Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πραγματικά ζούμε απίστευτη παράνοια

τoυ Θ. Συμβουλόπουλου

Η κυβέρνηση προπαγανδίζει ως μέγιστη επιτυχία, το προσύμφωνο που υποτίθεται πως υπέγραψε με την Ρωσία, για την κατασκευή και την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Greak Stream από την χώρα μας.Ταυτόχρονα συνεχίζει τις διεργασίες για την δημιουργία και την διέλευση από την χώρα μας και του αγωγού ΤΑΠ αμερικανικών συμφερόντων.

Εμπλέκει δηλαδή την Ελλάδα ανάμεσα στα τεράστια συμφέροντα και τον πόλεμο των αγωγών που διεξάγεται ανάμεσα στην Ρωσία και την ευρωατλαντική συμμαχία. Καταρχήν πρέπει να γνωρίζουμε πως ο ΤΑΠ συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, προϋποθέτει την δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) και όπως η κάθε διέλευση αγωγού σηματοδοτεί τον κατακερματισμό εδαφικής επικράτειας. Την ασφάλεια και την επιτήρηση του αγωγού αναλαμβάνει... ποιος άλλος; το ΝΑΤΟ. Επίσης κάθε αγωγός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις κορυφαίες γεωστρατηγικές μεταβολές που επιτυγχάνονται και προσαρτούν στις σφαίρες επιρροής των συμφερόντων τους τις χώρες από τις οποίες περνούν.

Σαν να μη φτάνει λοιπόν αυτό, η νέα κυβέρνηση προσυμφωνεί με την Ρωσία ...
την κατασκευή του Greak Stream ρωσικών συμφερόντων, πλέον αντίθετων του ΤΑΠ, καθιστώντας την Θράκη και την Μακεδονία πεδίο εν δυνάμει σφοδρής αντιπαράθεσης στον άξονα των γεωστρατηγικών μεταβολών. Είναι προφανής ο διακαής πόθος της Ρωσίας να βρει νέους οδούς προώθησης του φυσικού αερίου της προς την κεντρική Ευρώπη, μετά τα προβλήματα και τον ανήθικο πόλεμο στην Ουκρανία. Σε αυτήν την κίνηση της Ρωσίας, υπάρχει λυσσαλέα αντίσταση από τον ευρωατλαντικό παράγοντα. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόσφατη τρομοκρατική πολεμική αναμέτρηση που συνέβη στο Κουμάνοβο με Αλβανούς τρομοκράτες που επιχείρησαν εκεί, με τις δύο πλευρές - Αμερικανούς και Ρώσους να αλληλοκατηγορούνται. Μάλιστα, αμέσως Αμερικανοί αξιωματούχοι προσέτρεξαν να εμπλέξουν και την Ελλάδα στο περιστατικό. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να προκληθεί ανάλογο επεισόδιο στο εσωτερικό της χώρας;Πόσο δύσκολο είναι να επιχειρηθεί αποσταθεροποίηση ακόμα και με στρατιωτικοπολιτικά μέσα, στον πόλεμο των αγωγών και της γεωστρατηγικής, με κέντρο την Ελλάδα; Ή επειδή είμαστε καλά παιδιά, εξαιρούμαστε από κάθε αδίστακτη λογική επιβολής συμφερόντων!!

Με άλλα λόγια, ολόκληρη η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη με την πολιτική δεξιών και αριστερών κυβερνήσεων, στην δίνη της νέας θερμής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο στρατοπέδων που διεκδικούν μερίδιο στην γεωστρατηγική σκακιέρα, με την κυβέρνηση να επιζητά να βρίσκεται και στα δύο στρατόπεδα.Ό,τι καλύτερο, για να αποτελέσει η χώρα το καλύτερο έδαφος πολεμικής προβοκάτσιας, στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών των Αμερικανών και της ΕΕ απέναντι στην Ρωσία. Να θυμίσω εδώ και την πρόσφατη δήλωση της κ. Μέρκελ: «Δεν θ' αφήσω την Ελλάδα να γίνει Πρίστινα». Και όλα αυτά στο όνομα της επαιτείας για την όποια χρηματοδότηση της χώρας.

Το εξοργιστικό είναι, πως κατορθώνουν να εμφανίζουν ως επιτυχία κάθε τέτοια επικίνδυνη εμπλοκή, αποπροσανατολίζοντας τον μέσο πολίτη.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα κέρδος από διελεύσεις αγωγών. Όπου συνάπτονται τέτοιου είδους συμφωνίες, έχουν δημιουργήσει ατέλειωτα προβλήματα από τις χώρες που περνούν, όπου συνήθως καταλήγουν σε πεδία αντιπαράθεσης και αποσταθεροποίησης ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής. Η Ουκρανία είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Πολύ δε περισσότερο, όταν όλο το σκηνικό τελείται στην επίφοβη περιοχή των Βαλκανίων, και μάλιστα με επίκεντρο την χώρα μας, όπου η οικονομική και πολιτική κατάσταση την έχουν θέσει υπό αποικιοκρατική κατοχή, και χωρίς καμία απόφαση να παίρνεται από την κυβέρνηση.

Ας έχουν στο νου τους οι κυβερνώντες, ότι βάζουν την χώρα και τον λαό της σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια. Ας έχουν στο νου τους, ότι η μη χρηματοδότηση της χώρας από τους δανειστές, δεν λύνεται εμπλέκοντας μας στα γεωστρατηγικά πεδία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των δυνάμεων που τα ασκούν. Λύνεται με την αυτονομία της χώρας μας τόσο στην χρηματοδότηση, που σημαίνει άμεση απεμπλοκή από την θηλειά της ευρωζώνης και του ευρώ, την εκδήλωση κινήσεων θεμελίωσης και κατοχύρωσης της εθνικής κυριαρχίας όπως επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο. Κάθε άλλη απονενοημένη προσπάθεια, γρήγορα θα αποβεί ανεπίστροφα μοιραία για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Πηγή: epamhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...