Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ξεφτιλίκια ολκής


του Γιώργου Χαλιμούρδα

Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις! Λέει η κατεργάρα γυνή στον τελειωμένο ηθικά ψυχικά και σωματικά άντρα της, και αυτός απαντά, ναι αγάπη μου, δίκιο έχεις. Έτσι έγινε και χθες στη Βουλή, όλα μέλι όλα γάλα. Ο Λαφαζάνης μ’ ένα χαμόγελο να, με το συμπάθιο, δήλωσε ότι … στηρίζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ερμαφρόδιτα, μπασταρδεμένα πράγματα στην πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων ετών. Καμιά σχέση με μπέσα, με αλήθεια, με περηφάνια, με Ελληνική λεβεντιά. Λες και οι συμμετέχοντες αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθούν την παρότρυνση του βετεράνου της Αριστεράς Δελαστίκ να παραμείνουν σε αυτό το έκτρωμα, έτσι όπως εξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τσίπα, χωρίς αιδώ, γιατί αν φύγουν… θα χάσουν τη δυνατότητα παρέμβασης στα κοινά του τόπου, αν δεν είναι μέσα στο κάδρο των ΜΜΕ της διαπλοκής. Έρχεται και ο κομματικός πατριωτισμός, έρχεται και το να μην χάσουμε το κόμμα που ιδρώσαμε να το φτάσουμε εδώ, δένει πλήρως το γλυκό.

Έρχεται κι Ζωή και μας λέει ότι ο θαυμάσιος!!! πρωθυπουργός εκβιάστηκε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και πρέπει να πούμε ΟΧΙ, … για να μαζέψουμε ψηφαλάκια στο κόμμα. Ζωή μου, τον έβγαλε ο λαός εκεί για να εκβιάζεται;



Εντάξει Ζωή θα γίνεις πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι το επίδικο τώρα; Εσύ νοιάζεσαι για το λαό που συντριπτικά ψήφισε ΟΧΙ, και δίνεις φιλί ζωής σε αυτό το έκτρωμα που ετοιμάζεται με το 3ο μνημόνιο να φέρει το θάνατο στη Πατρίδα μας;


Κι έρχεται ο Βαγγέλας με την … αστική του ευγένεια και παίζει με τα νεύρα μας. Όλοι οι γερμανοτσολιάδες, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, παρών στην προδοσία ενός ολόκληρου λαού, με τσαλιμάκια ή όχι. Μαζί τους και η πλειοψηφία της σύγχρονης …
αριστεράς. Που τολμούν να φέρουν αυτό το έκτρωμα στο μπουρδέλο τη Βουλή, σε ένα σκηνικό με αριστερά ΜΑΤ παντού, σκηνικό μες στις φλόγες με το παρακράτος την κρίσιμη στιγμή να πιάνει ξανά δουλειά, για να φοβηθεί ο κόσμος να μην ξανακατέβει στο Σύνταγμα. Θέατρο μιας μεταμοντέρνας εποχής, θέατρο κακοπεγμένο, ένα θέατρο του παραλόγου, ένας καραγκιόζ μπερντές.

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία μιλά για μια προδοσία άνευ προηγουμένου, μια προδοσία που ωχριά μπροστά της αυτή των Τσολάκογλου, των Λογοθετόπουλων και των Ράλληδων ταγματαλητών.

Σε ένα σκηνικό ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων σε άκρατη αντιπαράθεση, έχουμε μια καθαρή ήττα των αμερικανοτσολιάδων τσιπρικών και καμμένων της κυβέρνησης που πλέον βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο, από τη γερμανική κυριαρχία των τελευταίων δεκαετιών με το εθελόδουλο πολιτικό και μηντιακό σύστημά της. Σε αυτό το σκηνικό ο Λαφαζάνης λέει διώξε με, διέγραψέ με, ηρωποίησέ με κε Τσίπρα, και…βλέπουμε. Σε αυτό το σκηνικό η Ζωή λέει εγώ είμαι εδώ να εγγυηθώ όλη την αντιμνημονιακή ρητορική, όλη τη μετα-Τσίπρα ζωή του κόμματος, κλείνοντας το μάτι στους αποσβολωμένους συριζαίους. Κι όλα αυτά με όλο το πολιτικό και μιντιακό συρφετό να έχουν πέσει λυσσασμένα πάνω τους να τους αδειάσουν τη γωνιά για να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι. Σε ένα καθεστώς εξάρτησης και κηδεμονίας, πάντα οι αμερικανοτσολιάδες τα βρίσκανε με τους γερμανοτσολιάδες, με τους αγγλοτσολιάδες με τους γαλλοτσολιάδες στην τελική. Όποιος αντιστέκονταν έπρεπε ή να εξοντωθεί ή να υποκύψει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κυρίες και κύριοι. Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν. Έτσι ήταν πάντα έτσι είναι και τώρα.

Πολλά θα παιχτούν τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες. Αλλά επιβάλλεται να έχουμε καθαρό μυαλό. Μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η ιστορία αυτού του πολύπαθου Τόπου κυλά πιο γρήγορα. Το εκκωφαντικό ΟΧΙ ενός περήφανου λαού θα βρει την πολιτική του έκφραση αργά ή γρήγορα. Αυτό το ΟΧΙ δεν μπορεί να περάσει στην ιστορία ως μη γενόμενο. Η ιστορία θα βρει όλες εκείνες τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έβαλε αυτό το περήφανο ΟΧΙ το Ελληνικού λαού. Κάθε υγιώς σκεφτόμενος πατριώτης και δημοκράτης οφείλει πλέον να πάρει θέση. Οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι από το θάνατο που μας τάζουν, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες ιδεοληψίες, τις όποιες μεμψιμοιρίες, τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες, τους όποιους εκβιασμούς.

Αν δεν είναι τώρα η ώρα να πάρει πολιτική οντότητα αυτό το βροντερό ΟΧΙ, να πάρει σάρκα και οστά αυτό το βροντερό ΟΧΙ, απέναντι στο πολιτικό προσωπικό της υποταγής, της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, απέναντι σε κάθε καθεστώς υποτέλειας, εξάρτησης και κηδεμονίας, τότε πότε είναι;

Ένα ΟΧΙ που θα δηλώνει ρητά την αποδέσμευση από κάθε συμφωνία ή δέσμευση σε βάρος του Ελληνικού λαού και της Πατρίδας μας, την καταγγελία του χρέους ως παράνομου, αθέμιτου και απεχθούς, την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατία και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Ελλάδας μας.

Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π., και μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...