Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ιούλιος 2015: Τα ιστορικά απόβλητα του Τσιριμώκου ξαναβιάζουν τη θέληση του λαού μετά από 50 χρόνια!

«Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας εξετάζουν, το πώς θα συνδυάσουν μια ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα με τις μεταρρυθμίσεις, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να ελέγχουν τις οικονομικές πολιτικές της χώρας και μετά την λήξη του προγράμματος διάσωσης».

Wall Street Journal (17 Ιουλίου 2014).


του askordoulakos

Η κυβέρνηση πήγε σε δημοψήφισμα, αφήνοντας τα χουντοκάναλα να αλωνίζουν, ενώ τα στελέχη του ξευτιλίζονταν καθημερινώς στα πάνελ, από υποκείμενα σαν τη Σαράφογλου, τη Χούκλη, το Λυριτζή κλπ. Κάποιοι απόρησαν. Δεν απόρησαν, βέβαια, όσοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη τάση της αριστεράς και πως αυτή έχει πορευτεί μέσα στην ιστορία.

Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου κορόιδεψε ξεκάθαρα την κοινωνία, λέγοντάς της ότι θα βρει τη...  λύση εντός ευρώ, μολονότι ήξερε και είχε συμφωνήσει ότι θα επιβληθεί 3ο μνημόνιο, κάτι το οποίο βέβαια δε θα μπορούσε -επ’ ουδενί- να επιβάλλει ο Σαμαράς. Αυτή ήταν η βάση, πάνω στην οποία επισπεύσθηκαν οι ...
εκλογές του Γενάρη.

Το πρώτο βήμα που έκανε η κυβέρνηση ήταν να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έναν τύπο ο οποίος παριστάνει το συνταγματολόγο και είχε δηλώσει πως με τη κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ παραβίασαν το Σύνταγμα για να σώσουν τη χώρα! Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτελεί για τους κυρίαρχους κύκλους εγγύηση, ότι η χώρα θα παραμείνει με κάθε μέσο (πολιτικό, ή μη) στο μπουντρούμι των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ. 

Το δεύτερο βήμα ήταν να προχωρήσει σε «κομπρεμί» με τους νταβατζήδες της χώρας (θυμηθείτε, ότι στις 22 Απρίλη το πρωί ο Λεωνίδας Μπόμπολας συνελήφθη για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας υπεγράφη η ανανέωση της σύμβασης μεταξύ τού Δημοσίου και του ΑΚΤΩΡΑ για την Εγνατία Οδό).

Το τρίτο (και τελευταίο) βήμα της κυβέρνησης, η ανοχή της (αν όχι η συγκατάθεσή της) στο κλείσιμο των τραπεζών. Όταν σχεδιάζεις την προκήρυξη δημοψηφίσματος και δεν αναμένεις ότι θα σου κλείσουν την κάνουλα του χρήματος από ΕΚΤ μεριά (ώστε να λάβεις τα μέτρα σου), τότε είσαι, είτε ηλίθιος, είτε συμμέτοχος.

Ο στόχος των παραπάνω βημάτων ήταν διπλός: Αφενός η μηντιακή ισοπέδωση κάθε διαφορετικής φωνής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ κι αφετέρου η τρομοκράτηση (μηντιακή τε και οικονομική) του λαού, ώστε να προκύψει ένα ισχνό και καχεκτικό ΟΧΙ, το οποίο θα έλυνε τα χέρια του Τσίπρα, ως προς την υπογραφή του 3ου και χειρότερου μνημονίου («αφού δεν ψηφίσατε ΟΧΙ με μεγάλο ποσοστό, τη ρήξη θέλετε;»), για το οποίο είχε εκ των προτέρων συμφωνήσει.

Στο κόλπο βέβαια, είναι κι ο... καλός μπάτσος της υπόθεσης, η «αριστερή» πλατφόρμα, η οποία δίνει το άλλοθι, ώστε να κρατηθεί στο μαντρί το εκλογικό ποίμνιο. Δεν είναι τυχαίος ο ρόλος, που είχε παίξε το 1989 ο ηγέτης της εν λόγω πλατφόρμας κι όχι μόνο αυτός βέβαια (Δραγασάκης, Κουβέλης κλπ).

Την πάτησαν όμως! Η τρομοκρατία δεν πέρασε, ο λαός ψήφισε ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στο ευρώ, ΟΧΙ στην ΕΕ. Αυτό δεν τους έλεγαν τα κανάλια και οι -εκ Βρυξελλών- αποικιοκράτες ότι είναι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος; Ε, σ’ αυτό το διακύβευμα έλαβε θέση κι ο λαός! Κι έτσι, ο Τσίπρας βρέθηκε με ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ (σαφέστατη και ισχυρότατη εντολή προς ρήξη) Από κει, που δεν το περίμενε. Ένα ΟΧΙ, που του χάλασε τα σχέδια για την υπογραφή του 3ου αριστερού μνημονίου.

Δηλωτικό του πανικού, που κατέβαλε την Κουμουνδούρου, ήταν αφενός το ότι ο Τσίπρας απηύθυνε διάγγελμα, όχι από το Σύνταγμα, που είχε κατακλυσθεί από χιλιάδες κόσμου, αλλά από το... Μαξίμου κι αφετέρου η αστεία κι άκρως αντανακλαστική απόφαση περί 3ήμερου εμπάργκο των Συριζαίων στο ΣΚΑΙ και μόνο στο ΣΚΑΙ! 

Είναι φανερό, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε - ως άλλοι Τσιριμώκοι - σε πραξικόπημα, δηλαδή αγνόησε και παραχάραξε με άθλιο τρόπο το ΟΧΙ του λαού, σφετερίστηκε τη λαϊκή κυριαρχία, ώστε να επιβάλλει το 3ο και αθλιότερο μνημόνιο, σε αγαστή συνεργασία με το υπόλοιπο δοσιλογικό πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια αποδεικνύει ότι οσονούπω εξαντλούνται τα πολιτικά μέσα, με τα οποία οι αποικιοκράτες θέλουν να επιβάλουν τα σχέδιά τους. Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αλβανία κι η πρόσφατη αποφυλάκιση των Κασιδιαραίων, μόνο τυχαία γεγονότα δεν είναι.

Μόνη απάντηση στην κατοχική λαίλαπα, η μόνη απάντηση στους (αριστερούς, ή δεξιούς) συνεργάτες των οικονομικών δολοφόνων είναι ο λαός να περιφρουρήσει το ΟΧΙ του. Να το περιφρουρήσει τώρα, κατεβαίνοντας στους δρόμους πριν να είναι αργά.
Διαφορετικά, θ’ αναγκαστεί να το περιφρουρήσει αλλιώς...

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου!

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...