Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Αριστερή Πλατφόρμα:Από την ευρωλαγνεία ... στη δραχμή. Η απόλυτη σχιζοφρένεια ή κάτι άλλο;





Του ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ


Οι Έλληνες περίμεναν πως με το μαζικό και βροντερό ΟΧΙ που φώναξαν σε ξένους και ντόπιους, θα αρχίσει να βελτιώνεται η ζωή τους.


Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος, ο Αλέξης Τσίπρας και η κουστωδία του. 

Πριν προλάβει καν να βγάλει τα οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος η ιδιωτική SINGULAR, ο κατάκοπος από τις σκληρές διαπραγματεύσεις «αντιμνημονιακός»  πρωθυπουργός μας, μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, μας έφερε μια έντιμη συμφωνία που περιλαμβάνει κάποια προαπαιτούμενα που θα μας φτωχαίνουν ακόμα περισσότερο και θα διώξουν από τον μάταιο τούτο κόσμο μερικούς ακόμα Έλληνες που δεν αντέχουν άλλο αυτή την κόλαση.

Αυτή η απόλυτη προδοσία της εντολής του λαού, αυτό το απότομο σβήσιμο των προσδοκιών του μέσου Έλληνα, έφερε μια προσωρινή σαστιμάρα στον κόσμο. Το ...χαστούκι από την απρόσμενη γι’ αυτόν ανακυβίσθηση με το νέο μνημόνιο που έρχεται, δημιούργησε μια ζαλάδα στον ήδη ταλαιπωρημένο και βασανισμένο συμπατριώτη μας.


Αυτό που έρχεται αμέσως μετά τη σαστιμάρα και τη ζαλάδα, είναι ο θυμός, η οργή, το μίσος, μα πάνω από όλα, η αναζήτηση για ένα τρόπο να ξεφύγει από αυτή την αιώνια παγίδα των μνημονίων και της φτώχειας. Ξέρει πια σχεδόν ο κάθε Έλληνας, πως τα μνημόνια συνδέονται άμεσα με το ευρώ. Αυτό δεν μας λένε εδώ και πέντε χρόνια όλοι οι εκάστοτε σωτήρες; Φάε το μνημόνιο, γιατί αλλιώς θα χάσουμε το πολυλατρεμένο ευρώ. Ε, δεν άντεξε άλλο ο λαός και άρχισε να μισεί πλέον το ευρώ. Και αυτό το μίσος, παίρνει πια τεράστιες διαστάσεις. Και σε ένταση και σε πλήθος. Ο λαός θέλει ξεκάθαρα να φύγει από το ζουρλομανδύα του ευρώ και να πάει στο δικό του νόμισμα.


Μένει λοιπόν, να εκφραστεί πολιτικά η θέληση του λαού. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα, έχει ταχθεί φανατικά υπέρ του ευρώ. Θα καταστραφούμε μας λένε με ένα στόμα και μια φωνή όλοι. Το κωμικό και τραγικά συνάμα, είναι πως δεν μας το λένε μόνο οι παραδοσιακοί ευρωλάγνοι, δηλ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, αλλά μας το λένε ξεκάθαρα και οι ναζί της Χρυσής Αυγής και το alter ego τους οι επαναστάτες του ΚΚ€. Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με την ξεφτίλα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Είναι τόσο πυκνή που την κόβεις με το μαχαίρι.Είναι απαξιωμένοι όλοι αυτοί στα μάτια της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ψάχνει ο κόσμος κάτι καινούριο που να εκφράσει τη θέλησή του να πάρει τη χώρα του πίσω. Δεν ξέρει τον τρόπο, δεν ξέρει καν με ποιον. Το ΕΠΑΜ δεν το ξέρει ο κόσμος, του το κρύβουν επιμελώς τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Ελπίζω πως σύντομα θα το μάθει το ΕΠΑΜ και μάλιστα για τα καλά. Μέσα σε αυτό το σκηνικό απαξίωσης του παλιού και αναζήτησης του καινούριου, μας έρχεται η λεγόμενη Αριστερή Πλατφόρμα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον τριών ετών, ο κ. Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι της αριστερής πλατφόρμας μας λένε συνεχώς πως μέσα στην Ευρώπη είναι η λύση των προβλημάτων μας, πως μέσα στο ευρώ θα βρούμε τη σωτηρία μας που θα έλθει μόνο με τη σκληρή διαπραγμάτευση. Όταν τους ρωτούσε κάποιος, τι λένε για έξοδο από το ευρώ, απαντούσαν θυμωμένοι πως δεν υπάρχουν αυτά και μέσα στην ευρωζώνη θα βρούμε τη λύση. Τα έλεγαν με τόσο πάθος και αποφασιστικότητα, που πολύς κόσμος απόρησε γιατί δεν κατέβηκαν ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Λεουτσάκος στις περίφημες διαδηλώσεις του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. 

