Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Χαμός και πολλαπλά μέτωπα χάους στο Μαξίμου - Σοβαρότατες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.


του Σταύρου Κατσούλη

Σάλος σήμερα και πάλι στο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν σήμερα για μιά ακόμη φορά οι κυβερνητικοί εταίροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του κόμματος της Νέας Δικτατορίας.

Αφορμή για το χάος και τα σφοδρά πυρά μεταξύ των εκπροσώπων ήταν οι ρόλοι που θα αναλάμβαναν ο καθένας από αυτούς, στο έργο της σωτηρίας των Ευρωπαϊκών Τραπεζών από την λαίλαπα της Ελλάδας.


Ενώ ο κύριος Θεοδωράκης, υποστήριξε ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι να υλοποιούν τα μέτρα, και αυτός των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ είναι να εξηγούν ...
στην κοινωνία για ποιόν λόγο είναι τόσο φανταστικά, η Φώφη ισχυρίστηκε ότι ο ρόλος της υλοποίησης θα πρέπει πάντα να βασίζεται στους όρους της αξιοκρατίας και στήριξε την δική της επιλογή για την θέση του πρωθυπουργού στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη παντού.

Όπως είναι φυσικό, ο κύριος Μειμαράκης αντέδρασε με την γνωστή αστική ευγένεια της Δεξιάς, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε την κατάσταση στο Μαξίμου στο απροχώρητο. Ισχυρίστηκε δε, ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της χούντας, κι ότι αυτές τις εποχές, η μόνη λύση για την υλοποίηση είναι να πάρουν τον έλεγχο οι αστικές δυνάμεις του ΝΑΙ, όπως ακριβώς αυτές εκφράστηκαν στο ένδοξο ΝΑΙ του λαού, στην πλατεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρ όλ αυτά, όλα τα μέλη της συγκυβέρνησης συμφώνησαν ευτυχώς στους δύο βασικούς πυλώνες της στρατηγικής τους, που είναι ότι προφανώς η έξοδος από το Ευρώ θα σημάνει την καταστροφή των πάντων και δεύτερον ότι ο καλύτερος εταίρος για την απόφαση των μέτρων είναι και θα είναι πάντα η Ευρωπαϊκή Ένωση δια μέσου των Γερμανών ηγετών της.

Η αριστερή πλατφόρμα με την σειρά της, ανέφερε με περισσή αυτοπεποίθηση και περηφάνια, ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε όλες αυτές τις αθλιότητες, αλλά παρ όλ αυτά, θα προσφέρει ανιδιοτελώς την αμέριστη και απόλυτη στήριξή της στην κυβέρνηση, όποια μέτρα και και να υλοποιηθούν, με οποιοδήποτε σχήμα και να εφαρμοστούν και άσχετα με την έκταση αποτέφρωσης και ανθρωποθυσιών που θα επιφέρουν όλα αυτά. 


Στο μεταξύ, ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις με το φλέγον θέμα της παραίτησης του κ. Ρωμανιά, αφού το γνωστό στέλεχος της κυβέρνησης ΣΑΝΕΛ/ΠΟΤΑΜΙ/ΔΝ/ΠΑΣΟΚ, σήμερα ανέφερε ότι "ισχύει" η υπόσχεσή του να παραιτηθεί "αύριο".

Σύμφωνα με δηλώσεις του σε άγνωστες μέχρι στιγμής δημοσιογραφικές πηγές, η υπόσχεσή του ισχύει κάθε μέρα, από τις 12 ακριβώς το πρωί μέχρι και την επόμενη μέρα την ίδια ώρα ακριβώς.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «συνεχίζουν να τον ταράζουν τις νύχτες η βαθύτατες του ανυσηχίες και οι απέραντες θλίψεις για τα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει εναντια στην εργατιά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ με την σειρά του, κ. Αδόλφος Χίτλερ, σχολίασε ότι «πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με τους συναισθηματισμούς και να προχωρίσουμε με την αποτέφρωση των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν φέρει την καταστροφή του τόπου, ώστε να έρθει η ανάπτυξη στην Γερμανία».

Ο κ. πρωθυπουργός, κ. Tsipras τέλος, δεν ήταν διαθέσιμος για κάποια δήλωση επί τους θέματος, μια και αυτές τις μέρες εργάζεται πυρετωδώς με το σχίσιμο μνημονίων, έτσι ώστε να προλάβουν να υλοποιήσουν το τελεσίγραφο των Γερμανών φίλων μας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι φήμες θέλουν τον κ. πρωθυπουργό να συμφωνεί απολύτως με τις θέσεις του προαναφερθέντος κυβερνητικού εκπροσώπους, μια και είναι σε όλους γνωστό πλέον ότι οι πολιτικές ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χώρας συμπίπτουν πλήρως.

Πηγή: http://stavroskatsoulis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...