Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ακριβοί στο αλάτι και φθηνοί στα "πίτουρα"


του mitsos175

"Ο Τσίπρας κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει" μας λένε οι δημοσκοπήσεις. Που τις δημοσιεύουν οι φυλλάδες με ΦΠΑ 6% την ώρα που το γάλα έχει ΦΠΑ 13%, όπως και το νωπό σουβλάκι, εκτός αν έχει αλάτι, οπότε πάει στο 23%! Τουλάχιστο είναι ακριβοί στο αλάτι και φθηνοί στα "πίτουρα". Συμπέρασμα: τρώτε κουτόχορτο είναι πιο φθηνό.

Προφανώς δεν πήγαν να ρωτήσουν εκεί που είναι ο πολύς κόσμος στις ουρές των τραπεζών, των ΔΟΥ ή των ΚΕΠ, να ακούσουν την γνώμη των ταλαιπωρημένων και προδομένων για το νέο "καταλληλότερο". "Προδότη" τον ανεβάζουν, "προσκυνημένο" τον κατεβάζουν.

Η πλάκα είναι πως βάζουν το σιγανό ποταμάκι τρίτο. Αν πιάσει το 3% ο Σταύρος στις εκλογές όποτε γίνουν, να είναι πολύ ευχαριστημένος. Το τρίτο (με το συμπάθιο) το μακρύτερο, τον κόβω να πιάνει ...
και μάλλον θα το γυρίσει πάλι σε τηλεοπτική εκπομπή από πολιτικό κόμμα.

Ίσως ο ίδιος ο Μπόμπολας να είχε καλύτερη τύχη, ο Μαρινάκης πχ εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, ενώ ο υπηρέτης του Γιώργου είναι εντελώς άχρηστος. Που τον βρήκε, στην τηλεόραση;

Δείχνουν και το Λεβέντη ανεβασμένο. Μια πίτσα δώρο κι ένας φραπές καλά κουνημένος για το δημοσκόπο. Αφού τάχθηκε ο Λεβέντης υπέρ του μνημονίου, μαζί με το μπαμπά της Ντόρας (που ο ίδιος ο Λεβέντης του εύχονταν καρκίνο), βγήκε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Α! δε βγήκε;

Βρε σεις όλοι - όλοι οι μνημονιακοί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Λεβέντης και άλλα παιδιά των τοκογλύφων, δεν έχουν ούτε 40%. Πιο 40; Ούτε 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων. Γιατί δεν θέλουν να γίνουν εκλογές; Γιατί δεν έχουν αυταπάτες

Η ΝΔ έγινε τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας έκανε μεγαλύτερη τούμπα από το Σαμαρά, το Ποτάμι έριξε το προσωπείο και τάχτηκε με το πιο σκληρό μνημόνιο, οι ΑΝΕΛ ξευτιλιστήκαν κι έχασαν το λόγο ύπαρξης τους, το ΠΑΣΟΚ (να ζήσουμε να το θυμόμαστε) έγινε ΔΗΜΑΡ, το σκηνικό αν κι ακόμη ρευστό, είναι εντελώς διαφορετικό από τον προηγούμενο μήνα.

Ας τολμήσουν να βγουν έξω οι κηφήνες να μαζέψουν "βιολογικά" προϊόντα ανάμεικτα με πέτρες. Για να πάνε στις ουρές μέσα στον καύσωνα. Aς μην στείλουν τους μπάτσους, που τους φυλάνε, για ψώνια κι ας πάνε οι ίδιοι στα μαγαζιά. Να δουν πόσο πάει η σφαλιάρα με το νέο ΦΠΑ.

Φαίνεται που υπάρχει κόσμος. Φαίνεται τόσο στη συμμετοχή, όσο και στην αντίδραση, την καταστολή που επιχειρούν οι πραιτοριανοί. Αν θα μπει κάποιος νέος στη βουλή, αυτή θα είναι η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, καθώς τεράστιο ποσοστό κόσμου μετακινείται. Το που θα πάνε και πόσοι, εξαρτάται από την τακτική του κάθε κόμματος.

Πάντως δυο παράγοντες πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη.

1) Η οργή και η αντίθεση με την υπάρχουσα πολιτική του μνημονίου είναι γνώρισμα της πλειοψηφίας κι εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους. Δυστυχώς δεν καταγράφεται εύκολα ακόμα κι από έγκυρες δημοσκοπήσεις, πολύ περισσότερο από τις "μαϊμούδες".

2) Ο κόσμος εξ αιτίας ακριβώς της πικρίας που νιώθει, δεν είναι πια δεδομένος. Που σημαίνει μεγάλες μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο, τόσο μέσα στη Δεξιά όσο και στην Αριστερά, αλλά και μεταξύ των δυο παρατάξεων, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό.
Βέβαια μην ξεχνάμε πως για οριστικές λύσεις χρειάζονται ριζοσπαστικές ενέργειες κι όχι απλά να δείξουμε την αντίθεση μας στην κάλπη.

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...