Τέλεια θα ταίριαζε μια φωτογραφία του κ. Παναγιώτη με ένα κολωνάτο ποτήρι που περιέχει κάποιο κόκκινο υγρό απροσδιορίστου συνθέσεως... Ή μια σέλφι με τον άλλον φανατικό της Ευρώπης και του ευρώ, τον κ. Σπύρο Άδωνη Γεωργιάδη, κρατώντας χαμογελαστοί μια μπλε σημαία με κάμποσα αστεράκια επάνω.

Τώρα, που δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διερρήγνυε τα ιμάτιά του υπέρ του ευρώ (μόνο κάτι μέρες), ο κ. Λαφαζάνης, θυμήθηκε πως είναι κατά του ευρώ και υπέρ του εθνικού νομίσματος. Το βράδυ του δημοψηφίσματος φώναζε στα τηλεπαράθυρα των καναλιών της ντροπής, πως «δεν είμαστε τρελοί να θέλουμε ρήξη με την Ευρώπη». Τώρα θέλει εθνικό νόμισμα.

Μήπως έχουν σχέδιο για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα; Δε νομίζω. Εκτός από λίγα άρθρα στην Iskra, δεν ευτυχήσαμε να δούμε τίποτα άλλο. Αν είχαν σχέδιο, γιατί δεν το έβγαλαν; Μας το κρατάνε κρυφό και κάποια στιγμή θα μας το δείξουν, όπως λέει ο κ. Λαπαβίτσας; Τι είναι, οι πλάκες του Μωυσή ή το Άγιο Δισκοπότηρο και φυλάσσουν τόσο αυστηρά το (ανύπαρκτο) σχέδιο; Αν πραγματικά ήθελαν εθνικό νόμισμα, γιατί δεν το έλεγαν τόσο καιρό; Μας το κρατούσαν για έκπληξη; Θυμάται κανείς τον κ. Λαφαζάνη και τους άλλους κυρίους της πλατφόρμας να πιάνουν στο στόμα τους τη λέξη δραχμή τα τελευταία χρόνια; Μόνο οι δημοσιογράφοι που τους ρωτούσαν την πρόφεραν και αυτοί απαντώντας απέφευγαν να την αναφέρουν καν.

Λες και θα μολύνονταν από κάτι μιαρό. Προσπάθησαν να πουν στον κόσμο πως υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός ευρωζώνης και ΕΕ; Ποτέ. Καλλιέργησαν στο μυαλό του Έλληνα την ιδέα πως μέσα στο ευρώ δεν θα δει ποτέ προκοπή, παρά μόνο φτώχεια και θάνατο; Ποτέ. Το ακριβώς αντίθετο του έλεγαν. Εδώ γεννάται το ερώτημα: γιατί το θυμήθηκαν τώρα; Λυπάμαι, αλλά τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους, σαν μέλη ή κοινοβουλευτικά στηρίγματα μιας άκρως μνημονιακής κυβέρνησης, δεν με πείθουν πως οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν αληθινά στο στόχο της εξόδου από το ευρώ και της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα. Αν τον πίστευαν, πάντα θα αγωνιζόντουσαν για αυτόν και όχι για το αντίθετο. Τι απαντάει λοιπόν στο παραπάνω ερώτημα; Η γνώμη μου είναι, πως αποτελούν τον τελευταίο κυματοθραύστη, πριν ο λαός σαν τσουνάμι βγει στους δρόμους και πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Αφού όλοι οι άλλοι έχουν απαξιωθεί πλήρως, αφού ΧΑ και ΚΚ€ δεν «τραβάνε» καθόλου, το σύστημα που μας φόρεσε τα μνημόνια, που θέλει να βάλει χέρι στο καλύτερο ίσως οικόπεδο του πλανήτη, το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα, αυτό το σύστημα ψάχνει για το επόμενο ανάχωμα

Η αριστερή πλατφόρμα καλείται να παίξει αυτό το ρόλο.

Θα πέσει ο λαός μας και σε αυτή την παγίδα που του ετοιμάζουν; Θαρρώ πως όχι. Δεν ξεχνά τι του έλεγαν οι της Αριστερής Πλατφόρμας μέχρι πριν λίγες μέρες. Καταλαβαίνει πως τον κοροϊδεύουν. Δεν είναι δυνατόν να αφήσει να εκφράσουν το ιερό αίτημά του αυτοί οι κύριοι.


Η μόνη λύση που υπάρχει είναι το σχέδιο του ΕΠΑΜ. Είναι πλήρες και εξηγεί τον τρόπο που θα μεταβούμε στο εθνικό νόμισμα, τη νέα δραχμή. Αναλύει τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε και τα μέτρα που θα πάρουμε βήμα βήμα, για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτό το σχέδιο περιμένει την εντολή του Ελληνικού λαού για να εφαρμοστεί άμεσα από τα άτομα που το κατάρτισαν και το επιμελήθηκαν για σειρά ετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...