν όπου βρεθούν πουθενά σε αυτόν τον τόπο. Γιατί ο λαός μας πλέον έχει φτάσει στα όρια του και ούτε θα  ελέγχεται εύκολα, ούτε έχει ανδρωθεί στη παρούσα φάση άλλη μια ισχυρή εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση ώστε να ελπίζει σε κάτι όπως ήλπιζε κατά την διακυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων.

Ο δρόμος ανοίγεται ξεκάθαρα μπροστά. Στις απειλές και στα τελεσίγραφα της Μέρκελ και των δανειστών ο λαός μας απάντησε στέλνοντάς τους στο διάολο. Καιρός είναι να ακολουθήσει αυτή τη λαϊκή εντολή και αυτή η κυβέρνηση.

Έχει όμως το σχέδιο για συντεταγμένη έξοδο  από την ευρωζώνη στη φαρέτρα της αυτή η κυβέρνηση; Έχει καλέσει τους κατάλληλους ανθρώπους να το συντάξουν έστω στα κρυφά ως plan B παρ’όλες τις διαψεύσεις; Ή ρίχνει ντουφεκιές στον αέρα; Ή θα οδηγηθεί στις εξελίξεις αντί να τις οδηγήσει; Ή αντί για μονομερείς ενέργειες από μεριάς μας, όπως έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια τώρα με άρνηση του χρέους και στήσιμο της εθνικής μας οικονομίας, βρεθούμε μπροστά σε μονομερή εκ μέρους των «εταίρων» και αιφνιδιαστική αποπομπή μας από την ευρωζώνη, με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, που απροετοίμαστους όπως θα μας βρει, θα εξυπηρετήσει πάλι τα δικά τους συμφέροντα, και θα καταντήσει τη χώρα μας πραγματικά την ψωροκώσταινα που μας φοβερίζει το εγχώριο κατεστημένο. Γιατί το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, το εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για να βγούμε αισίως από την κρίση. Πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από τις κατάλληλες  εθνικές πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας, που πρέπει να εκπορεύονται από ένα ανεξάρτητο κράτος, όχι από έναν ουραγό των εξελίξεων. Ας ελπίσουμε ότι ο κος Tsipras και τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν προετοιμαστεί για τις εξελίξεις στις οποίες μας οδήγησαν.         

Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π., και μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης


Πηγή: teleytaiaexodos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...